3 tipy, ako sa starať o pery počas leta: Toto je must-have pre hodvábne pery

3 tipy, ako sa starať o pery počas leta: Toto je must-have pre hodvábne pery

Tak, ako si naša pleť vyžaduje svoju rutinu v starostlivosti o ňu, je tiež nevyhnutné zostaviť si svoju rutinu aj v starostlivosti o pery. Prečo? Primárne preto, lebo pokožka na našich perách nie je rovnaká ako pokožka na iných častiach nášho tela. Aj keď na pohľad je jej štruktúra rovnaká, platí, že je oveľa tenšia a citlivejšia. V dôsledku toho majú naše pery tendenciu byť počas horúcich dní suché, dehydrované, častejšie praskajú a vytvárajú sa na nich šupinky. Aj to je dôvod, prečo máme potrebu ich častejšie hydratovať.

Pery sa môžu vysušiť aj v dôsledku absencie mazových žliaz, nedostatku vlhkosti, ich nadmerného olizovania, užívania liekov a pod. Sú jemné a citlivé, preto si vyžadujú špeciálne rozmaznávanie po celý rok, no najmä v lete. Pálivé slnko totižto môže pery poškodiť. Preto je nevyhnutné im v tomto období dopriať zvýšenú starostlivosť. Prinášame vám jednoduchý návod, ako sa o pery starať.

Pozri aj: SUN krém na opaľovanie s obsahom prírodných zložiek: Vyživuje i chráni!

peeling na pery

Zdroj: Shutterstock®

Zamerajte sa na ochranu pier pred slnkom

Slnečné lúče sú v lete obzvlášť silné a sú dôvodom spálenia pokožky, preto siahame po opaľovacích krémoch s SPF faktorom, ktoré by ju ochránili. A rovnakú SPF ochranu potrebujú aj naše pery. Niektoré opaľovacie prípravky je možné naniesť aj na ne, no ideálnejšou voľbou sú balzamy na pery s ochranným UV faktorom.

Platí teda, že perám chýba melanín, vďaka čomu sú náchylnejšie na poškodenie slnečnými lúčmi. V lete preto dermatológovia odporúčajú nanášať na ne balzamy s SPF 15 a viac. Tie pery nielenže chránia, ale aj hydratujú, zjemňujú a upokojujú. Popravde, balzam na pery s SPF faktorom by mal byť počas leta povinnou výbavou každého.

Udržujte pery hydratované

Koľkokrát ste sa už pristihli pri tom, ako si olizujete pery, pretože ste mali pocit, že sú vysušené a potrebovali by trošku hydratácie? Verte či nie, ale olizovaním im hydratáciu nedoprajete. Ba práve naopak, sliny pery vysušujú ešte viac. Ak si vaše pery vyžadujú hydratáciu, v prvom rade si posvieťte na svoj pitný režim. Pery je totižto potrebné hydratovať zvnútra. 

V druhom rade naneste na pery extra dávku hydratácie prostredníctvom výživných balzamov na pery. Okrem balzamov však môžete siahnuť aj po krémoch na pery alebo olejoch, ktoré sú o niečo viac výživnejšie. Neváhajte tiež vyskúšať babské rady, ktoré vám pomôžu pery zjemniť a hydratovať. Napríklad môžete na ne naniesť med, vazelínu, gél z Aloe vera a pod.

Raz do týždňa im doprajte peeling

V lete je to nevyhnutnosť! Peeling je totižto rovnako dôležitý pre pery ako pre pokožku. Vyhladzuje povrch pier, odstraňuje odumreté bunky a šupinky, zjemňuje ich a celkovo skrášľuje. Voliť môžete kúpny peeling alebo si ho môžete aj sami vyrobiť.

Potrebujete 1 lyžicu medu, kryštálový cukor a trochu olivového alebo kokosového oleja (voliť môžete aj iný olej, napr. mandľový). Všetko zmiešajte a vytvorte si hustejšiu kašičku. Naneste na pery, jemnými krúživými pohybmi ich vypeelingujte a následne peeling zmyte. Ak je vám peeling príjemný, môžete ho nechať na perách pôsobiť aj dlhšie (ako masku).

Neprehliadni: Správna starostlivosť o krk a dekolt: Tieto zložky zaraď do svojej rutiny a predíď vráskam

MELEM balzamy na pery

Zdroj: pretelo.sk

Záchrancom pier sa jednoznačne stáva balzam na pery!

Na piedestáli tipov a trikov, ktoré prispievajú k zlepšeniu stavu a vzhľadu pier, stojí balzam na pery. Ten nemá žiadnu konkurenciu, ktorá by jeho prvenstvo ohrozila. Platí teda, že balzam na pery by mal byť povinnou letnou výbavou, bez ktorej by ste ráno nemali vyjsť z domu. Okrem toho by ste ho mali nosiť stále so sebou a aplikovať na pery vždy, keď pocítite, že to potrebujú.

Namiesto ich olizovania vytiahnite z kabelky alebo vrecka balzam, naneste ho na pery a poskytnite im úľavu od nepríjemného pnutia. A aký balzam na pery používať? Vyberte si z ponuky na pretelo.sk!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Mária Maxianová 28.06.22 18:56

MM
karma
100.00

balzam = skvelé riešenie

  • 0
Odpovedať

Marianna Rajniaková 29.06.22 10:47

MR
karma
109.00

balzam za každých okolností

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní