Má chladená kozmetika lepší účinok? Toto tvrdia dermatológovia

Má chladená kozmetika lepší účinok? Toto tvrdia dermatológovia

Nie je tomu tak dávno, keď sociálne siete ovládli beauty maniačky, ktoré si zadovážili mini chladničku určenú iba na skladovanie a chladenie pleťovej kozmetiky. Ako to už na sociálnych sieťach býva, kozmetická chladnička sa stala akýmsi trendom, čo prirodzene vyvolalo nesmierne veľký dopyt aj z radov bežných žien.

Áno, chladnička určená na pleťovú kozmetiku je vskutku veľmi milá, no má vôbec zmysel? Dermatológovia prezradili, či má chladená kozmetika lepší účinok!

S trvanlivosťou to nesúvisí

Azda prvé čo človeku napadne je, že chladnička možno dokáže predĺžiť životnosť našej kozmetiky. V tomto však odborníci veľký zmysel nevidia. Prečo? Každá normálna pleťová kozmetika prechádza extrémnymi testami, ktoré ju skúšajú aj v oveľa horších teplotných podmienkach ako je bežná izbová teplota.

Pleťová kozmetika je tak predurčená na to, aby vydržala tak dlho, ako je uvedené na jej obale. Chladnička teda životnosť bežnej kozmetiky nepredĺži, no zmysel môže mať pri skladovaní bio či organickej kozmetiky bez rôznych stabilizátorov alebo pri skladovaní kozmetiky na lekársky predpis.

Pozri aj: Dokonalé očné líčenie: Vieš, ako ho nevedomky sabotuješ?!

Začalo to očnými produktmi

Nie je nič známejšie ako vychladené kolieska uhorky na očiach, sľubujúce zmiernenie opuchov okolo očí. A presne to je dôvod, prečo sa už dlhé roky v dvierkach chladničiek skladujú očné produkty. Krémy, séra, ale aj masky či náplasti sa uskladňovali a uskladňujú v chladničke v nádeji, že podporíme ich účinok a naše kruhy pod očami a spomínané opuchy budú čoskoro minulosťou.

Chemici a dermatológovia však opäť vystríhajú, že ide skôr o dobrý marketingový ťah zo strany výrobcov kozmetických chladničiek, než o overené vedecké zistenia. Ak si teda aplikujete na tvár chladené očné krémy alebo iné pleťové produkty, neuškodíte si. To však platí len v prípade, že svoje produkty nebudete pchať priamo do mrazničky. Tu hrozí, že sa kozmetika znehodnotí, jej jednotlivé súčasti sa od seba začnú oddeľovať, čo prirodzene znamená aj to, že nebudú správne fungovať.

ako aplikovať očný krém

Zdroj: Shutterstock®

Víťazí pocit

Ukázalo sa, že pri používaní chladenej pleťovej kozmetiky víťazí pocit. Príjemný pocit, ktorí si po aplikácii osviežujúceho krému alebo séra mnohé z nás užívajú. Odborníci tvrdia, že ak má chlad umocniť silu niektorého pleťového produktu, bude to buď sérum alebo pleťovka na gélovej báze.

Práve pri týchto produktoch je totiž najväčšia šanca, že dokážu okrem svojho sľubovaného účinku aj zmierniť opuch a možno i začervenanie pokožky súvisiace s jej podráždením. Ak vám teda chladená kozmetika vyhovuje viac ako tá s izbovou teplotou, len smelo do toho. Žiadne zázraky však neočakávajte.

Zaujme ťa: Banánovo-mandľová maska na tvár: Jesenná maska, ktorá dodá pleti výživu!

- Anketa

SKLADUJETE PLEŤOVÚ KOZMETIKU V CHLADNIČKE?

Odpovedalo 6 ľudí  

Áno, všetku!
0%
Len niektorú.
50%
Len tú na predpis.
33%
Nie, žiadnu.
17%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Soňa Krátka 01.12.20 20:26

SK
karma
114.00

...presne toto si myslímaj ja.

  • 0
Odpovedať

Alena Kmecová 01.12.20 21:19

karma
-1.00

Vyrábam si liečivé krémy sama a teraz aj prvýkrát pleťovú vodu. Keďže nedávam žiadny stabilizátor mam všetko okrem olejov a prípravkov, kde je alkohol v chladničke.

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 02.12.20 06:27

ĽŠ
karma
100.00

Výborný článok; ďalší marketingový ťah zo strany výrobcov, tentokrát kozmetických chladničiek.

  • 0
Odpovedať

Soňa Kollárová 03.12.20 21:19

SK
karma
113.00

Super článok, ja toho veľa do chladničky nedávam z kozmetiky.
Akurát som si minulý rok spravila domácu pleťovú vodu podľa vášho receptu a tú som udržiavala v chladničke.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní