Práca snov: Áno, skutočne aj za TOTO vo svete platia!

Práca snov: Áno, skutočne aj za TOTO vo svete platia!
  • 17.09.2020
  • Michaela Kožáková

Pamätáte si, keď sa vás ako malých pýtali, čím chcete byť, keď vyrastiete? Vaša odpoveď bola: princezná, rocková hviezda, ochutnávač čokolády, astronaut, športovec. Koľkí z vás môžu povedať, že žijú svoj detský sen? Asi vás veľa nie je. Len niekoľko ľudí dobrovoľne ráno vstáva na prvé zvonenie budíka a s úsmevom na tvári sa chystá do práce. No a tí ostatní majú, samozrejme, nejaký ten dobrý deň v práci, keď je požiarne cvičenie alebo, keď ich pochváli šéf, ale zväčša do práce chodia len preto, že musia. Nie nadarmo sa vraví, že bez práce nie sú koláče. Stres, uzávierky, fyzická záťaž, kolega- podrazák, nudná rutinná práca, nekončiace nadčasy, mizerný plat. „Keby aspoň dobre platia," často nám táto veta behá mysľou.

A čo taký profesionálny hráč videohier alebo člen tímu formule F1? Poďte sa s nami pozrieť na niekoľko neuveriteľných zamestnaní, za ktoré ľudia dostávajú zaplatené. 

Neprehliadni: Najzvláštnejšie zamestnania: Povedala by si áno takejto ponuke?

Testerista

Zdroj: pinterest.com

Testerista toboganov

Nie, nerobíme si žarty, takáto práca skutočne existuje. Testerista toboganov navštevuje parky, rezorty a skúša, skúma či všetky vodné šmykľavky sú v prvom rade bezpečné, či fungujú tak, ako majú a či doprajú návštevníkovi poriadny zážitok. Ďalšou úlohou tohto pracovníka je skontrolovať a odsúhlasiť parametre ako je výška, prúd vody, rýchlosť a pristátie, vzrušenie, faktor strachu.  Výhodou je, že cestuje po celom svete a mínusom je pravdepodobne testovanie toboganov bez ohľadu na počasie, bŕŕŕ. 

Pestúnka pánd

Zdroj: pinterest.com

Pestúnka pánd

Milujete zvieratá? Vždy ste túžili pohladkať pandu? Čínske veľvyslanectvo pre ochranu a výskum pánd v provincii Ya'an zamestnáva pestúnov a pestúnky, ktoré sa starajú o tieto rozkošné chlpaté klbká. Títo pracovníci majú iba jedno poslanie: tráviť 365 dní s pandami a zdieľať ich radosti a zármutky. Znie to celkom jednoducho. Nejedná sa však len o kŕmenie, čistenie a hranie sa. Keďže pandy patria medzi ohrozené druhy, je dôležité, aby sa rozmnožovali. Pestúni musia zabezpečiť, aby aj tie z nich, ktoré záujem množiť sa nemajú, boli sexuálne aktívne. Počas rutinných kontrol nosia oblečené špeciálne kostýmy pandy, aby znížili vplyv človeka. Samozrejme, musia mať všetko do bodky naštudované o týchto zvieratách.

Správca ostrova

Zdroj: pinterest.com

Správca súkromného ostrova

Žiť na súkromnom ostrove znie ako dokonalý sen, ktorý však patrí len tým bohatým. Nie je to úplne tak. Počuli ste už o správcovi súkromného ostrova? Čo vlastne robí? Presne toto: žije na súkromnom ostrove a stará sa o jeho chod. Jeho povinnosti zahŕňajú udržiavanie rezidencie, vily i okolia. Táto práca si vyžaduje niekoľko zručností od tesárstva, opravu potrubí, elektrických spotrebičov až po starostlivosť o záhradu. Takisto správca ostrova musí zvládať bežné opravy v dome, pripraviť všetko pred príchodom majiteľa, zabezpečiť nehnuteľnosť pred silnou búrkou. A čo robí po zvyšok voľného času je už jeho vec. Čo hovoríte na takúto pracovnú pozíciu?

Google

Zdroj: pinterest.com

Mapovač pre Google

Predstavte si, že spoznávate celý svet na trojkolke spoločnosti Google. Máte možnosť vidieť svet, pracovať pre jedného z najatraktívnejších zamestnávateľov na svete a získať perfektne vytrénované lýtka. Na zachytenie ťažko prístupných oblastí na svete pre Google Street View bolo stratégiou spoločnosti Google vytvoriť stroje poháňané človekom, ktoré sú pripojené ku generátoru a k deviatim kamerám. Pravdaže, nie zas úplne každý sa môže stať mapovačom na bicykli, ktorý váži okolo 113 kilogramov. Spoločnosť si zväčša najíma športovcov, ktorý zvládnu i tie najťažšie terény. 

Pozri aj: Najúžasnejšie cesty na svete: Nechaj sa uniesť očarujúcimi výhľadmi!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Mária Chromíková 17.09.20 08:57

MC
karma
109.00

Podľa mňa aj tieto zamestnania nie sú lážo plážo.

  • 1
Odpovedať

Ľubica Šťastná 17.09.20 14:05

ĽŠ
karma
100.00

Zaujímavé zamestnania!

  • 1
Odpovedať

Daniela Bieliková 17.09.20 14:09

DB
karma
117.00

Pestúnka pánd - veľmi zaujímavé zamestnanie

  • 2
Odpovedať

Katarína Konečná 17.09.20 14:28

KK
karma
105.00

Pestúnka pánd, to musí byť nádherné zamestnanie.

  • 1
Odpovedať

igor peto 19.09.20 14:13

IP
karma
116.00

a to až teraz píšete , už som to mohol robiť

  • 2
Odpovedať

Kristína Sekeráková 20.09.20 03:18

KS
karma
133.00

Takže predsa len som si vybrala zlé zamestnanie :-D Ale takou správkyňou ostrova by som teda chcela byť, dovolenka a práca v jednom :-D

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní