Cvičenie pre tehotné zamerané na nohy a zadok: Ideálne počas každého trimestra

Cvičenie pre tehotné zamerané na nohy a zadok: Ideálne počas každého trimestra

Mnohé ženy počas svojho života túžia priviesť na svet svojho potomka. Či už chlapca alebo dievča, no najdôležitejšie je, aby bolo bábätko zdravé. Mnohé sa na toto obdobie, kedy sa v nás začne vytvárať nový život, tešíme. Aj keď si častokrát neuvedomujeme, čo príde po pôrode, tehotenstvo sa snažíme užiť si plnými dúškami. Prvý trimester prináša so sebou zmenu. Zmenu nášho tela, ktorá sa prispôsobuje niečomu novému. Druhý trimester je krásny a ten tretí je niekedy spájaný aj s nervozitou, no predovšetkým s prípravou na pôrod.

Keď teda hovoríme o tehotenstve, tak s ním prichádzajú aj mnohé telesné zmeny. Najčastejšie však ženy pociťujú bolesť v oblasti krížov, ktorá je spôsobená nosením dieťaťa pod srdcom a priberaním. Priberaniu sa ženy jednoducho nevyhnú, veď bábätko potrebuje dostatok živín na svoj správny vývoj. S rastúcim bruškom sa v tehotenstve mení aj ťažisko tela, čím trpí práve chrbát. No tomu dokážete uľaviť prostredníctvom správnych cvikov. Okrem cvikov na chrbát sa však platí pri tréningu zamerať aj na posilnenie sedacej časti, teda zadku a rovnako aj na posilnenie nôh. Svaly nôh a zadku totižto patria k najväčším svalom tela a keď sú pevné, tak trup ženy má v období tehotenstva perfektnú oporu.

Posilnenie zadku a nôh počas tehotenstva

Je málo žien, ktoré pred tehotenstvom reálne cvičili. No ak k ním patríte aj vy, tak je vhodné, ak si počas tehotenstva k cvičeniu nájdete cestu. Cvičenie vám totižto pomôže zvládať tie dní, kedy vás boli chrbát či iná časť tela. Dôležité však je, aby ste sa nepreceňovali a nepreceňovali svoje schopnosti. S cvičením počas tehotenstva začínajte pomaly a predovšetkým sa poraďte so svojim lekárom o vhodnosti zaradenia tohto typu pohybu do svojho života. Najdôležitejšie je, aby ste neublížili bábätku a ani sebe.

Ak sa chcete viac hýbať, tak si osvojte cviky vo videu vyššie. Fitness inštruktorka a niekoľkonásobná mama vás prevedie cvičením počas tehotenstva.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Ľubica Šťastná 03.03.21 08:06

ĽŠ
karma
100.00

Nohy a zadok určite ocenia cviky v tomto období.

  • 0
Odpovedať

Jarda Tablet 20.06.21 14:39

JT
karma
-1.00

Pre mňa osobne sa stal šport a všeobecne pohyb tiež životným štýlom a som za to úprimne veľmi šťastný. Nikdy by som si nedokázal predstaviť život bez športu. Aktuálne cvičím hlavne doma - cez zimu je to fajn, pretože máme v dome podlahové vykurovanie, takže sa ešte viac spotím a cez leto idem väčšinou cvičiť na záhradu.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní