Móda tohto leta sa nesie v 5 farbách: Ak ich zvolíš a zakomponuješ do šatníka, budeš štýlová

Móda tohto leta sa nesie v 5 farbách: Ak ich zvolíš a zakomponuješ do šatníka, budeš štýlová

Ak by ste to ešte náhodou nevedeli, tak MILUJEME LETO! Je to pulzujúce obdobie, pričom každý deň je iný, rovnako pulzujúci. A presne taký by mal byť aj náš letný šatník. Práve preto sme si posvietili na súčasné trendy, ktoré sa oplatí vpustiť aj do svojho šatníka.

Leto milujeme predovšetkým z dvoch dôvodov – vonku je teplo a konečne môžeme zo skrine vytiahnuť všetky tie šaty, sukne a krátke oblečenie, ktoré na svoju chvíľku slávy čakalo niekoľko pochmúrnych mesiacov.

Ak vás zaujímajú všetky módne trendy a rady by ste vynovili svoj letný šatník, tak sa nechajte inšpirovať letnými trendami. Hlavne čo sa letných farieb týka. Vpustite do šatníka výraznejšie farby, vďaka ktorým nebudete šedými myškami.

Pozri aj: Letné módne kúsky do kapsulového šatníka: Využiješ ich teraz i ďalšie roky

Bottega green

Zdroj: pinterest.com/thecoolhour/

1. Bottega green (zelená)

Bottega green je špecifický odtieň zelene, ktorý je známy už od roku 2021, no dovtedy nepatril k tým najobľúbenejším. Až práve v danom roku tento odtieň spopularizovala značka Bottega Veneta (práve preto toto pomenovanie).

Tento žiarivý odtieň zelenej je lichotivý k všetkým tónom pleti a, pravdupovediac, priťahuje pozornosť. Takže, ak chcete počas tohto leta byť v centre pozornosti a pútať pozornosť, tak voľte práve tento odtieň zelenej.

A ako túto farbu kombinovať? Ak chcete upútať pozornosť celého sveta a rozžiariť každému deň, tak pokojne voľte žlté doplnky, v podobe kabelky alebo topánok. V prípade menej nápadného outfitu kombinujte tento odtieň zelenej s neutrálnejšími farbami, ako je béžová alebo zlata – tak docielite dokonalú rovnováhu a vyváženosť v outfite.

hnedá košeľa

Zdroj: pinterest.com/bjftsedpwf/

2. Hnedá v centre pozornosti

Vedeli ste, že hnedá je nová čierna? Že hnedá v šatníku by mala mať svoje miesto v dámskej móde a predovšetkým šatníku? Každú sezónu sa do centra pozornosti prebojuje jeden neutrálny odtieň, ktorý má tendenciu vyniknúť viac, ako ktorýkoľvek iný.

Tým sa v roku 2023 stáva hnedá. No žiadna konkrétna, ale viacero odtieňov hnedej. Takže, či už zvolíte hlbokú čokoládovú, karamelovú alebo piesočnú béžovú farbu, budete pôsobiť elegantne alebo ležérne v závislosti od zvolených kúskov oblečenia.

Či už to bude len jeden kúsok v hnedej farbe, ktorý skombinujete s inými kúskami a doplnkami alebo stavíte na monochromatický outfit v hnedej farbe, je to len na vás.

Zaujme ťa aj: Kabelkový sprievodca: Čo znamenajú výrazy tote, clutch alebo hobo?

fialová v outfite

Zdroj: pinterest.com/poshclassymom/

3. Bledofialová farba osloví aj po roku

Farba s názvom Very Peri sa stala farbou roka 2022. No aj v súčasnosti sa hlási o slovo – aj keď spoločnosť Pantone vyhlásila novú farbu pre tento rok, ktorou je odtieň Viva Magenta. Táto bledofialová, ktorú by sme mohli prirovnať aj k farbe orgovánu, je stále dokonalá a v letnom outfite bezkonkurenčne vynikne.

Na tomto pastelovom odtieni je obzvlášť zábavné to, že sa rovnako dobre spája s neutrálnymi tónmi, ako je čierna alebo hnedá. Ale aj so živými odtieňmi, ako je čerešňová červená alebo limetkovo zelená.

modré šaty

Zdroj: pinterest.com/cooperjournals/

4. Modrá farba oceánu

Čo by to bol za dokonalý letný šatník, ak by v ňom nebol kúsok modrej?! A je jedno, aká modrá má u vás v šatníku miesto. Do letného outfitu sa hodí nielen blankytná modrá, ale aj kobaltová či modrozelená.

Modrá farba totižto evokuje more, ktoré mnohí milujeme. A predovšetkým ten relax, pohľad na vlny v mori a západ slnka, ktorý je na dovolenke vždy čarovný. A rovnako okúzľujúci môže byť aj váš výzor, keď doň zakomponujete túto farbu.

Nech už si vyberiete akýkoľvek odtieň, vedzte, že niekedy je dôležitejší materiál, ktorý zvolíte. Aby ste sa v lete nepotili, siahnite po materiály, ako je hodváb alebo satén. Tieto materiály pokožku príjemne ochladzujú a navyše, modrá farba na nich vynikne najlepšie.

Odporúčame: Bermudy - máš už tento horúci letný hit vo svojom šatníku?

zelená v outfite

Zdroj: pinterest.com/xtinavision/

5. Exotická farba kivi

Vyššie spomínanú Bogetta green toto leto doplní ďalšia zelená farba, a to farba kivi. Niektorí by možno povedali, že ide o limetkovú zelenú, no táto je trošku iná. Samozrejme, ak sa opýtate nejakého muža, o akú farbu ide, odpovie vám, že je to zelená. Nuž, nech je ako chce, tento odtieň zelenej bude toto leto v centre pozornosti.

Je to odtieň, ktorý je vyrobený tak, aby vynikol. Preto ho vôbec nemusíte kombinovať s nijakými doplnkami ani inými farbami. Jednoducho sám osebe vynikne najlepšie. Avšak, predsa len, ak by ste chceli voliť nejaké doplnky, tak odporúčame neutrálnejšie farby. Alebo voľte tón v tóne a kombináciu zelenej so zelenou.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní