Ako si vybrať správny hrebeň? Tvoj typ vlasov ti napovie veľa

Ako si vybrať správny hrebeň? Tvoj typ vlasov ti napovie veľa

Česanie vlasov – na prvý pohľad pomerne banálna činnosť, ktorú vykonávame každý deň bez rozmýšľania, na druhej strane určite niečo, čo sa dá pokaziť. Aspoň podľa vlasových expertov. Tí totiž tvrdia, že zdravé vlasy nezávisia len od toho, akú kozmetiku na ne dávate, ale aj od toho, ako ich češete, koľko a najmä čím. Podľa nich je teda správny hrebeň alfou a omegou. Ako a podľa čoho si ho vybrať?

Pravidlá česania vlasov

Česanie vlasov síce nie je jadrová veda, no odborníci na ich krásu sa zhodujú na tom, že aj pri tejto činnosti existujú zlaté pravidlá. A tie by sa mali dodržiavať. Vlasy by sa nemali česať častejšie ako dvakrát denne, inak riskujete ich nadmerné vypadávanie.

Mnohé ženy si tiež vlasy najradšej češú mokré. Pozor, v tomto stave sú najzraniteľnejšie a mali by sme s nimi manipulovať extrémne opatrne. Odborníci odporúčajú s česaním vlasov vo všeobecnosti začať od končekov, rozčesať tie a potom sa presúvať po menších úsekoch vyššie. Nikdy vlasy nečešte od korienkov až ku končekom, riskujete tak ich poškodenie.

Inšpiruj sa: TOP recepty na domáce pleťové vody: Tvoja pleť si ich ihneď zamiluje!

zásady česania vlasov

Zdroj: Shutterstock®

Typ hrebeňa závisí od vlasov

Keď už hovoríme o zásadách správneho česania vlasov, nesmieme zabúdať ani to, že správne nástroje sú doslova kľúčové. Tie si musíte zvoliť podľa konkrétneho typu vašich vlasov. V našej galérii vám prinášame návod, ako na to. 

- TYP HREBEŇA PODĽA VAŠICH VLASOV
1 z 5

Kučeravé vlasy

Kučeravé vlasy sú často nepoddajné, no aj veľmi zraniteľné a náchylné na polámanie. Na takýto typ vlasov je najlepší klasický hrebeň, ktorý má však dve rôzne dĺžky zubov. Takýto hrebeň príliš vlasy neťahá, no zároveň ich účinne zbavuje uzlíkov. 


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Ľubica Šťastná 19.01.21 05:18

ĽŠ
karma
100.00

Inšpiratívny článok, vďaka!

  • 0
Odpovedať

Soňa Kollárová 04.02.21 17:56

SK
karma
113.00

Zistila som to tiež, že hrebeň je dobré voliť od tipu vlasov.

  • 0
Odpovedať

Zuzana Jasna 09.02.21 16:06

ZJ
karma
-1.00

Ďakujem za super podnetný článok. Takisto som robila ako väčšina žien chybu, že som si česala mokré vlasy a pri mojich mojich jemných vlasoch to bola čistá katastrofa. A veľká pravda, že výber správneho hrebeňa je tajomstvo minimálne polovičného úspechu.

  • 0
Odpovedať

Alexandra Semanová 20.03.21 16:04

AS
karma
-1.00

Praktický a poučný článok.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní