Jednoduchý návod, ako si uľahčiť výber svadobných šiat

Jednoduchý návod, ako si uľahčiť výber svadobných šiat

Vybrať svadobné šaty môže byť pekný oriešok. Nezúfajte, poradíme vám, ako si túto náročnú úlohu čo najviac zjednodušiť. Ani nemrknete a môžete si odškrtnúť ďalšiu položku zo svadobného zoznamu. Šaty? Mám! Pripravili sme si pre vás tipy, ako si uľahčiť výber svadobných šiat.

Správne načasovanie

S výberom šiat počkajte až do stanovenia témy, farby svadby a miesta. Dôvody sú čisto praktické. Ak budete mať svadbu na statku, zvážte starostlivo dĺžku spodničky. Slama, tráva či bahno nie sú práve s bielou kamaráti. Rovnako to môže byť aj úplne naopak. Nájdite perfektné šaty a podľa nich si určite štýl a tému svadby.

Choďte pokojne samé

Klasická scéna ako z filmu. Nevesta vyberá šaty, kamarátky popíjajú šampanské a ochutnávajú torty. Ale úprimne, každý má iný vkus, každému sa páči niečo iné. Dôležité je, ako sa v šatách cítite. Preto ak viete, že vám mamička alebo kamarátky schvália všetko, nechajte ich radšej doma. Možnože budete aj rýchlejšie rozhodnuté.

Prečítajte si: Svadobné šaty z Aliexpressu: Je to výhodná kúpa alebo nie?

svadobné šaty

Zdroj: Shutterstock®

Poznámky so sebou

A ak nie, určite si so sebou vezmite blok na poznámky a foťte. Po tretích šatách sa môže stať, že vám všetky volániky a čipky splynú v jedno. Nebojte sa teda v šatách odfotiť a napíšte si, čo sa vám na nich páči. Pri neskoršom rozhodovaní to iste oceníte.

Podpätky do tašky

Ak máte v pláne obísť na jeden záťah viac salónov, určite si obujte pohodlnú obuv. Podpätky k šatám si však vezmite so sebou. V kabínke sa len prezujete a je to. Žiadne pľuzgiere z cupitania medzi obchodmi.

výber svadobných šiat

Zdroj: Shutterstock®

Žiadny make-up

Ako je známe, make-up sa môže veľmi ľahko o šaty otrieť a ušpiniť ich. Preto skúste ísť pre šaty bez make-upu, púdru alebo lesku na pery. Ušetríte si tým veľa prípadných nepríjemností. Ťažko budete pani predavačke vysvetľovať, že to určite pôjde zo šiat vyprať.

Buďte samy sebou

To najdôležitejšie na koniec. Buďte samy sebou. Nemá zmysel vyberať si šaty, v ktorých sa necítite dobre. Predsa len v nich  strávite minimálne pol dňa, takže pohodlie a dobrý pocit sú pri výbere šiat najdôležitejšie.

Odporúčame: Ako sa správne starať o svadobné šaty: Povieme ti, čo robiť a čo nie!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Mária Chromíková 14.02.20 09:33

MC
karma
109.00

Odfotiť sa v svadobných šatách je dobrá myšlienka.

  • 0
Odpovedať

Ivana Fajdelová 15.02.20 21:15

IF
karma
-1.00

Dobré rady :)

  • 0
Odpovedať

Erika Semanová 17.02.20 12:35

ES
karma
-1.00

Praktické rady, ako si uľahčiť výber svadobných šiat.

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 18.02.20 18:22

MM
karma
100.00

ťažký výber, ale vyskúšajú a vedia, či sú tie správne, v dobe, keď sme si šaty dávali šiť, to bola lotéria

  • 0
Odpovedať

Mária Reibergerová 23.02.20 21:03

MR
karma
114.00

ja som bola s dcérou vyberať svadobné šaty, v každých som ju nafotila z viacerých strán a doma keď si to pozrela sa rozhodla, ktoré budú tie pravé

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 27.02.20 20:17

KS
karma
133.00

Treba dať hlavne na prvý dojem a neskúšať ich zbytočne priveľa :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní