TOP cvik na žalúdok, ktorý ti pomôže zbaviť sa pocitu plnosti: Osvedčí sa aj pri pálení záhy!

TOP cvik na žalúdok, ktorý ti pomôže zbaviť sa pocitu plnosti: Osvedčí sa aj pri pálení záhy!

Z času na čas si doprajeme všetko, čo naše oči vidia. Veď v podstate jeden takýto deň v mesiaci, kedy si doprajeme, nie je zlý. Ale, čo ak takýchto dní máme viac? Čo v prípade, že pociťujeme ťažobu na žalúdku, ktorá nám nedá spávať? Aj keď si mnohí z nás povedali, že v tomto roku svoj stravovací plán a jedálniček prekopú od základov a budú jesť viac ovocia, zeleniny a, samozrejme, menej nezdravých jedál, dokopať sa k tomu je o niečo ťažšie. Len tak zo dňa na deň sa vzdať všetkých nerestí nie je vôbec jednoduché. Aj odborníci odporúčajú vyradzovať nezdravé jedlá z jedálnička postupne, aby si naše telo zvyklo na niečo nové.

No kým si naše telo zvykne, môže nám svoju nespokojnosť dať najavo aj práve pocitom plnosti a ťažoby na žalúdku. Tá sa tiež môže spájať s pálením záhy, nafukovaním a pod. Avšak odborníci aj na tento problém poznajú riešenie. Trávenie vám môže dať dokopy aj jednoduchá pozícia z jogy, ktorú sa oplatí praktizovať aj v prípade, že pociťujete bolesť chrbta.

Apanasana na zlepšenie trávenia

Ako sme teda písali vyššie, APANASANA je ideálnym cvikom v prípade, že máte tráviace problémy alebo vás trápi neznesiteľné pálenie záhy. Tajomstvo tohto cviku spočíva v priťahovaní nôh k hrudníku.

Ľahnite si na zem na chrbát, nadýchnite sa a s výdychom začnite pomaly priťahovať jedno koleno k hrudníku. Potom pritiahnite aj druhé koleno a rukami si obe kolená pridržte. Pozor, chrbát aj hlavu majte stále na zemi. V tejto pozícii vydržte 30 sekúnd a následne nohy od seba trochu oddiaľte do strán. Zhlboka dýchajte a v pozícii opäť zotrvajte. Nohy potom opäť spojte a v pozícii znovu vydržte aspoň 30 sekúnd.

Tento jednoduchý cvik vám pomôže zmierniť žalúdočné problémy, ktoré vás trápia. A pri jeho pravidelnom praktizovaní sa môžete zbaviť problému, akým je pálenie záhy


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Ľubica Šťastná 27.01.21 06:21

ĽŠ
karma
100.00

Skvelý cvik!

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní