Kaštiele na strednom Slovensku, v ktorých môžeš zorganizovať svadbu

Kaštiele na strednom Slovensku, v ktorých môžeš zorganizovať svadbu

Aj vy ste stále snívali, ako kráčate dole schodmi v bielych svadobných šatách s aspoň trojmetrovou vlečkou? A ako vás na poslednom schodíku čaká váš vyvolený, s ktorým ruka v ruke kráčate pred oltár? A ako si v parku alebo v zlatej sále hovoríte ÁNO s hrčou v hrdle, cez ktorú je jeho vyslovenie zložité, no o to viac krajšie a romantickejšie? Ako vám všetci tlieskajú pri prvom už manželskom bozku?

Nič nie je stratené! Nie je to iba rozprávka, ba naopak. Vaše sny sa môžu stať skutočnosťou, a to vďaka kaštieľom, ktoré dýchajú históriou. Ak chcete očariť všetkých svojich svadobných hostí a hlavne, ak túžite po svadbe, ktorá bude výnimočnou a navždy sa vryje do vašej pamäti a vašich sŕdc, tak si stačí vybrať správny kaštieľ. A že ich na strednom Slovensku je naozaj mnoho, asi hovoriť nemusíme. Tak sa poďme spolu pozrieť na tie, ktoré sú prístupné verejnosti a v ktorých sa konajú svadby.

Neprehliadni: Čo by mal ženích vedieť pred svadbou? Toto je 7 najdôležitejších vecí

Kaštieľ Svätý Anton

Zdroj: pinterest.com

Kaštieľ vo svätom Antone

Očarujúce romantické miesto, ktoré je predurčené k tomu, aby sa vaša svadba stala nezabudnuteľnou a výnimočnou. Svadobné obrady sa v kaštieli konajú celoročne. Samozrejme, je potrebné si vopred dohodnúť termín a rezervovať ho pre váš veľký deň. V kaštieli sa konajú civilné sobáše, ale aj cirkevné. Pokiaľ sa jedná o civilný sobáš, tak si v prípade priaznivého počasia môžete svoje ÁNO povedať na nádvorí, v parku alebo v obradnej miestnosti. Cirkevné sobáše sa konajú v kaplnke Nanebovzatia Panny Márie.

Kaštieľ Mošovce

Kaštieľ v Mošovciach bol postavený v druhej polovici 18. storočia. Postaviť ho dala šľachtická rodina Révaiovcov v rokokovo-klasicistickom slohu. Kaštieľ je obklopený prírodou a anglickým parkom, ktorý rovnako ako samotný kaštieľ poskytuje možnosť prípravy romantickej svadby. Pýchou kaštieľa je však Zlatý salón, ktorého steny zdobia zlaté ornamenty a majestátny krištáľový luster. Súčasťou tohto Zlatého salóna je salónik pre svadobný obrad a salónik s tanečným parketom.

Château DIVA (Turčianske Teplice)

Zdroj: turcania.sk

Château DIVA (Turčianske Teplice)

Chateau DIVA je rokokový kaštieľ z 18. storočia, ktorý bol neskôr prebudovaný v klasicistickom štýle. Ak chcete spečatiť svoju lásku v šľachtickom, grófskom alebo barónskom štýle, tak v kaštieli vám splnia vaše najtajnejšie sny. Toto výnimočné miesto s malebnými vnútornými a rozprávkovými vonkajšími priestormi vám zaručí, že váš deň D bude ako z rozprávky. Kaštieľ je ideálny na menšie svadby.

Château Gbeľany

Kaštieľ, ktorého história siaha do polovice 18. storočia. Pôvab a elegancia v barokovom štýle nachádzajúca sa uprostred nádherného anglického parku, splní vaše nevyslovené svadobné túžby. V kaštieli, ktorý sa využíva aj ako hotel, pripravia vašu svadobnú hostinu do posledných požiadaviek.

Kaštieľ Gbeľany

Zdroj: pinterest.com

Kaštieľ Krasňany

Príbeh Krasňanského kaštieľa sa začal písať v 15. storočí. Pôvodná neskorogotická kúria bola šľachtickou rodinou Pongráczovcov prestavaná na renesančný kaštieľ, ktorý bol postupne prestavaný do dnešnej podoby. Kaštieľ v Krasňanoch v blízkosti Žiliny zachováva skutočné historické hodnoty, ktoré ocenia nevesty milujúce ducha histórie. V kaštieli je vám k dispozícii kaplnka na sobáš, priestory divadelnej sály, park s jazierkom, priestory sály zbraní či priestory vínnej pivnice.

Mnoho kaštieľov bolo v dnešnej dobe prerobených na hotely, ktoré rovnako ponúkajú možnosť prípravy svadobnej hostiny v týchto krásnych historických budovách. Kaštieľov na strednom Slovensko ju mnoho, avšak niektoré z nich sú súkromným majetkom. To by vás však nemalo odradiť od vášho svadobného sna, akým je svadba v kaštieli. Vždy sa po dohode dá pripraviť aspoň svadobný obrad v parku kaštieľa alebo niektorej jeho časti. Ďalšími kaštieľmi, ktoré nájdete na strednom Slovensku sú, Tihányiovský kaštieľ, Zichyho kaštieľ (Divín), Kaštieľ Blatnica, Kaštieľ v Sliači, Kaštieľ v Diviakoch, Kaštieľ v Podrečanoch, Kaštieľ v Opatovej pri Lučenci, Kaštieľ v Liptovskej Štiavnici, Kubínyovský kaštieľ vo Vyšnom Kubíne, Kaštieľ vo Vidinej, Kaštieľ v Hornej Lehote a Kaštieľ Benice. Stačí si už len vybrať ten, ktorý je vášmu srdcu najbližší.

AK pochádzate zo západného Slovenska, tak pozrite náš zoznam kaštieľov, v ktorých môžete zorganizovať svoju svadbu - Kaštiele na západe Slovenska, v ktorých môžeš povedať svoje ÁNO!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Alžbeta Neuschlová 23.12.19 11:07

AN
karma
109.00

Gbeľany vyzerajú krásne

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní