Vegetariánske svadobné menu: Ako ho zostaviť tak, aby naozaj chutilo?

Vegetariánske svadobné menu: Ako ho zostaviť tak, aby naozaj chutilo?
  • 31.05.2019
  • Mika Polohová a Zuzana Kmecová

Vegetariáni, vegáni, ľudia s potravinovými alergiami alebo špeciálnou diétou. Pribúdajú s vekom a mnohí ľudia si zo stravy pečivo a mliečne výrobky vylučujú aj sami. Vegetariánske svadobné menu dnes už pre šikovného a kreatívneho kuchára nie je veľkou výzvou. Pozrime sa spolu, ako by mohlo vyzerať aj na vašej svadbe.

vegetariánske jednohubky

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Ovocie a zelenia

Namiesto šunkovo-syrového tanierika vyskúšajte zeleninové pyré a na dochutenie a dozdobenie môžete použiť figy alebo citrusy. Ak sa pri vyberaní svadobného menu chcete vyhnúť mäsu čo najviac, smerujte svadbu do mesiacov, kedy je k dispozícii čo najviac zeleniny a ovocia. Čerstvé potraviny sú jednoducho lepšie ako tie mrazené alebo dopestované v skleníkoch.

vegetariánske pochúťky

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Predjedlo

Ak vaši vegetariáni zvládnu ryby, môžete vyskúšať ako predjedlo aj tatársky biftek z lososa. Grilované cukety s rôznymi omáčkami budú zase ľahučké a svieže. A ak hostia zvládnu pečivo, pripravte pre nich jednohubky so syrovým krémom a hubovým soté. Vyzerajú fantasticky a chutia ešte lepšie.

vegetariánske predjedlo

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Pečená zelenina

Ak máte svadbu na konci leta a na jeseň, môžete si užívať hromadu čerstvej zeleniny. Proti takej pečenej tekvici nebude určite nikto namietať, ani zarytí mäsožravci. Ak ste už pripravovali alebo ochutnali pečenú alebo grilovanú zeleninu, veľmi dobre viete, že stačí vybrať vhodné korenie a jedlo vonia a chutí fantasticky.

Inšpiruj sa: Ovocný stôl: Vytvor si niečo extra a chutné zároveň!

vegetariánske hlavné jedlo

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Zeleninové a syrové rolky

Zelenina sa dá pripraviť na stovky spôsobov. Napríklad do roliek alebo šalátov. Zeleninové rolky budú vyzerať veľmi zaujímavo a vašich hostí určite poteší kombinácia rôznych chutí. Syrové rolády zase milujú takmer všetci (okrem ľudí s alergiou na mlieko a kazeín). Hodia sa ako doplnok k vínu, sú to maličké kúsky a dajú sa jesť s pečivom aj bez neho.

zeleninové jednohubky

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Zapečené syry a toasty

Namiesto rýb a mäsa si doprajte grilované syry. Ich príprava ale vyžaduje dobré načasovanie, aby boli stále krásne roztopené a chutné. Ak to hotel alebo váš svadobný priestor umožňuje, pripravte pre svojich hostí gril bar. Všetko jedlo sa bude grilovať pred vašimi očami. Či už to bude zelenina, syry alebo nejaké to mäso.

vegetariánske menu

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Čisto vegetariánske svadobné menu nebýva časté. Ak keď sú obaja snúbenci vegetariáni, väčšinou pre hostí pripravia tradičné menu. Možností je však naozaj veľmi veľa. Ak sú bezmäsité jedlá pripravené zaujímavo, možno presvedčíte aj najväčších milovníkov mäsa.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Kristína Sekeráková 06.04.21 19:57

KS
karma
133.00

Takéto menu ulahodí málokomu, takže určite je dobré vybrať aj niečo mäsité :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní