Čo urobiť prvé po svadbe: Nezabudli ste na niekoho?

Čo urobiť prvé po svadbe: Nezabudli ste na niekoho?
  • 26.06.2019
  • Mika Polohová a Zuzana Kmecová

Ráno po svadbe sa zobúdzate najšťastnejšia. Je to moment, ktorý si pamätáte, lebo ste prvý deň oficiálne pani. Žiadna slečna. Tento pocit si užívajte, pretože je neopakovateľný. Aby ste sa vrátili späť do reality, nezabudnite na to, že vaše povinnosti sa po zorganizovaní svadby nekončia. Čo urobiť prvé po svadbe a na koho nezabudnúť?

Vyplatenie dodávateľov

Množstvo dodávateľov si vyžaduje uhradiť časť platieb vopred. Napríklad florista alebo svadobná agentúra bude požadovať pomerne veľkú zálohu vopred. Chránia sa tak pred tým, aby o peniažky neprišli a mali pokryté všetky základné náklady na vašu svadbu. Najmä pokiaľ ide o kvety. Nezabudnite sa ale dohodnúť na vyplatení zvyšku sumy.

Odporúčame: Svadobné ponožky pre neho: Aj muži môžu mať svoj deň

kedy sa vyplácajú dodávatelia

Zdroj: Shutterstock®

Rovnako tak budete vyplácať v deň svadby dodávateľov, ktorí prinesú alkohol alebo tortu či iné cukrovinky. Nezabudnite teda mať so sebou dostatok hotovosti, ktorú viete použiť na tieto výdavky. Sú očakávané a nemali by vás prekvapiť svojou výškou.

na čo nezabudnúť po svadbe

Zdroj: pinterest.com

Zmena mena a dokladov

Ak ste prijali manželovo priezvisko alebo ak ste si priezvisko zmenili iným spôsobom, budete potrebovať zmeniť doklady. Na to treba trošku trpezlivosti a, samozrejme, čas. Pokiaľ máte vodičský preukaz, zo zákona máte len 5 dní na to, aby ste nahlásili zmenu priezviska. Ak vlastníte auto, zmena sa bude týkať aj technického preukazu.

zmena mena po svadbe

Zdroj: pinterest.com

Na zmenu mena na zdravotnej karte máte 8 dní. Ak podnikáte, do ôsmych dní musíte zmenu priezviska hlásiť aj na sociálnej poisťovni. Zamestnanci nahlasujú zmenu zamestnávateľovi a ten zmenu hlási ďalej. Nový občiansky preukaz si musíte vybaviť do 30 dní od sobáša.

po-svadobný relax

Zdroj: pinterest.com

Odchod na svadobnú cestu

Nezabudnite si svoje nové doklady a, samozrejme, radosť zo svadby preniesť aj na dovolenku, ktorú si po zorganizovaní svadby celkom iste zaslúžite. Ak ste si rezervovali letenky na staré číslo pasu alebo občianskeho preukazu alebo iné /dievčenské/ meno, musíte tieto informácie tesne pred odletom zmeniť. 

svadobná cesta

Zdroj: pinterest.com

Fotenie po svadbe

Ak ste si fotenie neplánovali počas svadobného dňa, napríklad preto, lebo ste nechceli, aby vás manžel videl vo svadobných šatách skôr, pokojne si dohodnite svadobné fotenie až po svadbe. Bude to o čosi čarovnejšie a môžete ho použiť ako podklad na poďakovanie.

luxusná svadobná cesta

Zdroj: pinterest.com

Poďakovanie hosťom

Za všetky svadobné dary by ste sa mali poďakovať osobitne. Môžete tak urobiť vyrobením jednoduchej kartičky podobnej svadobnému oznámeniu alebo ich môžete vypísať ručne. Je to milo osobné a najmä takto dávate svojim hosťom najavo, že si ich prítomnosť na vašom výnimočnom dni naozaj vážite.

Zaujme ťa: Žlto-sivá svadobná výzdoba: Žiarivá farba a trošku nostalgie


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Kristína Sekeráková 07.04.21 09:38

KS
karma
133.00

Pred odchodom na svadobnú cestu je nutné ešte kopec vecí zariadiť, preto je dobré si ju plánovať až trošku neskôr.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní