Kvetinový náramok pre svedkyňu: Ako vybrať ten správny?

Kvetinový náramok pre svedkyňu: Ako vybrať ten správny?

Kvetinový náramok pre svedkyňu patrí k horúcim svadobným trendom dnešnej doby. Žene, ktorá vám bude svedčiť na svadbe, pritom môžu zápästie krášliť ako živé, tak aj umelé kvety. Prezradíme vám, v čom je kvetinový náramok jedinečný a z akého dôvodu by si ho mala vziať na svadbu namiesto klasickej kytice tiež vaša svedkyňa.

Kvetinový náramok ako symbol poďakovania

Veľa zamilovaných párov v rámci svojich svadobných príprav rieši, kto všetko na ich svadbe musí mať kvetinu. Nevestina svadobná kytica a ženíchovo pierko sú samozrejmosťou. Menšie kvetinky spravidla dostávajú tiež mamičky nevesty a ženícha a menšie svadobné pierka pre ženícha budú dostávať aj ich otcovia. Detské družičky dostanú košíček s lupeňmi a svadobní hostia budú mať na sebe pripnuté pierka. Ale ako sú na tom svedkovia a svedkyňa?

Ak vám bude na svadbe svedčiť muž, pripnite mu ako symbol poďakovania pierko. Ak vám pôjde svedčiť žena, podarujte jej menšiu kyticu, aby počas svadobného obradu nestála s prázdnymi rukami. Okrem kytice môžete svedkyni ako poďakovanie za jej svedectvo podarovať kvetinový náramok. Táto možnosť je v poslednej dobe stále žiadanejšia a dominuje v svadobných trendoch dnešnej doby.

Pozri aj: Ako si vybrať svadobné šperky, tak aby ladili k šatám?

kvetinový náramok

Zdroj: Shutterstock®

Jednotiaci prvok medzi nevestou, ženíchom, svedkyňou a ďalším svedkom

Ako by mal vyzerať kvetinový náramok, ktorý bude mať na zápästí vaša svedkyňa? V prvom rade skúste kvetinový náramok poňať ako miniatúrnu verziu vašej svadobnej kytice. Mal by teda obsahovať také kvety a ozdoby, ktoré máte ako nevesta vo svojej svadobnej kytici. Svadobný náramok by ale nemal byť tak zdobený. Týmto spôsobom dosiahnete to, že medzi vami a svedkyňou vznikne originálny jednotiaci prvok.

Svedkyňa by mala svojím kvetinovým náramkom ladiť tiež k druhému svedkovi. Práve svedok má podľa tradície vo svojom pierku kvetinu, ktorá je obsiahnutá tiež v nevestinej svadobnej kytici a v ženíchovom pierku. Svedkove pierko by však malo byť výrazne menšie ako svadobné pierko ženícha.

náramok pre družičku

Zdroj: Shutterstock®

Na pravej alebo na ľavej ruke?

Kvetinový náramok je nielen nežný a štýlový, ale zároveň veľmi praktický. Keď si ho vaša svedkyňa zaviaže alebo pripne na ruku, bude mať pre prípad potreby stále voľné ruky. Môže vám tak počas svadobného obradu napríklad upraviť vlečku alebo závoj, prípadne podržať svadobnú kyticu, keď si budete so ženíchom navzájom vymieňať prstienky.

Zaujíma vás tiež, na ktorú ruku by si vaša svedkyňa mala kvetinový náramok pripnúť? V tomto ohľade vám svadobná etiketa nepomôže. Či pre kvetinový náramok zvolíte pravú alebo ľavú ruku, to už bude záležať len na vašej spoločnej dohode so svedkyňou. Riaďte sa skôr tým, či je vaša svedkyňa praváčka alebo ľaváčka. Ak je napríklad praváčka, kvetinový náramok by si mala uviazať na ľavú ruku, aby jej neprekážal pri podpise, ktorým potvrdí vašu svadbu.

Svedkyňu nikdy nenechávajte bez kvetov

Rozhodujete sa nad tým, či bude mať vaša svedkyňa kyticu alebo kvetinový náramok? Nech už sa po dohode so svedkyňou rozhodnete akokoľvek, mali by ste vedieť, že svedkyňa by nikdy nemala zostať s prázdnymi rukami. Svadobná etiketa totiž káže, že by ju mali počas obradu za každých okolností krášliť práve kvety.

Neprehliadni: Svadobné lodičky na opätku: Ako v nich vydržať čo najdlhšie?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Erika Semanová 20.02.20 16:55

ES
karma
-1.00

Kvetinový náramok - prekrásny doplnok nevesty.

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 07.04.21 20:32

KS
karma
133.00

Pre svedkyňu určite kytica kvetov, náramok sa mi skôr hodí pre družičky :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní