Romantické filmy pre dokonalý valentínsky večer: Stará klasika, ktorá nikdy neomrzí

Romantické filmy pre dokonalý valentínsky večer: Stará klasika, ktorá nikdy neomrzí

Valentín, 14. február, sviatok všetkých zamilovaných – jeden deň v roku, keď všade dookola vídame červené srdiečka, plyšových medvedíkov, reštaurácie sú preplnené zamilovanými pármi, wellness pobyty nedostupné a hotely preplnené.

Máte už plány na to, ako strávite tento sviatok? Ak nie, tak si naplánujte s partnerom či partnerkou romantický večer pred televízorom pri sledovaní romantických filmov. Ak chcete, môžete vsadiť aj na overené erotické filmy, ktoré dokážu rozpáliť, no čo sa bude diať potom, to už je len na vás. 365 dní, 50 odtieňov sivej, Nymfomanka, Sekretárka – dobrých erotických filmov v kinematografii nájdete kopec. A rovnako tak aj romantické filmy, ktoré patria medzi skutočne overené klasiky.

Musíme byť úprimní, romantické komédie sledujeme celoročne. Avšak filmy o skúškach vo vzťahoch, o tom, ako byť single a nájsť lásku, sú na Valentína jednoducho iné. Aby sme vám ušetrili trápenie pri prehľadávaní streamovacích stránok a hodinovom rolovaní, aby ste našli, čo si pozrieť, vybrali sme pre vás niekoľko najlepších valentínskych filmov všetkých čias.

Odporúčame: Netflix predstavil filmové novinky na rok 2023 v lákavom traileri aj s dátumami premiér

Ako prísť o muža za 10 dní (How To Lose a Guy In 10 Days)

Pri tejto klasickej romantickej komédii sa budete smiať aj plakať po celý čas. Sledujte príbeh novinárky Andie, ktorá sa vydáva na cestu, aby urobila všetko, čo by ste chlapovi robiť nemali – aby ho prinútila dať jej kopačky, a to všetko len kvôli článku. Dostane však viac, než si želala, keď stretne Bena, ktorý sa tiež stavil, že dokáže za desať dní prinútiť ženu, aby sa doňho zamilovala.

Predtým, ako som ťa poznala (Me Before You)

Emilie Clarke a Sam Claflin sa vyrovnávajú so svojimi dvoma veľmi odlišnými životmi, osobnosťami a okolnosťami. Ani jeden z nich nevie, že jeden druhého navzájom navždy zmenia... Pri tomto filme sa budete smiať aj plakať zároveň. Film, nakrútený podľa populárneho románu JoJo Moyesovej, sleduje príbeh dvoch ľudí, ktorí nájdu lásku na nečakanom mieste.

Odporúčame: Jenna Ortega - hlavná predstaviteľka seriálu Wednesday: Toto si o nej vedela?

Notting Hill

Bez tohto romantického filmu by tento zoznam nemohol byť! Tento film je pekelne očarujúci, vtipný, milý a ideálna voľba na večerné rande. Život majiteľa kníhkupectva sa obráti naruby, keď stretne hollywoodsku hviezdu a zamiluje sa. Podarí sa im to alebo ich diametrálne odlišný životný štýl rozdeľuje?

Titanic

Poznáte viac romantickejší film, než je Titanic? Svoju premiéru mal v roku 1997 a o 26 rokov neskôr je stále populárny. Na jednej strane tragický príbeh, no na druhej príbeh o stretnutí milencov, ktorí sa ocitli na „nepotopiteľnej lodi“ nenechá ani jedno oko suché. Pri jeho sledovaní pocítite hromadu lásky, a to aj napriek tomu, že ste ho videli už stokrát.

Neprehliadni: Najsexi predstavitelia Jamesa Bonda: Ktorý z nich je tvoj favorit?

P.S.: Milujem ťa (P.S. I Love You)

Ak si chcete poriadne poplakať, vezmite si vreckovky a pustite si tento film. Príbeh o mladej vdove, ktorá zistí, že jej zosnulý manžel zanechal sériu listov, ktoré jej po jeho smrti pomôžu ísť ďalej. Tento film je sladký, drsný, nežný a rozhodne rozplače.

Na vine sú hviezdy (The Fault in Our Stars)

Hazel Grace, 16-ročné dievča s rakovinou, sa zoznámi s Gusom Watersom, podobne chorým tínedžerom z jej podpornej skupiny. Hazel má pocit, že Gus jej skutočne rozumie. Obaja zdieľajú rovnaký štipľavý vtip a lásku ku knihám, najmä ku Gracinmu kameňu úrazu „Cisárske utrpenie" od Petra Van Houtena. Keď Gus dostane pozvanie na stretnutie so samotárskym autorom, spolu s Hazel sa pustia do dobrodružstva svojho krátkeho života.

Najznámejšia romantická dráma pod slnkom vás dostane natoľko, že sa možno ani neovládnete a vyroníte aspoň jednu slzičku.

Pozri aj: Dôvod, pre ktorý sa Rebel Wilson rozhodla rapídne schudnúť!

500 dní so Summer (500 Days of Summer)

Romantická komédia, ktorá vypovedá o láske a osude mladého reklamného textára, ktorý sa zúfalo snaží nájsť ženu svojho života. Vyzerá to, že mu svitá na lepšie časy. Jeho kolegyňa Summer by mohla byť tou pravou. Avšak, 500 dní ich nekonvenčného vzťahu dokazuje, že cesta k šťastiu môže byť tŕnitá, nepredvídateľná, ale aj vtipná. Originálne poňatá love story vás chytí za srdce.

Ďalšie tipy na romantické komédie:

  • Keď Harry stretol Sally (When Harry Met Sally)
  • Moja tučná grécka svadba (My Big Fat Greek Wedding)
  • Denník Bridget Jonesovej (Bridget Jones’s Diary)
  • Pretty Woman
  • Stará láska nehrdzavie (Long Shot)
  • After: Sľúb (After We Collided)
  • Zrodila sa hviezda (A Star is Born)
  • Ide len o sex (Friends with Benefits)
  • Láska nebeská (Love Actually)
  • Amélia z Montmartru

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Mária Sivová 08.02.23 07:24

MS
karma
100.00

Ja dávam prednosť inému žánru ako romantickým filmom ale na Valentína si s manželom pozrieme nejakú romantickú komédiu.

  • 0
Odpovedať

Simona Záhumenská 12.02.23 20:02

SZ
karma
93.00

Pekných romantických filmov je veľmi veľa, či už komédií, alebo aj nie komédií. Pri filme Odviate vetrom veľa žien, vrátane mňa, snívalo, že stretne svojho Rhetta Butlera :) Ale, samozrejme, lepší by bol šťastnejší koniec, ako bol ten vo filme :)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní