Ako nosiť dámsku športovú obuv a vyzerať žensky?

Ako nosiť dámsku športovú obuv a vyzerať žensky?

Od klasických bielych tenisiek až po mohutné retro sneakersy – naša posadnutosť teniskami sa tak skoro neskončí. Či už ste oddaná vyslovene športovému vzhľadu alebo doplníte teniskami ležérne šaty, v tejto sezóne existuje veľa spôsobov, ako nosiť tenisky, no stále pôsobiť žensky.

Tenisky k šatám a k sukni

Šaty a tenisky majú spoločnú vlastnosť, ktorá ich spája do samostatného outfitu. Šaty slúžia dámam, aby sa cítili vznešene, pohodlne a úžasne. Športová obuv zase poskytuje taký komfort, že v nej môžete pohodlne prejsť niekoľko desiatok kilometrov bez pocitu únavy. Záver je jasný – dámy, ktoré sa chcú cítiť žensky bez toho, aby sa museli vzdať svojho pohodlia, musia vyriešiť tento módny rébus a naučiť sa správne kombinovať práve šaty s teniskami.

Oblečenie a obuv si vyberáte tak, aby zdôrazňovali vaše najlepšie vlastnosti. Vyhnite sa preto „nebezpečným“ kombináciám šiat či sukní a športovej obuvi, ktoré opticky znižujú vašu výšku, a robia vašu postavu podsaditou. Sú to najmä kombinácie dlhej rovnej sukne a tenisiek. Dlhé šaty s teniskami sú perfektnou voľbou len pre vysoké, štíhle a dlhonohé dámy. Nízke dámy v takomto outfite nemusia vyzerať dobre. Je tiež lepšie vybrať si iba tie modely dámskych tenisiek, ktoré sa viac podobajú dennej obuvi, a na nohách nevyzerajú tak objemne.

K šatám kombinujte vždy neštandardné modely topánok a tenisiek, ktoré majú ďaleko od klasickej športovej obuvi na beh alebo na cvičenie. V skutočnosti tieto tenisky nie sú určené na intenzívne tréningy ale vyslovene na vychádzky. Športové značky zaraďujú túto obuv do lifestylových kolekcií, a každý predajca by vás mal upozorniť na to, či sú dané tenisky vhodné na šport alebo ide len o vychádzkovú obuv.

Klasické modely tenisiek, ako sú Converse, Reebok, Vans alebo Nike, sa už dlho tešia veľkej obľube medzi módnymi umelcami a dokonca sa nepovažujú za klasickú športovú obuv. Tieto tenisky môžete kombinovať so šatami bez strachu, že budete vyzerať smiešne.

Samozrejme, nie všetky šaty sa dajú kombinovať s teniskami. Kombinácia športovej obuvi a športových šiat je najjednoduchšia a najdostupnejšia, pretože je relevantná iba v kontexte jedného štýlu. Stačí si vybrať kabelku a doplnky, ktoré nezničia celý outfit. Džínsové a košeľové šaty môžu perfektne ladiť s bielymi alebo farebnými teniskami (ak správne zvolíte dĺžku šiat). Pokiaľ budete mať na sebe šaty, nemusíte sa ani trochu obávať, že by ste vo vašom outfite nepôsobili žensky, a to bež ohľadu na to, ako veľmi športovo budete vyzerať.

Pozri aj: Aké slnečné okuliare budú tohtoročným trendom? Z týchto kúskov si vyberie každá!

športová obuv

Zdroj: CCC

Ženská aj v nohaviciach? Samozrejme!

Aby ste pôsobili žensky, nemusíte vždy primárne nosiť iba šaty alebo sukne. Svoju úlohu dokážu v tomto prípade správne zohrať aj nohavice alebo džínsy. V tomto prípade však rozhoduje celkový pocit z daného outfitu a doplnky. Vyskúšajte napríklad kombináciu nohavicového kostýmu a väčších bielych alebo pastelových tenisiek. Tento outfit môžete dotvoriť výraznejšími šperkmi a bielym tielkom. Natočte si vlasy, vezmite si kabelku, a vyrazte do mesta ako diva, ktorej ženskosť nebude nikto spochybňovať.

Podobným spôsobom môžete s teniskami skombinovať aj džínsy, ktoré môžete doplniť dlhým farebným kabátom a bielym alebo čiernym tričkom. Rovnako dobre funguje aj oversized biela alebo pruhovaná košeľa, ktorú si čiastočne zastrčíte do džínsov alebo do nohavíc. Športová obuv vám jednoducho na vašej ženskosti neuberá, stačí si vybrať vhodné topánky, a správne ich skombinovať.

Vždy si vyberajte kvalitnú obuv, ktorá nevyzerá lacno. Tenisky preto hľadajte u kvalitných výrobcov a predajcov obuvi, ako je napríklad CCC, kde nájdete široký sortiment kvalitných topánok, bez ohľadu na to, či zavítate na ich e-shop, alebo navštívite ich kamennú predajňu.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní