Svadobné stoličky pre nevestu a ženích: Ako ich vyzdobiť?

Svadobné stoličky pre nevestu a ženích: Ako ich vyzdobiť?
  • 24.05.2019
  • Mika Polohová a Zuzana Kmecová

Svadba je čarovným dňom, kedy kladieme dôraz na rôzne maličkosti. Svadobné poháre si nechávame špeciálne gravírovať, zháňame svadobné podbradníky, konfety, vešiaky na oblečenie či svadobné ŠPZ-tky. Ako označiť stoličky pre ženícha a nevestu? Pozrime sa na to spolu.

Za hlavným stolom

Tradične sa za hlavný stôl usádzajú šiesti ľudia. Je to novomanželský pár a dva páry rodičov. Vždy je to veľmi fajn, ak majú ženích s nevestou stále oboch rodičov a ešte o niečo vzácnejšie je, keď spolu vychádzajú dobre. Možno je to drobnosť, no aj vo svadobný deň si akosi viac uvedomujeme krehkosť vzťahov a prácu, ktorá s nimi súvisí.

ako ozdobiť stoličky pre mladomanželov

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

K hlavnému stolu môžete tiež usadiť kohokoľvek, kto vám je blízky. Svoje deti, blízkych priateľov alebo iných rodinných príslušníkov. V západných krajinách zvykne pri hlavom stole sedieť len ženích s nevestou. Rodičia potom sedia pri vedľajších stoloch, kde sa starajú o hostí.

Možno vás zaujme Originálne svadobné obrúčky: Kľúč k šťastnému manželstvu?

inšpirácia na výzdobu na mladomanželské stoličky

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Nevesta a ženích

Bez ohľadu na to, či sedíte pri stole viacerí alebo len dvaja, môžete si dopriať špeciálne ozdobené stoličky. Hlavný stôl je výnimočný a dekorovaný o niečo bohatšie ako ostatné stoly a, samozrejme, sedia za ním tí najdôležitejší svadobčania.

love

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Stoličky pre ženícha a nevestu si preto zaslúžia prizdobiť o niečo viac. Obľúbené sú najmä nápisy s označením „pán a pani“, „nevesta a ženích“ alebo aj napríklad „navždy spolu“. Ak nie ste na nápisy, môžete zvoliť len bohatšie zdobenie stoličiek.

nápisy

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Dekorácia stoličiek

Ak budete mať vo výzdobe chiavari stoličky alebo iné retro stoličky, ktoré nechcete zakrývať návlekmi, postačí vám jednoduchá stuha alebo drobný kvietok. Stoličky, na ktorých budete sedieť za hlavným stolom, môžete ozdobiť zaujímavejšie.

madam

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Na dekoráciu môžete využiť ľahučký mušelín alebo ťažší, no elegantný satén. Krásne budú vyzerať aj venčeky zo živých kvetov, ale aj vypichané ikebanky voľne zavesené na chrbtoch stoličiek.

inšpirácia na výzdobu

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Stoličky pre ženícha a nevestu sú jedným z milých detailov, ktoré si na svadbe môžete dopriať a vyblázniť sa pri ich plánovaní. Ako budú vyzerať tie vaše?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Kristína Sekeráková 06.04.21 19:31

KS
karma
133.00

Na to som nemyslela vôbec, že nejako špeciálne ozdobiť stoličky mladomanželov, takže ďakujem za inšpiráciu :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní