Ako zamaskovať odrastené korienky vlasov: Prinášame 5 tipov!

Ako zamaskovať odrastené korienky vlasov: Prinášame 5 tipov!
  • 29.03.2020
  • Michaela Kožáková

Šíriaci sa korona vírus zasiahol všetky oblasti nášho života. Obmedzil naše aktivity, nabúral nám našu každodennú rutinu a nechal nás odrezaných od vonkajšieho sveta. Stále buďme však radi, že môžeme sedieť doma zatiaľ, čo takí zdravotníci, predavačky i pracovníci, ktorí zásobujú obchody,  denno denne riskujú svoje životy. 

Niekoho trápi či má dostatok balíkov cestovín, iní premýšľa, čo má ešte upratať a mnohé ženy trápi, čo so svojimi vlasmi. Niektoré z nás do práce chodiť musia. A áno, mnohé z nás sú doma, nezúčastňujeme sa svadieb, osláv či koncertov a aj tak chceme mať upravené vlasy pre vlastný pocit a pre to, aby sme si aspoň nejakú časť zvykov zachovali aj napriek nepríjemnej situácií. Prečo sa nepotešiť a nespraviť si radosť v ťažkých časoch? Lenže, ako vyriešiť odrastené korienky, keď nemôžeme zájsť ku kaderníčke?

Neprehliadni: Jarné trendy v móde 2020: 5, do ktorých sa zamiluješ na prvý pohľad

Argánový olej

Zdroj: pinterest.com

Suchý šampón - najlepší priateľ

Pozná ho každý z nás. Je skvelým pomocníkom a rýchlym riešením, keď si práve nemôžeme klasicky umyť vlasy. Použite ho aj vy a zjemnite vzhľad vašej vlasovej línie. Tento trik zázračne funguje pre blondínky a vlasy vo svetlejších odtieňoch, pretože zmäkčuje čiaru medzi viditeľne novými vyrastenými vlasmi a zvyškom vlasov. Suchý šampón slúži tiež ako magický prostriedok, ktorý pomáha absorbovať mastnotu.

Arganový olej

Vyživujte vlasové folikuly arganovým olejom. Vzpruží bunky, ktoré pomáhajú produkovať proteín melanínu zodpovedný za prirodzenú farbu vlasov. Obsahuje tiež omega-3 a 9, čo sú nenasýtené mastné kyseliny, ktoré spevňujú vlasy. Okrem toho olej dodáva vlasom viac vlhkosti, takže pomáha dlhšie udržať farbu vlasov.

Noste čelenky

Zdroj: pinterest.com

Noste čelenky

Široké, jednoduché, farebné, vzorované čelenky sú rozkošným spôsobom, ako zakryť vyrastené korienky. Môžete tiež použiť šatku alebo si vyviazať vlasy do hora. Takéto maskovanie odrastených korienkov má i svoju praktickú funkciu. Vlasy vám nepadajú do jedla alebo nezavadzajú pri jarnom upratovaní.

Skúste aj vrkoče. Zapleťte si jeden okolo temena hlavy a zlákajte tak pohľad práve na krásne upravené vlasy. Nebojte sa vkusných vlasových doplnok. Takto si naozaj nikto nevšimne, že ste navštívili svoju kaderníčku pred mesiacom.

Pozri aj: Komu sa hodia krátke vlasy a komu nie? Zisti to podľa pravidla 5,7!

Použite make up

Zdroj: pinterest.com

Čáry-máry

Na zakrytie nechcených odrastených korienkov môžete použiť farebný prášok alebo sprej. Popýtajte sa v drogérií alebo si prezrite recenzie na internete. Buďte však opatrné a postupujte podľa návodu, aby sa vám nestalo, že skončíte s celými vlasmi a pokožkou od farby. Potom vám pomôže už len čiapka.

Použite make up

Siahnite po očných tieňoch alebo púdri na tvár, ktorý sa hodí k vašej farbe vlasov a naneste malé množstvo prášku okolo vlasovej línie. Púder pomôže zjemniť sfarbenie a zároveň zosvetlí vlasy. Na konci dňa si make-up určite dôkladne umyte, pretože sa môže nahromadiť na temene hlavy alebo na vankúši.

Farbenie vlasov

Zdroj: pinterest.com

Na záver máme ešte jeden tip pre odrastené končeky. Jednoducho si kúpte farbu na vlasy a nafarbite ich. Ale to len v prípade, ak máte doma šikovného manžela. Ak nie, tak to nechajte tak, ostaňte doma, užívajte si čas s rodinou, čítajte knižky a toho manžela pošlite na nákup miesto vás a tých odrastených korienkov.

Zaujme ťa: Čo pomáha na čierne bodky? Skús zmixovať 3 ingrediencie, ktoré ich zničia!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní