Veľký návrat denimu v roku 2023! 5 džínsových trendov, ktoré budeš chcieť nosiť

Veľký návrat denimu v roku 2023! 5 džínsových trendov, ktoré budeš chcieť nosiť

Móda je cyklická! Trendy sa menia, ale častokrát sa k nám vracajú, a to niekedy v pozmenenej forme alebo dizajne. Avšak, jeden materiál je tu s nami už desiatky rokov. Džínsovina je proste nestarnúca klasika, ktorá sa dá skvelo kombinovať a použiť pri výrobe akéhokoľvek módneho oblečenia. Popravde, investícia či už do džínsov alebo iného oblečenia vyrobeného z denimu je skvelou investíciou, pretože je to látka, ktorú môžete nosiť hoc aj každý jeden deň!

Vďaka svojej trvanlivosti a skutočnosti, že denim sa dá obliecť „hore alebo dole", odborníci predpovedajú, že džínsy, džínsové sukne, bundy a dokonca aj doplnky budú v roku 2023 masívnym trendom. Napriek tomu, že denim je v kurze, svoje skinny jeans môžete pokojne nechať v skrini, pretože majú konkurenciu v podobe oversized džínsov či džínsov v cargo štýle.

Pripravte sa na denimovú revolúciu v roku 2023! Rifľovina sa bude využívať pri výrobe všetkých kúskov oblečenia – od hlavy až po päty budeme chodiť odetí v denime!

Pozri aj: Šaty hore nohami na prehliadkovom móle – čo si pre nás pripravili návrhári na jar 2023?

džínsové oblečenie

Zdroj: pinterest.com/whowhatwearuk/

Denimu nie je nikdy dosť

Mileniáli si pamätajú moment, keď sa rifľovina nosila od hlavy až po päty. Priekupníkmi tohto trendu boli popové hviezdy Britney Spears a Justin Timberlake, ktorí sa v rifľovine predviedli na odovzdávaní cien American Music Awards v roku 2001. Tzv. trend denim on denim (džínsovina na džínsovine) sa vracia, čo znamená, že sa nemusíte báť kombinovania. Pokojne si oblečte džínsy a skombinujte ich s džínsovou košeľou alebo rifľovou bundou.

Avšak, v tomto prípade sa treba riadiť základným pravidlom, ktorého by sta mali držať – nemali by ste kombinovať rôzne odtiene rifľoviny. Držte sa tónu v tóne, aby ste dosiahli synchronizovaný vzhľad.

Zaujme ťa aj: 6 typov kabátov, ktoré potrebuje každá žena v šatníku! Máš aspoň jeden z nich?

džínsová sukňa

Zdroj: pinterest.com/breathinglavender/

Džínsové maxi sukne

Maxi sukne sa k nám vracajú, pričom mnohí návrhári predpokladajú, že s nami zostanú dlhšiu dobu. Džínsové maxi sukne sa najlepšie kombinujú s crop-topom alebo aj s džínsovými bundami. Dokonca môžeme povedať, že dlhá džínsová sukňa je geniálnym základom šatníka v každom ročnom období.

Džínsové sukne sú štýlové a veľmi pohodlné, ale hlavne dokonale zapadajú do nostalgickej módy Y2K, ktorá v súčasnosti zažíva obrovský návrat, najmä u generácie Z.

Neprehliadni: Nadčasové módne kúsky, ktoré by mala mať každá žena v šatníku

džínsová kabelka

Zdroj: pinterest.com/shopperellablog/

Džínsové tašky

Už v minulom roku sa pomaly začali hlásiť o slovo a budovali si svoje meno. Dnes môžeme vidieť ich ešte väčší rozmach. No pokiaľ ide o štýl, tak tú sa vôbec obmedzovať nemusíte. Na tvare nebude až tak záležať, takže závisí len od vás, akú veľkosť či dizajn kabeliek preferujete. Či máte radi crossbody tašky, malé tašky cez rameno alebo veľké tote tašky – množstvo tvarov je k dispozícii v denimových verziách.

A ako takúto kabelku nosiť? V tomto prípade neexistujú žiadne pravidlá. Môžete ju kombinovať s džínsami i rifľovou bundou. Môžete z nej spraviť výrazný prvok, ktorý upúta. Je to len na vás, pre čo sa rozhodnete.

Inšpiruj sa: Pruhované svetre: Máš vo svojom šatníku tento horúci trend?

džínsové čižmy

Zdroj: pinterest.com/refinery29/

Džínsové topánky

Trend, ktorý si buď zamilujete alebo budete skôr nenávidieť. Nemožno im však uprieť, že celebrity tento trend rozhodne zaujal. V džínsových topánkach sa už predviedla Kylie Jenner či herečka Julia Fox.

Viete, čo je na tomto trende skvelé? Džínsové topánky, resp. čižmy si môžete vyrobiť aj sami. V prípade, že sa vám v skrini povaľujú staré rifle, odstrihnite s nich dostatočnú dĺžku (podľa vašich čižiem), vrchnú časť zastrčte (ideálne aj prišite) a o zaujímavý kúsok máte postarané.

Zaujme ťa aj: Angelina Jolie a jej cit pre eleganciu: Inšpiruj sa ňou aj ty!

oversized džínsová bunda

Zdroj: pinterest.com/digitaluniverse077/

Nadrozmerné džínsové bundy

Ďalším džínsovým trendom, ktorý tu zostáva, je oversized džínsová bunda. Áno, nie každý tento strih a štýl môže. Avšak, existujú rôzne verzie tohto štýlu, ktoré si zamilujete. Napríklad taký boyfriend vzhľad má niečo do seba a milujú ho mnohí, dokonca aj celebrity.

Ak chcete pôsobiť jemnejšie, voľte bundu, ktorá je vyrobená z ľahších materiálov. No v prípade, že chcete, aby bunda vyzerala autentickejšie a mala určitú štruktúru, akoby ste ju vytiahli z regálu vintage obchodu, voľte kúsky z pevnejšieho typu džínsoviny.

Pozri tiež: Bombera: Tento obľúbený módny kúsok Belly Hadid by si si mala ihneď zaobstarať!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Katarína Konečná 09.02.23 09:38

KK
karma
105.00

Džínsy sú nenahraditeľné :)

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 09.02.23 17:21

MM
karma
100.00

Džínsovina je mladistvá a hlavne nesmrteľná !

  • 0
Odpovedať

Andrea Hazuchová 11.02.23 08:40

AH
karma
-1.00

Milujem džínsovinu

  • 0
Odpovedať

Mária Reibergerová 11.02.23 16:26

MR
karma
114.00

tak toto patrí asi do šatníka každej ženy :-D

  • 0
Odpovedať

Iveta Ondáková 17.02.23 22:06

IO
karma
96.00

Džínsovina je skrátka nesmrtelná a nosíme ju v každom veku ....

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní