Recepty na telové peelingy, ktoré zmenia obyčajnú pokožku na svadobnú

Recepty na telové peelingy, ktoré zmenia obyčajnú pokožku na svadobnú
  • 22.03.2019
  • Mika Polohová a Zuzana Kmecová

Pleťové peelingy pre vás asi nie sú veľkou neznámou. Používame ich, aj keď nie vždy sú pre nás dobré. Exfoliácia pokožky, odstraňovanie odumretých buniek a tiež masírovanie, ktoré zlepšuje cirkuláciu, sú potrebné. No pri citlivej pokožke, najmä pri pokožke na tvári, sa peeling neodporúča vôbec alebo len veľmi jemný a bez obsahu mydla. Telový peeling by mal byť tiež jemný a mal by obsahovať prírodné zložky, ktoré neublížia pokožke a sú šetrné k prírode. Dnes vám dáme tipy na telové peelingy, konkrétne recepty, ktoré zmenia obyčajnú pokožku na svadobnú.

Neprehliadni: Ochráň si ho! Povieme ti, kam nikdy nenosiť snubný prsteň

Cukrový peeling alebo peeling s morskou soľou

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Cukrový peeling alebo peeling s morskou soľou

Či si už vyberiete hrubozrnný cukor alebo morskú soľ, oba peelingy budú fungovať skvele. Cukrový peeling môžete použiť aj na pery, je príjemnejší ako soľ, ale esenciálne oleje nie sú jedlé. Na to dávajte pozor! 

Pomer ingrediencií veľmi závisí od kvality jednotlivých produktov. Ak máte veľmi suchú pokožku, uberte z peelingovej časti a pridajte viac olejov, ktoré budú pokožku vyživovať a ošetrovať. Ak chcete bojovať proti celulitíde, venujete viac času samotnej masáži. A vo vani alebo v sprche dávajte veľký pozor, aby ste sa nešmykli. Po sprchovaní, ak je to potrebné, sa znovu natrite telovým maslom alebo krémom.

Telový peeling s kokosovým olejom

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Recept na telový peeling

  • 550 ml kokosového oleja
  • 700 gramov trstinového cukru alebo 450 gramov hruboznnej morskej soli
  • 2 polievkové lyžice esenciálneho oleja
  • olej s vitamínom E, C, A alebo vitamínová kapsula

Všetky ingrediencie premiešame, kým nevznikne tuhá, takmer krupicová hmota. Hotový peeling plníme do uzatvárateľných nádobiek. Ideálne plastových. Sklo do kúpeľne neodporúčame z bezpečnostných dôvodov. Dnes už ľahko nájdete aj staromódne zaváracie poháre z plastu, takže oko oklamete a peeling bude stále vyzerať ako z dizajnového webu.

Recept na kávový peeling

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Kávový peeling

Na kávový peeling budete potrebovať ľubovoľné množstvo zomletej kávy. Ak robíte peeling aj pre kamarátky alebo mamku či sestru, kávy budete potrebovať o niečo viac. Použiť môžete kávu z kávovaru, prípadne si kávové zrná rozomeľte v mažiari. Myslite na to, že tento peeling objem veľmi nezväčší, takže podľa toho, do koľkých nádobiek peeling budete plniť, toľko kávy zomeľte.

Zaujme ťa: Príprava na deň D: Ktoré procedúry musí nevesta absolvovať?

kávový peeling

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Recept na kávový telový peeling

  • 350 g pomletej kávy
  • 4 lyžice mandľového oleja
  • 1 čajovú lyžičku esenciálneho oleja (citrusová tráva, pomaranč, vanilka)

Všetky ingrediencie poriadne premiešajte. Aj keď sa vám bude zdať, že peeling sa nemení a olej sa nedostáva všade, vydržte trpezlivo miešať. Kávový peeling je vhodný na boj s celulitídou. Treba ho však používať pravidelne minimálne 2-krát do týždňa a pokožku dôkladne premasírovať. Potrebovať budete 3 – 4 polievkové lyžice peelingu (asi jednu dlaň). Peeling nanášajte postupne. Ak si naberiete priveľa, skončí všade naokolo.

Recept na telový peeling

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Suché päty

Ak by ste pri vytváraní peelingu s morskou soľou použili tvrdú himalájsku soľ, ktorá má väčšie kryštály, môžete peeling použiť aj na päty, resp. na stvrdnutú kožu na iných miestach. Nezabudnite si predtým nôžky aspoň na 20 minút namočiť do teplej vody s ružovým olejom. Peeling si nasypte do pevného vrecúška alebo plastovej nádoby, aby ste si pri masírovaní neporanili pokožku na rukách. Niektoré kryštály by mohli byť príliš ostré. Nôžky si opláchnite a ošetrite hydratačným krémom.

- Anketa

AKO ČASTO POUŽÍVATE TELOVÝ PEELING?

Odpovedalo 10 ľudí  

Raz do mesiaca
10%
Raz do týždňa
30%
Dvakrát do týždňa
40%
Trikrát do týždňa
0%
Peeling vôbec nepoužívam
20%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Kristína Sekeráková 06.04.21 08:31

KS
karma
133.00

Určite za mňa je osobne najlepší kávový peeling :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní