Skin cycling alebo 4 noci k dokonalej pleti: Je to ten správny kľúč pre zdravú pleť?

Skin cycling alebo 4 noci k dokonalej pleti: Je to ten správny kľúč pre zdravú pleť?

Každý deň nás dokáže prekvapiť nový prístup k starostlivosti o pleť. Každá žena má zaužívanú svoju rannú aj večernú rutinu, ktorej sa drží pomerne dlho. No povedzme si, starostlivosť o pleť môže byť niekedy skutočnou záhadou. Keď už si myslíme, že sme našli tie správne prípravky, ktoré našej pleti vyhovujú, po X týždňoch môže nastať zlom a zo dňa na deň nám prestanú vyhovovať. Jednoducho, žiarivá pleť, ktorú nám výrobcovia daných pleťových produktov sľubovali, neprichádza.

Používanie príliš veľkého množstva pleťových prípravkov môže byť niekedy na škodu, než na úžitok. Dokonca aj používanie nesprávnych typov produktov a v nesprávnom čase môže prispieť k zhoršeniu stavu našej pleti, v podobe je vysúšania, zvýšenej citlivosti či dokonca k rýchlejšiemu starnutiu. No dá sa s tým niečo urobiť.

Na vzostupe je nový trend, a to cyklická starostlivosť. Tá spočíva v premyslenej starostlivosti o pleť s dostatkom času na jej regeneráciu. Ako na to? Skutočne sa dá vďaka tejto starostlivosti získať dokonalá pleť už za 4 noci?!

Odporúčame: Jesenná manikúra: 7 inšpirácii od francúzskej manikúry po gradientné hnedé nechty

Obrovský hit sociálnych sietí

Vraví sa, že vrstvením sa nedá nikdy nič pokaziť. Teda v móde určite nie. Ale v starostlivosti o pleť to už také užitočné byť nemusí. Vrstvíme pleťové séra na aktívne látky, krémy na pleťové oleje a pod. Ale tento spôsob starostlivosti o pleť môže skôr prispieť k upchávaniu pórov a tvorbe akné. Skúste však „skin cycling,“ aby ste podporili zdravie a krásu vašej pleti.

Skin cycling predstavuje strategickú metódu nočnej starostlivosti o pleť, pri ktorej každé 4 dni cyklicky používate produkty starostlivosti o pleť.  Je to účinný spôsob, ako vyťažiť z produktov maximum a profitovať z ich účinkov bez akéhokoľvek podráždenia. Metóda je založená na cykle 4 nocí, počas ktorých pleti doprajete rozdielnu starostlivosť. To znamená, že každý večer na pleť aplikujete iný prípravok.

Údajne má takáto starostlivosť podporiť zdravú regeneráciu pokožky. Najväčšou výhodou však v tomto prípade je, že vaša pleť bude oveľa lepšie znášať rôzne zložky a aktívne látky, ktoré na ňu aplikujete. Majte však na pamäti, že aj v tomto prípade je kľúčom úspechu trpezlivosť. Ak túžite po zdravšej, hladšej a žiarivej pleti, chce to čas. Aj keď mnohí dermatológovia uvádzajú, že prvé výsledky môžete pozorovať už po 2 cykloch takejto starostlivosti o pleť, teda po 8 dňoch.

Neprehliadni: Máš tenké alebo jemné vlasy? Medzi nimi je zásadný rozdiel!

4 noci k zdravšej pleti – skin cycling

  • 1. noc – exfoliácia pleti – najprv si pleť vyčistite jemným čistiacim prípravkom a následne ju zbavte všetkých odumretých kožných buniek prostredníctvom vhodne zvoleného peelingu. Nakoniec na pleť naneste hydratačný krém. To je všetko! V túto prvú noc na pleť už nenanášajte nič iné. Vďaka exfoliácii ju pripravíte na lepšie vstrebávanie produktov, ktoré použijete nasledujúci deň.
  • 2. noc – retinol – ako prvé začnite s vyčistením pleti a jej vysušením. Následne na tvár aplikujete malé množstvo retinolu a na záver hydratačný krém.
  • 3. a 4. noc – regenerácia – v tieto dni je ideálne zamerať sa na to, aby si pleť oddýchla a mala čas omladnúť. Počas týchto 2 nocí stačí pleť vyčistiť a hydratovať prostredníctvom hydratačného krému. Ak by ste mali pocit nedostatočnej hydratácie, môžete pod krém aplikovať aj kyselinu hyalurónovú.

Po tomto kolobehu sa samotný cyklus starostlivosti o pleť opakuje. Vďaka nemu vyťažíte z produktov maximum a dáte im dostatok času, aby začali účinkovať. Tento spôsob starostlivosti o pleť je vhodný aj pre tie z nás, ktoré do rutiny začínajú zaradzovať silnejšie látky na omladenie vzhľadu. Napríklad samotný retinol môže spôsobiť podráždenie pleti, no pri takomto používaní podráždeniu môžete predísť.

Zaujme ťa aj: Starostlivosť o pleť a telo podľa celebrít: Čo všetko vyskúšali?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

8 komentárov

Renáta Mularčíková 08.10.22 16:48

RM
karma
100.00

Zaujímavý článok

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 22:41

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 22:41

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

Janka Komadova 14.10.22 19:39

karma
-1.00

Rada som si prečítala

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 16:21

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 16:21

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 20:48

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 20:48

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní