Máš jemné vlasy? Vyskúšaj ich umývanie metódou REVERSE HAIR WASHING

Máš jemné vlasy? Vyskúšaj ich umývanie metódou REVERSE HAIR WASHING
  • 22.06.2022
  • Zuzana Andrášová

O vlasoch sa hovorí, že sú korunou krásy. Každá z nás chce mať preto krásne, zdravé, lesklé vlasy s farbou, ktorá by nám pristala a páčila sa aj našim blízkym.

Na internete môžete nájsť rôzne postupy, ako sa starať o svoje vlasy. Aktuálne sa na TikToku šíri video s postupom, ako umývať vlasy, ale naopak.

Bude ťa zaujímať: Škodí vám ovocie? Kŕče či nafukovanie môžu byť prvými prejavmi

ako správne umývať vlasy

Zdroj: Shutterstock®

Bežný postup umývania vlasov

Nielen vy doma, ale aj vaša kaderníčka postupuje pri umývaní vlasov „bežným“ spôsobom, ktorý pozostáva z rozčesania vlasov, ich namočenia, umytia šampónom, aplikácie kondicionéru, odstránenia prebytočnej vody uterákom, aplikáciou bezoplachovej starostlivosti a usušenia vlasov fénom.

Ak si vlasy pred umytím rozčešeme, odstránime z hlavy vypadnuté vlasy. Podľa mnohých odporúčaní je správne si rozčesávať vlasy hustou kefou, nie hustým hrebeňom.

Pred aplikáciou šampónu je potrebné vlasy poriadne namočiť teplou vodou, nie však horúcou, aby neboli rýchlo mastné. Šampón aplikujeme najprv na ruky a následne ho vmasírujeme do vlasovej pokožky. Nenechávame ho pôsobiť, ale ihneď dôkladne opláchneme. Ak si to vlasy vyžadujú, postup zopakujeme ešte raz.

Keď dôkladne vymyjeme šampón, vlasy šetrne vyžmýkame a následne aplikujeme kondicionér. Pri dĺžke pôsobenia sa riadime odporúčaniami na etikete. Kondicionér následne dôkladne vymyjeme a vlasy šetrne vyžmýkame do uteráka.

Pre fénovaním sa odporúča ešte naniesť na vlasy bezoplachovú starostlivosť.

Neprehliadni: Máš plus size? Chudnúť či nechudnúť? Inšpiruj sa známymi ženami

zdravé vlasy

Zdroj: Shutterstock®

Reverse hair washing

Na sociálnej sieti sa aktuálne šíri video, ktoré vám sľubuje lesklú hrivu plnú objemu. Technika umývania vlasov, ktorá zaplavila TikTok, sa nazýva reverse hair washing alebo spätné umývanie vlasov. A to doslova.

Jednoducho, pri umývaní vlasov vymeníte poradie vlasových produktov, ktoré používate. Najprv si teda nanesiete na vlasy kondicionér od pokožky hlavy až po končeky. Dôkladne premasírujete, môžete vlasy aj prečesať. Necháte ho 5 minút pôsobiť a zmyjete.

Následne nanesiete na vlasy šampón a vymyjete ním zvyšky kondicionéru. Potom postupujete už ako obvykle – vlasy šetrne vyžmýkate, nanesiete bezoplachovú starostlivosť a vyfénujete. 

Pozri aj: Rozchodník Morganov – unikátna izbovka, ktorú ti bude každý závidieť

lesklé vlasy

Zdroj: Shutterstock®

Lesklejšie a objemnejšie?

Metóda reverse hair washing sľubuje lesklejšie, objemnejšie vlasy, ktoré sú hladké na dotyk.

Stúpenci tejto metódy tvrdia, že ak použijete ako prvý kondicionér dodáte vlasom živiny. Kondicionér tiež spôsobuje hĺbkovú hydratáciu a objem.

Postup spätného umývania vlasov sa preto odporúča najmä na jemné, suché vlasy a vlasy, ktoré sú často mastné. Tento postup môžete uplatňovať dlhodobo pri každom umytí vlasov.

Žiaľ, metóda spätného umývania vlasov nie je veľmi vhodná pri hrubom vlase. Tiež nie je všeliekom pri vypadávaní vlasov v dôsledku rôznych faktorov.

Ak chcete zistiť, ktorý režim umývania vlasov je pre vaše vlasy vhodný, poraďte sa so svojou kaderníčkou alebo dermatologičkou, ktoré vám určite rady poradia, ako sa čo najvhodnejšie starať nielen o svoje vlasy, ale aj pokožku hlavy.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Ľubica Šťastná 22.06.22 07:14

ĽŠ
karma
100.00

Stojí za vyskúšanie, vďaka za článok!

  • 0
Odpovedať

Stanka Soltesova 25.06.22 15:11

SS
karma
-1.00

No pokial viem, tak kondicioner uzatvára vlas, čiže neviem, či je to správny postup :D, ale tak určite aspoň raz vyskúšam.

  • 0
Odpovedať

Janka Komadova 10.08.22 21:05

karma
-1.00

Mám jemné vlasy rada vyskúšam

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní