Papierové kvety: Prečo zvoliť takúto netradičnú výzdobu?

Papierové kvety: Prečo zvoliť takúto netradičnú výzdobu?
  • 25.07.2019
  • Mika Polohová a Zuzana Kmecová

Nevyskytujú sa v žiadnej špeciálnej odrode a nepotrebujú extra starostlivosť. Vypestujete si ich sami – nožnicami a lepidlom. Papierové kvety nemusíte ani polievať a „vyrastú“ vám v akejkoľvek farbe či veľkosti a dajú sa použiť aj po svadbe ako dekorácia do interiéru.

Odporúčame: Alstroméria vo svadobnej výzdobe: Čím si získa tvoje srdce?

kvety z papiera

Zdroj: pinterest.com

Rekvizita na fotenie

Svadobná kytica nesmie neveste chýbať. Či je už zo živých kvetov, cukríkov alebo umelá. Ako rekvizita na fotenie vám môže poslúžiť aj velikánsky kvet so stonkou či bez nej. Aj keď tento voňať nebude, vyzerá neskutočne krásne, čo poviete?

svadobná výzdoba z papiera

Zdroj: pinterest.com

Fotosteny a fotopozadia

Z papierových kvetov si môžete vytvoriť pozadie na fotenie, tzv. fotostenu. Takého ich využitie je asi najrozšírenejšie. Najmä preto, lebo fotostena je vždy náročná na výrobu a aj keď nejakú máte, je ťažké ju skamarátiť s priestorom svadby.

svadobná fotostena z papiera

Zdroj: pinterest.com

Štandardné fotosteny, ktoré vám zabezpečí agentúra alebo fotograf, sú samostojace alebo sa vytvárajú pomocou plátna alebo farebných stužiek. Ako fotostena vám môže poslúžiť aj malý kútik v hoteli alebo stena so zrkadlom. Stačí ju trošku prizdobiť.

svadobné dekorácie z papiera

Zdroj: pinterest.com

Urobiť tak môžete napríklad pomocou papierových kvetov, ktoré v rôznych veľkostiach, farbách a tvaroch umiestnite priamo na stenu alebo zvesíte zo stropu. Ak sa vám takého kvety páčia, ale netrúfate si na ich výboru sama, oslovte šikovných hand-made kreatívcov. Tí sa s touto výzvou celkom iste radi popasujú.

svadobné papierové kvety

Zdroj: pinterest.com

Papierové kvety ako ozdoba na stoličky

Vyrobiť sto kusov kvetov, resp. kvet pre každého hosťa, môže byť náročné. Ale ak sa vám páčia, môžete si ich dopriať na svoje mladomanželské stoličky alebo na všetky stoličky za hlavným stolom. Kamkoľvek ich umiestnite, budú vyzerať skvelo.

svadobný oblúk z papierových kvetov

Zdroj: pinterest.com

Napríklad stoličky v uličke počas obradu v prírode alebo okraje lavíc v kostole môžete tiež ozdobiť papierovými kvetmi. Nebudete ich potrebovať veľa, dajú sa ľahko recyklovať a môžete ich inštalovať aj pár dní vopred.

výzdoba na stoličky

Zdroj: pinterest.com

Veľké papierové kvety vyzerajú takmer nadpozemsky. Môžu byť skutočne obrovské a ich výroba nie je zase tak náročná, aby ste to s troškou trpezlivosti spolu so svojimi družičkami nezvládli.

Papierové kvety

Zdroj: pinterest.com


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Frederika Kinkorová 28.07.19 13:40

FK
karma
-1.00

cim dalej tym viac zacinaju byt v mode umele aleno papierove kvety.ja mam napriklad svadobnu kyticu zo satenovych ruzi:)

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 07.04.21 10:24

KS
karma
133.00

O takom niečom som ešte nepočula, ale vyzerá to naozaj pekne a určite budem nad tým uvažovať aspoň na svadobnú stenu na fotenie :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní