Najčastejšie chyby neviest pred svadbou: Týka sa to aj teba?

Najčastejšie chyby neviest pred svadbou: Týka sa to aj teba?

Naplánovať skvelú veselicu so všetkým je vskutku neľahká úloha. Ak si plánujete svadbu sama alebo dávate na radu neskúsených, môže sa vám veľmi ľahko stať, že nie všetko bude fungovať. Čomu sa v tomto prípade vyhnúť a na čo si dať pozor? Najčastejšie chyby neviest nájdete v nasledujúcich riadkoch.

Diéta za päť minút dvanásť

Pozná to asi každá žena, ktorá sa má vydávať. Zrazu má tuk tu a tam, zadok zbytočne veľký, boky ako skriňu a celkovo nespokojnosť hrá prvé husle. Ak sa chcete zbaviť nejakého toho kila navyše, rozhodne začnite chudnúť s predstihom. Nie však v čase, keď máte do svadby hoci nie dva mesiace a nervy ako na špagáte. Zbytočne sa akurát znervóznite. A nie je práve ideálne, keď s vlčím hladom beháte a zariaďujete všetko možné aj nemožné.

Neprehliadni: Posvadobná hostina: Svadobný zvyk, na ktorý sa zabúda

kedy začať s výberom svadobných šiat

Zdroj: Shutterstock®

Ako prvé riešiť šaty

Chápeme, že sa už nemôžete dočkať, ako si vyberiete tie pravé, v ktorých prežijete váš deň D. Avšak nie je sa rozhodne kam ponáhľať. Zásadné je stanoviť si dátum a miesto, podľa ktorých sa následne bude všetko odvíjať. Bez termínu svadby a zvolenej lokality aj spolu s nastaveným rozpočtom a počtom hostí sa totiž nedostanete vôbec nikam. Zbytočne preto nepredbiehajte.

Chcete sa zavďačiť všetkým

Mamička si vždy priala, aby ste mali veľkú svadbu, aj keď vy to vidíte inak? Rovnako ako otecko, ktorý si zmyslel, že vám požičia veterána cez známeho ako svadobné vozidlo? Pokiaľ s rodičmi ich predstavy nezdieľate, bez pocitu čierneho svedomia ich s vďakou odmietnite. Vysvetlite im tiež, ako to vidíte vy. A to skôr, než bude príliš neskoro.

novomanželia

Zdroj: Shutterstock®

Zbrklé rozhovory

V prvotnej eufórii ľahko povie človek viac, než je skutočne vhodné. A tak bez rozmyslu požiadate kamarátku, nech vám pôjde za svedka, aj keď ste to kedysi dávno prisľúbila bratovi alebo sestre. Druhí si tieto veci väčšinou dosť dobre pamätajú a ak slová vyjdú naprázdno, nezhody a nedorozumenia sú na svete.

Kvôli nadbytku stresu sa zabudnú tešiť

Snažte sa svadobné prípravy rozumne naplánovať tak, nech všetko stíhate bez väčšej časovej kolízie. Kúpte si napríklad svadobný denník, ktorý sa vám stane radcom v rámci plánovania a zariaďovania. Buďte v tomto smere dôslední a každý deň splňte jednotlivú úlohu. V opačnom prípade sa budú resty kopiť a vy po skončení prokrastinácie nebudete vedieť, čo teraz a čo potom.

ako oddialiť menštruáciu

Zdroj: Shutterstock®

Nepočítate s menštruáciou

Veľká väčšina neviest zabúda svadbu plánovať tak, aby sa neprekrývala s ich periódou. Čo si však budeme rozprávať, nie vždy to tak úplne ide, aj keby sme chceli akokoľvek. Svadobnú noc si chce určite užiť ako nevesta, tak i ženích. Pokiaľ na ňu kvôli zábave trvajúcej do skorých ranných hodín vôbec príde. V prípade, že neužívate antikoncepciu, zájdite si včas na gynekológiu a nechajte si predpísať lieky na oddialenie menštruácie.

Stratí odvahu čeliť svadobnému chaosu

Akonáhle je svadba v nedohľadne, tým skôr vám príde, že sa veselice snáď ani nedočkáte. Veľmi veľa neviest dva týždne pred svadbou často zmätkuje, či sa nakoniec naozaj zaobídu bez skúseného svadobného koordinátora. Niekto musí dohliadnuť na vytvorenie zábavy, zasadací poriadok, odovzdávanie darov, vyplniť časové prestoje medzi fotografovaním a iné povinnosti. Dva či tri týždne pred obradom však svadobného koordinátora určite nezoženiete. Ak máte o neho záujem, kontaktujte ho vo chvíli, keď stanovíte dátum svadby. Pre pokoj v duši.

Nechajú sa ovplyvniť druhými

Keď sa žena ponorí do svadobného šialenstva, ľahko sa nechá zlákať tým, čo vidí v časopisoch a svadobných magazínoch. Určite dajte do vašej svadby čo možno najviac z vašich spoločných predstáv a plánov. Nenechajte sa ovplyvniť svadobnými trendmi a ani tým, čo by sa páčilo druhým. Vydávate sa predsa vy.

Neprehliadni: Na čo dbať pri výbere svadobných tlačovín? Na toto si daj pozor


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Alexandra Semanová 26.12.19 12:39

AS
karma
-1.00

Nápomocný a praktický článok so skvelými tipmi pre nevestu, ako sa vyhnúť chybám pred svadbou.

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 16.02.20 17:49

KS
karma
133.00

Svadobný plánovač je super, ten som si zaobstarala aj ja :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní