Darčeky pre svadobčanov: Poďakuj sa hosťom originálne!

Darčeky pre svadobčanov: Poďakuj sa hosťom originálne!

Darčeky pre svadobčanov - to je pomerne nový trend, niekým vnímaný ako milé gesto zo strany mladomanželov voči svojim hosťom, iným ako absurdnosť bez logiky. Áno, skutočne je medzi nami veľa odporcov obdarovávania svadobných hostí, ale stále je tu veľa budúcich manželov, pre ktorých je úplne prirodzené poďakovať sa svojim svadobným hosťom niečím malým, milým a originálnym. A presne tejto skupine budúcich manželov je určený nasledujúci článok. :-)

Vieme si predstaviť, koľko povinností, spojených s prípravou svadby, máte pred sebou. Preto sme sa rozhodli aspoň čiastočne vám to celé uľahčiť a na jednom mieste vám priniesť tipy a inšpirácie na malé darčeky pre vašich svadobných hostí. Nie sú to žiadne dovolenky či cennosti, naopak, svojim hosťom by ste sa mali poďakovať nejakou milou drobnosťou, ktorá im pripomenie tú veľkú udalosť, ktorou vaša svadba rozhodne bude! Týmito malými darčekmi ich môžete obdarovať na záver vašej svadobnej oslavy alebo ich tieto milé drobnosti môžu čakať, spolu s menovkami, na svadobnom stole.

Nesmie ti ujsť: Čepčenie nevesty: Originálny zvyk, ktorý nesmie chýbať na svadbe!

svadobné magnetky ako darček pre hostí

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Magnetky s vašimi menami a dátumom svadby

Isto nám dáte za pravdu, že je to milý a navyše naozaj trvácny darček, takže svadobčania budú môcť na váš veľký deň spomínať aj po rokoch. Keďže magnetky majú byť personalizované, vyrábajú sa zvyčajne z preglejky alebo dreva a vaše mená s dátumom svadby sú do nich vygravírované. Tvar a celkové prevedenie magnetky je čisto vašou voľbou.

poďakovanie svadobčanom

Zdroj: Shutterstock®

Svadobný medík alebo čokoláda

Med je symbol sladkosti, spojenia, lásky, takže to bude ideálny darček pre svadobných hostí. To isté platí o čokoládkach. Dnes už nie je problém nájsť šikovných ľudí, ktorí vám vytvoria etikety s vašimi menami, dátumom svadby a motívom lásky, presne podľa vášho želania.

Darčekové mydielko

Skvelé je, že si môžete sami vybrať zloženie, farbu aj vôňu mydla a svadobčania na tomto darčeku určite ocenia hlavne jeho praktickú stránku.

Vašich svadobných hostí môžete potešiť aj týmito drobnosťami, samozrejme, s vašimi menami alebo iniciálmi a dátumom svadby: mini fľaštičky alkoholu, zrkadielka, sviečky, sypaný čaj, balíček cukríkov, lízanky, pralinky, makronky, mandle v čokoláde, hrnčeky, poháre, podpivníky, poldecáčiky, drobný črepník so sukulentom, do ktorého môžete zapichnúť aj menovku a takto by sme mohli pokračovať donekonečna. Možností máte skutočne veľa.

Pozri aj: Dlhý, krátky, s čipkou či bez? Vyber si ten pravý svadobný závoj!

drobnosti pre svadobčanov

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Vlastnoručná výroba

Nuž áno, ak si trúfate a máte na to dostatok času (nie, naozaj nechceme provokovať, ale stať sa to môže), vyrobte nejaký minidarček vašim hosťom sami! Či už to budú levanduľové vrecúška, vlastnoručne upečené a ozdobené medovníčky alebo vami uvarený džem či sirup, pre svadobčanov bude mať takýto darček isto ešte väčšiu hodnotu. Stačí len darček pekne svadobne dozdobiť a je to!

V minulosti sa mladomanželia odvďačili svojim svadobným hosťom fľašou vína a výslužkou v podobe svadobných zákuskov. Dnes sa, pomaly, ale isto, všetko mení a platí to aj v prípade svadobných trendov a zvyklostí. Je len a len na vás, či sa rozhodnete zostať pri klasike alebo uprednostníte niečo nové a venujete vašim svadobným hosťom aj niečo z iného súdka, než sú koláče a víno. V každom prípade, sú to ľudia, na ktorých vám záleží, keďže ste si ich pozvali na svoj deň D, ľudia, ktorí s vami zdieľajú jeden z najkrajších momentov vášho života, preto si nejakú malú drobnosť od vás určite zaslúžia. Keď už nič iné, rozhodne je to z vašej strany prejav zdvorilosti. Navyše, ak sa poobzeráte vo svojom okolí alebo na internete po šikovných a tvorivých handmade výrobcoch, v porovnaní so spomínanou (a neosobnou) fľašou vína a škatuľou zákuskov, zakúpením drobného a originálneho darčeka ešte aj výrazne ušetríte.

darčeky pre svadobných hostí

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Či už je reč o magnetkách, mydlách alebo čokoládkach, za jeden takýto personalizovaný darček zaplatíte od jedného do troch eur, pričom v cene už býva zvyčajne aj návrh a výroba etikety podľa vášho priania. Mnohí výrobcovia dokonca poskytujú množstvové zľavy. Avšak pozor – ak je vaša svadba tematická (napríklad v ľudovom alebo vintage štýle či dokonca glamour), rovnako tematické by mali byť aj darčeky pre svadobčanov.

Odporúčame pozrieť: Jednotlivé výročia svadby: Pomôžeme ti zorientovať sa v nich


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Mgr. Veronika Huňady 30.07.19 14:56

MVH
karma
-1.00

My sme si ako darček zvolili mini kaktusy keďže sú trvácne a netreba im veľkú starostlivosť, čiže su doma u hosti stale na ociach a pamiatku ;-)

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 16.02.20 19:25

KS
karma
133.00

Mňa ešte napadol aj pečený alebo kvitnúci čaj :-)

  • 1
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní