Dokonalý svadobný účes? Už to nie je len sen

Dokonalý svadobný účes? Už to nie je len sen

Plánujete ju rok dopredu a v deň D cítite motýliky v bruchu, pretože je to konečne tu a vy sa neviete dočkať, kedy sa ukážete ženíchovi v celej paráde a poviete si spoločné ÁNO. Naplánovanie svadby a jej úplne vyšperkovanie do posledného detailu trvá približne jeden rok. No, ak vám horí pod pätami (ako sa hovorí), tak ju dokážete naplánovať aj za pár mesiacov. Ak tentokrát vynecháme vyberanie sály a jej zdobenie, tak sa môžeme zastaviť pri neveste a jej svadobnom výzore.

V prvom rade je najťažší výber svadobných šiat. Princeznovské, šaty v štýle morská panna, čipkované, saténové, s odhalenými ramenami alebo chrbtom, s dlhým rukávom alebo na ramienka,... Svadobné šaty vás musia očariť na prvý pohľad a spraviť ten povestný VAU efekt, z ktorého budú ohromení všetci a najmä vy, ako nevesta. No okrem šiat je potrebné zvoliť aj pohodlné svadobné topánky, v ktorých vtancujete do nového života a svadobný účes.

Pozri aj: Svadobné menovky na stôl: Inšpirácie, ktoré potešia viac ako kartičky

top svadobné účesy

Zdroj: pinterest.com

Trendy svadobné účesy na rok 2020

Najkrajší svadobný účes je ten, ktorý sa hodí k tvári, ale aj k svadobným šatám každej nevesty. Veľa závisí od dĺžky vášho krku, od kvality vlasov a typu tváre. Platí však, že svadobný účes by mal vydržať v perfektnom stave od skorého rána až do neskorej noci a mali by ste sa v ňom cítiť príjemne. Preto si okrem účesu treba zvoliť aj šikovnú kaderníčku / kaderníka, ktorý dokáže splniť vaše očakávania. Aké sú však trendy?

Svadobné vrkoče – pre rok 2020 sú najväčším trendom svadobné vrkoče, ktoré sa hodia každej neveste. Treba však prihliadať aj na rysy vašej tváre a tomu prispôsobiť výsledný účes. Či už romantický, klasický alebo bohémsky, vrkoč vo svadobnom účese bude pôsobiť očarujúco. Dokonca môžete zvoliť len jeden hlavný vrkoč, ktorý môže byť vytvorený len z dĺžok vlasov.

Elegantné rozpustené vlasy – keď sa hovorí o svadobnom účese, zväčša ide o prepracované účesy, ktorých tvorba si vyžaduje niekoľko hodín. No tentokrát sa do centra pozornosti dostávajú aj účesy-neúčesy. Jednoducho si vlasy vyžehlite, nechajte rozpustené a poriadne zalakujte.

Konský chvost – asi málokomu by napadlo stiahnuť vlasy do gumičky a považovať to za svadobný účes. No trendy pre tento rok sú jasné a konský chvost im dominuje. Ide o elegantný a sofistikovaný účes, ktorý dokáže byť zároveň sexy a nevesty v ňom môžu pôsobiť sebavedome. Dokonca ho môžete aj ozvláštniť – môžete v ňom vlasy nechať úplne rovné, no ak chcete konskému chvostu dodať objem, tak si vlasy natočte a jemne natupírujte. Z niektorých pramienkov si dokonca môžete spraviť aj vrkoč a pod.

Drdoly – samozrejme nesmieme zabúdať ani na mnohými milované drdoly, ktoré sa dajú rovnako prispôsobiť k tvári a svadobným šatám. Či už voľný drdol s jemne padajúcimi pramienkami vlasov pozdĺž tváre, pevný drdol s uhladenými vlasmi alebo niečo medzi tým, bude sa hodiť všetkým nevestám.

Vlasové doplnky – niekedy dokáže aj maličkosť dotvoriť celý účes. Tento rok nespravíte krok vedľa ani v prípade, keď siahnete po čelenkách, korunkách, kvetinových venčekoch či ďalších zaujímavých vlasových ozdobách, ktoré dotvoria celý účes. Sú trendy a napríklad v prípade korunky alebo tiary môžete vyzerať skutočne kráľovský!

balayage

Zdroj: pinterest.com

Svadobný účes ako umelecké dielo vďaka balayage

Už nejaký ten rok je horúcim hitom technika farbenia vlasov zvaná balayage. Táto technika dokáže vytvoriť „wow“ efekt, a to vďaka takým maličkostiam ako sú farby na vlasy. Balayage pochádza z francúzskeho balayar, čo v doslovnom preklade znamená vytvárať ťahy štetcom. Táto technika je teda založená na melirovaní, teda vytváraní svetlejších pruhov vo vlasoch. Farba sa však nanáša len do dĺžok a korienky ostávajú nedotknuté. Balayage tak vynikne v prípade, že zvolíte svadobný účes s rozpustenými a jemne navlnenými vlasmi alebo ich jemne zopnete. Očarujúco táto technika bude vyzerať aj vtedy, keď zvolíte voľnejší drdol alebo vrkoč.

účes pre nevestu

Zdroj: pinterest.com

Buďte trendy nevestou vďaka novému štýlu

Akýkoľvek svadobný účes dokážu ozvláštniť aj rôzne farby vlasov. Už napríklad taká sivá alebo ružová farba na vlasy dokáže celý svadobný look ozvláštniť. Čo sa týka sivej farby na vlasy, tak tá je trendom už od minulého roka. Síce spočiatku táto farba nijako neohúrila, pretože miestami pripomína šediny, no ak si ju zamilujete, tak ako nevesta budete vyzerať štýlovo.

Ak sa rozhodnete experimentovať, tak to nerobte tesne pred svadbou. Keď sa už rozhodnete pre zmenu farby vlasov, tak to spravte pár mesiacov dopredu, aby ste sa uistili, že je to tá farba, po ktorej ste túžili. Tiež si vyberajte farbu podľa aktuálnych trendov, ale aj podľa farebnej typológie. Totižto nie každá farba sa hodí úplne každému. Ak ste jarný typ, voľte skôr svetlejšie farby – od svetlej blond po svetlo hnedú. Ak ste letný typ, tak sa vám najviac budú hodiť orieškové farby alebo svetlo hnedé. Jesenné typy si môžu dovoliť siahnuť aj po medených, červených, gaštanových alebo hnedých farbách s červeným odleskom. Zimné typy krásne zvýraznia chladné tmavohnedé tóny, ale pokojne môžete siahnuť aj po chladnejšej fialovej alebo bordovej. Farby na vlasy od L’Oréal sú šikovne vytvorené, preto vďaka ním dosiahnete vždy želaný efekt na vlasoch.

svadobné účesy pre nevestu

Zdroj: pinterest.com

Farby na jar a na leto

Keď plánujete jarnú alebo letnú svadbu, tak tomu treba prispôsobiť aj samotnú farbu na vlasy. Tiež všetko závisí od toho, či budete mať svadbu vonku alebo vo vnútri. Pri vonkajšej svadbe treba počítať s pôsobením slnečného žiarenia, preto treba voliť odolnejšie farby, ktoré vám slnko nevyťahá. V opačnom prípade by ste si svadobnú farbu vašich vlasov užili len pár dní. Farby na vlasy L’Oréal Paris Préférence sú obohatené o UV filter a vitamín E, vďaka čomu si váš nový vzhľad budete užívať po dobu 8 týždňov.

Ale ak chcete len experimentovať a vytvoriť si bohémsky nedbalý vzhľad, tak vyskúšajte L’Oréal Paris Colorista farbu v spreji alebo zmývateľnú farbu na vlasy, ktorej sa po svadbe ľahko zbavíte. 

Neprehliadni: Ako zariadiť svadbu v zahraničí? Čo všetko je potrebné vybaviť?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní