Ako používať telové oleje? Pri aplikácii sa vyhni týmto chybám!

Ako používať telové oleje? Pri aplikácii sa vyhni týmto chybám!

Ponuka najrozličnejších kozmetických prípravkov na starostlivosť o pokožku tela, vlasy či pleť je v súčasnej dobe skutočne rozsiahla. Každá z nás si príde na svoje, keďže si môžeme vyberať produkty presne podľa požiadaviek svojej pleti, podľa toho, aká kozmetika sa nám dobre používa, podľa zloženia produktov a mnohých ďalších kritérií. V súčasnej dobe sú skutočne moderné, trendy a obľúbené i telové oleje. Veľké množstvo žien po nich siaha pri starostlivosti o pokožku a telo a niet sa čomu čudovať. Majú mnoho výhod. Prezradiť môžeme, že ich dozaista milujú hlavne ženy, ktorých pokožka nutne potrebuje poriadnu dávku hydratácie. Dokážu však toho oveľa viac. V nasledujúcom článku sa pozrieme na to, čo nám ponúkajú telové oleje, ako ich používať a aké chyby pri ich aplikácii nerobiť.

Prečo povedať telovým olejom áno?

Telové oleje rozhodne nie sú žiadnou novinkou a výmyslom modernej doby, práve naopak. Poznali ich a hojne využívali už staroveké civilizácie v Egypte, Ríme či Grécku. I v súčasnosti si získavajú čoraz viac fanúšičiek. „Oleje na ošetrovanie pokožky sú najmä posledné roky veľmi obľúbené medzi ženami. Pokožku zanechávajú hladkú, hydratovanú a pekne lesklú," hovorí Veronika Blahová, špecialistka pre dermoporadenstvo z lekární Dr.Max. Taktiež vysvetľuje, že telové oleje je možné používať s inými prípravkami, no zároveň i samostatne, a teda predstavujú alternatívu k mliekam, krémom či balzamom. Treba však myslieť na to, že telové oleje sú spravidla oveľa výživnejšie.

Obrovskou výhodou a benefitom telových olejov je to, že prirodzene vytvárajú na koži vodoodolnú bariéru, ktorá ju chráni pred stratou vlhkosti. Sú tak skvelou voľbou pri starostlivosti o suchú pokožku. „Oleje sú najvhodnejšie pre ženy so suchším typom pokožky, ktoré po nich aj prirodzene siahajú. Odporúčam ich aj ženám so sklonom k striám a športovkyniam, ktorých koža je viac namáhaná," dodáva dermošpecialistka. Telovými olejmi je však možné ošetrovať rôzne typy pokožky, stačí si len zvoliť ten správny. Telové oleje sú spravidla bohaté na viaceré rastlinné oleje, vzácne esenciálne oleje aj mnoho účinných látok a podľa toho majú rozličné terapeutické účinky na telo i dušu. Môžu mať antiseptické či protizápalové vlastnosti a môžu zlepšiť stav pokožky pri rôznych kožných problémoch. Zároveň svojou vôňou pôsobia na zmysli, prinášajú pocit uvoľnenia a relaxácie.

Odporúčame: Prirodzene dlhé riasy? Máme pre teba 3 skvelé domáce recepty!

aplikácia telových olejov

Zdroj: Shutterstock®

Multifunkční pomocníci

Telové oleje ani zďaleka neslúžia len na ošetrenie pokožky tela, ich využitie je oveľa všestrannejšie. „Väčšina je multifunkčná a môžeme ich aplikovať na telo, tvár a aj na ošetrenie suchých vlasov tak, že si rukami po natretí tela prejdeme vlasy, najmä končeky, ktoré bývajú zväčša suché a majú sklon sa lámať," vysvetľuje Veronika Blahová z Dr.Max. Takéto oleje sú skutočne skvelým pomocníkom pri starostlivosti o vlasy. Sú vhodné na podporu regenerácie suchých či poškodených vlasov a hlavne na intenzívnu výživu vlasov i vlasovej pokožky. Korune krásy dodajú pružnosť a prirodzený lesk. Použiť sa dajú nielen na ošetrenie namáhaných končekov, ale aj na prípravu olejového zábalu na vlasy, ktorý podporí ich zdravie a krásu.

Telové oleje sa však dajú použiť i ďalšími spôsobmi. Vhodné sú na masáže v pohodlí domova. Masáž s voňavým olejom pôsobí upokojujúco, zmierňuje svalové napätie a rýchlo zaženie stres. Takéto masáže sú skvelou voľbou po náročnom dni v práci. Telový olej je ďalej vhodný aj na ošetrenie rúk a hlavne nechtov. Pokožke rúk dodá hydratáciu, zjemní ju a poskytne ochranu pred vysušovaním. Kožtičku okolo nechtov zmäkčí a vyživí. Telový olej tiež môžete v dostatočnom množstve naniesť na chodidlá. Premasírujte ich, natiahnite na ne bavlnené ponožky a nechajte pôsobiť počas celej noci. Je to skvelý spôsob, ako predchádzať vysušovaniu pokožky nôh a popraskaným chodidlám.

chby pri používaní telových olejov

Zdroj: Shutterstock®

Aké chyby nerobiť pri aplikácii?

Telové oleje je nesmierne dôležité vedieť i správne používať, aby ich účinky boli čo najintenzívnejšie. „Telové oleje sa najlepšie nanášajú na kožu hneď po kúpeli alebo sprche. Pokožka by nemala by byť úplne suchá, vtedy by sa nám olej trochu ťažšie rozotieral. Odporúčam si urobiť telový peeling, ktorý odstráni odumreté bunky. Olej vtedy prenikne hlbšie do kože," vysvetľuje Veronika Blahová z Dr.Max. Po kúpeli, keď je pokožka ešte mierne vlhká, sú póry otvorené a živiny ľahšie preniknú do hlbších vrstiev kože. Taktiež je potrebné spomenúť, že pri aplikácii telových olejov na pokožku to rozhodne netreba preháňať s ich množstvom. V tomto prípade platí, že menej je rozhodne viac. Postačí, ak malé množstvo oleja zahrejete v dlaniach a následne votriete do pokožky celého tela.

„Chybou by bolo, ak by sme si po aplikácii oleja dali ešte aj telové mlieko. Mohlo by sa nám stať, že sa nám tieto dve textúry spoja do nevstrebateľnej hmoty," upozorňuje na chybu pri aplikácii oleja dermošpecialistka. Telový olej je dôležité nielen správne používať, ale nevyhnutné je v prvom rade zvoliť si ten správny, a to hlavne s ohľadom na typ a požiadavky svojej pokožky. Pri rôznych zdravotných problémoch nemusí byť ich použitie úplne vítané. „Alergici by si vždy mali dôsledne prečítať zloženie, aby predišli podráždeniu pokožky a prípravky by vždy mali najprv otestovať, napríklad na predlaktí," odporúča Veronika Blahová z Dr.Max. Zároveň dodáva, že na pozore sa treba mať aj pri používaní telových olejov na pokožku postihnutú nejakým ochorením, napríklad psoriázou či atopickým ekzémom, kedy najmä parfumácia nie je žiaduca.

Pozri aj: Ako vyzerať o pár rokov mladšie? Nechajte sa inšpirovať Japonkami!

olej Nuance

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Jedinečný telový olej od NUANCE

Ponuka telových olejov je v súčasnej dobe skutočne rozsiahla. Jedinečným a všestranne využiteľným je i multifunkčný telový olej NUANCE GLAMOUR BEAUTY OIL, ktorý je vhodný pre všetky typy pleti a je ho možné aplikovať na pokožku celého tela, pleť i vlasy. „Olej od NUANCE je ideálny pre ženy, ktoré chcú pre svoju kožu to najlepšie. Veľmi príjemná voňavá textúra nabáda ku každodennej aplikácii. Kožu hydratujeme, vyživíme, spravíme odolnejšou pred vonkajšími vplyvmi a zabránime jej predčasnému starnutiu, tvorbe strií a suchých miest," hovorí špecialistka pre dermoporadenstvo z lekární Dr.Max. Tento telový olej je 100 % prírodný, bez parabénov, minerálnych olejov, silikónov, farbív a konzervačných látok.

V jeho zložení naopak nájdeme veľké množstvo jedinečných prírodných a účinných látok. Obsahuje napríklad olej z rakytníka, ktorý kožu hydratuje, zvyšuje jej elasticitu a vyhladzuje vrásky. V zložení sa tiež ukrýva slnečnicový olej, bohatý na potrebný vitamín E aj mastné kyseliny, taktiež jojobový olej, ktorý pokožku upokojuje. Aktívna látka Lipolami ER® predstavuje patentovaný extrakt z pestreca mariánskeho, ktorí tvorí na povrchu pokožky ochrannú bariéru proti škodlivým vplyvom vonkajšieho prostredia. Látka Lipidami® Centella má vynikajúce reštrukturalizačné a spevňujúce vlastnosti. Látka Preparami® je zase 100 % prírodná patentovaná aktívna látka, ktorá prispieva k regenerácii a obnove pokožky vystavenej stresu a ktorá pomáha udržiavať jej mladistvý vzhľad. Vďaka svojmu zloženiu NUANCE GLAMOUR BEAUTY OIL kožu hydratuje, regeneruje, vyživuje a spomaľuje prejavy starnutia. Pri použití na pokožke nezanecháva nepríjemný mastný film, naopak vytvára jemný ochranný film s vôňou exotických kvetov. Vlasy po aplikácii zanecháva mäkké, pružné a voňavé.

Telový olej NUANCE GLAMOUR BEAUTY OIL nájdete v lekárňach Dr.Max či na www.drmax.sk.

- NUANCE GLAMOUR BEAUTY OIL
1 z 4
Ako používať telové oleje? Pri aplikácii sa vyhni týmto chybám! - KAMzaKRASOU.sk
Ako používať telové oleje? Pri aplikácii sa vyhni týmto chybám! - KAMzaKRASOU.sk
Ako používať telové oleje? Pri aplikácii sa vyhni týmto chybám! - KAMzaKRASOU.sk
Ako používať telové oleje? Pri aplikácii sa vyhni týmto chybám! - KAMzaKRASOU.sk

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Soňa Kollárová 03.12.20 21:17

SK
karma
113.00

Zatiaľ som používala len pleťové oleje, ale dobré vedieť aj o pozitívach telových olejov.
Ďakujem za článok. :)

  • 0
Odpovedať

Elena Švachová 03.12.20 23:05

karma
109.00

Zase som sa niečomu priučila.

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 04.12.20 07:25

ĽŠ
karma
100.00

Telové oleje sú skvelými pomocníkmi; výborné rady!

  • 0
Odpovedať

Emília Kožáková 05.12.20 23:22

EK
karma
-1.00

veľmi dobrý článok

  • 0
Odpovedať

Iveta Ondáková 07.12.20 17:37

IO
karma
96.00

Ja ich mám velmi rada , krásne hydratujú pokožku a mnohé aj krásne vonaju.

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 29.12.20 17:00

KS
karma
133.00

Osobne som väčšou fanúšičkou sprchových olejov, ktoré spravia podľa mňa rovnakú službu a pokožka po nich aspoň nie je mastná.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní