5 najlepších miest v Taliansku na dovolenku v meste alebo na dlhšiu dovolenku

5 najlepších miest v Taliansku na dovolenku v meste alebo na dlhšiu dovolenku

Taliansko je nádherná krajina s bohatou históriou, úžasnou architektúrou, chutným jedlom a malebnou krajinou. Či už plánujete výlet do mesta alebo dlhšiu dovolenku, v Taliansku je veľa miest, ktoré sa oplatí navštíviť. 

V tomto článku si predstavíme 5 najlepších miest v Taliansku, ktoré sa hodia na výlet do mesta alebo na dlhšiu dovolenku.

Taliansko je ideálnou destináciou na dovolenku v meste aj na dlhšiu dovolenku – prečo?

Taliansko má mnoho krásnych miest s bohatou históriou. Tieto mestá ponúkajú bohatstvo umenia, architektúry, ako aj národnej kuchyne. Taliansko je zároveň známe aj svojimi nádhernými plážami a prímorskými letoviskami, kde si môžete užívať slnko a more počas dlhej dovolenky.

Ako si naplánovať dokonalú dovolenku v Taliansku?

Plánovanie dokonalej dovolenky v Taliansku sa môže zdať ako náročná úloha, ale ak budete postupovať podľa týchto krokov, môžete zažiť nezabudnuteľné zážitky:

Kúpte si letenky vopred - V prípade vstupeniek sa odporúča zakúpiť si ich až tri mesiace vopred. Platforma eSky.sk ponúka lacné letenky, víkendové a dovolenkové pobyty. Takže ich už nebudete musieť pracne vyhľadávať.

Nájdite si ubytovanie - Ak neviete, kde sa ubytovať, na stránke eSky môžete nájsť rôzne hotely, apartmány, hostely, penzióny a iné.  Určite nájdete to, čo hľadáte, pretože majú v ponuke 1,3 milióna ubytovacích zariadení po celom svete.

Zaplaťte si poistenie - Možno sa vám to nezdá, ale cestovné poistenie je nevyhnutné, najmä ak cestujete s deťmi. Hoci to mnohí nevedia, cestovné poistenie a asistenčná zmluva vám pomôžu nielen v prípade lekárskej pohotovosti (kde okrem iného pokrývajú hospitalizáciu, vyšetrenia a/alebo prevozy), ale odškodnia vás aj v prípade straty batožiny alebo osobných vecí, prípadne v prípade zrušenia letu.

Dodržiavaním týchto krokov a plánovaním dopredu môžete prežiť dokonalú dovolenku v Taliansku a užiť si všetko, čo táto krásna krajina ponúka.

Miesta v Taliansku, ktoré sú ideálne pre pobyty v meste a dlhšie dovolenky

Bari - je hlavné prístavné mesto v južnom Taliansku a hlavné mesto regiónu Apúlia. Jeho hlavnou atrakciou je kresťanská svätyňa, Bazilika svätého Mikuláša, ktorá priťahuje davy pútnikov. Bazilika je jedinečným miestom s dvoma oltármi, jedným katolíckym a jedným pravoslávnym. Už viac ako tisíc rokov sa v nej uchovávajú relikvie svätého Mikuláša Divotvorcu - jedného z najvýznamnejších pravoslávnych svätcov - a každý štvrtok otvára svoje brány pútnikom, ktorí sa chcú dotknúť relikvií a vyprosiť si zdravie a pokoj v duši. Akciové letenky na Bari nájdete v časti "Akcie" na eSky.sk.

Sicília - je jedným z jedinečný a jeden z najzáhadnejších talianskych regiónov, ktorý je opradený rôznymi povesťami a mýtmi. Prvá asociácia s ostrovom je samozrejme mafia, ale povestné klany, ak existujú, sa turistom neponáhľajú ukázať. Cestovatelia nehľadajú detektívne príbehy, ale skôr pohodlnú dovolenku uprostred nádhernej prírody, úžasných pláží a mnohých prírodných a architektonických zaujímavostí. Akciové letenky na Sicíliu nájdete v časti "Akcie" na eSky.sk.

Pozri aj: Tip na letnú dovolenku: Najkrajšie pláže Talianska, ktoré sú rajom na zemi

Sardínia

Zdroj: Shutterstock

Sardínia - Sardínia má najkrajšie pláže v Taliansku. Voda v mori má neskutočné odtiene svetlomodrej, smaragdovej, azúrovej a tmavomodrej farby. Všetky pláže sú veľmi odlišné, niektoré majú prístup, iné sú divoké a musíte na ne vystúpiť strmou horskou cestou. Sú tu kamienky, farebné kamenné úlomky a jemný biely piesok. Akciové letenky na Sardíniu nájdete v časti "Akcie" na eSky.sk.

Benátky - Benátky sú jedinečným mestom v severnom Taliansku. Každý by ho mal aspoň raz navštíviť. Veď mesto sa pomaly potápa pod vodu. Samozrejme, bude trvať stáročia, kým úplne zmizne pod vodou, ale každý rok z neho zostáva na hladine menej, a čím skôr si ho pozriete, tým viac toho uvidíte. Akciové letenky do Benátok nájdete v časti "Akcie" na eSky.sk.

Odporúčame aj: Sólo cestovanie? Máme pre teba tipy na skvelú letnú dovolenku

Neapol

Zdroj: Shutterstock

Neapol - Neapol je najcharakteristickejšie, najfarebnejšie a najpôsobivejšie mesto južného Talianska, ktoré sa rozprestiera na kopcoch pozdĺž Neapolského zálivu, najkrajšej časti Tyrhénskeho mora. Živé, kontrastné mesto, kde sa prelína chudoba s bohatstvom, krása s nevzhľadnosťou, láka turistov z celého sveta, ako aj Talianov zo severu. Akciové letenky do Neapolu nájdete v časti "Akcie" na eSky.sk.

Na záver môžeme tvrdiť, že Taliansko je všestrannou destináciou, ktorá dokáže uspokojiť rôzne chute a túžby cestovateľov.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

JAN KOMADA 21.07.23 21:54

JK
karma
100.00

Krásne fotky určite je tam krásne pri mori som ešte nebol

  • 0
Odpovedať

JAN KOMADA 24.07.23 20:53

JK
karma
100.00

Krásne

  • 0
Odpovedať

Janka Komadova 31.08.23 21:13

karma
-1.00

Wáu krásne hneď by som išla no môžem len snívať

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní