Najčastejšie chyby pri úprave obočia: Robíš ich aj ty?

Najčastejšie chyby pri úprave obočia: Robíš ich aj ty?

Husté, perfektne tvarované a dramatické. Takto by malo vyzerať vaše obočie, aby ste boli IN. Pokaziť sa však na ňom dá veľa vecí a mnoho žien v snahe o jeho dokonalé vytvarovanie urobí chyby. Vyvarujte sa ich. Predstavíme vám tie najčastejšie.

Veľká medzera, zlý tvar, prehnane zvýraznené. To sú najčastejšie chyby, ktoré robia ženy pri úprave svojho obočia. Neznamená to však, že by ste nutne museli chodiť ku kozmetičke. Aj doma si môžete urobiť krásne obočie, je však potrebné držať sa niekoľkých pravidiel.

OdporúčameAká je správna aplikácia lícenky? Pozor, môžeš ňou všetko pokaziť!

kreslenie obočia

Zdroj: Shutterstock®

Príliš veľká medzera

Veľmi častou chybou je, keď v snahe mať obočie dokonale vytvarované, ho zarovnávate tak, až vám nad koreňom nosa vznikne príliš veľká medzera, čo vyzerá veľmi neprirodzene. Pamätajte, že obočie by malo vždy začínať najďalej od vnútorného kútika oka a končiť potom na priamke, ktorá spája stranu nosa s vonkajším očným kútikom. Tento bod ľahko nájdete, keď si práve stranu nosa s očným kútikom spojíte pomocou ceruzky alebo štetca. Tam, kde ceruzka pretína obočie, by mal byť jeho koniec.

Zlý tvar

Síce sa za ideál krásy považuje obočie pod uhlom 45 stupňov, rozhodne to však neznamená, že by ste sa ho mali snažiť docieliť za každú cenu. Oveľa lepšie je podporiť prirodzený oblúk a vytrhať len prebytočné chĺpky, pretože to bude vyzerať najprirodzenejšie. Aspoň raz či dvakrát do roka by ste mali navštíviť kozmetičku. Na rozdiel od vás totiž oko profesionála vidí, ako by mal vyzerať dokonalý tvar vášho obočia, a profesionál tiež vie, ako ho do tohto tvaru upraviť. Vy už ho potom môžete len udržiavať.

dokonalé obočie

Zdroj: Shutterstock®

Zlé ťahy pri dokresľovaní

Riadiť sa tým, aké obočie vám príroda nadelila, je síce tou najlepšou cestou, čo sa tvaru týka, ale je to už menej šťastný nápad, ak ho nechávate ho od prírody riedke. Ak nie ste šťastnou majiteľkou prirodzene hustého obočia, investujte do ceruzky alebo tieňa na obočie a chýbajúce chĺpky si jednoducho dokreslite tak, aby vám medzi tými pravými nepresvitala pokožka.

Opačným extrémom je domaľovať si obočie ceruzkou alebo tieňom a nechať ho tak. Potom jednoducho budete vždy vyzerať neprirodzene. Pri líčení obočia majte vždy ľahkú ruku, robte skôr jednotlivé ťahy, než že by ste obočie vyfarbovali. A nakoniec všetko prečešte kefkou. Vedeli ste, že tohtoročným trendom je mať farbu obočia rovnakú ako vlasy?

Obočie až na záver

Obočie by malo byť finálnou bodkou vášho make-upu. Takže ak začínate s obočím ako prvým, ľahko sa vám môže stať, že bude výraznejšie ako zvyšok líčenia alebo že mu naopak budete líčenie podvedome podriaďovať a nanesiete tak na seba make-upu zbytočne veľa. Robte teda obočie až na záver. Ľahko tak odhadnete, ako výrazné ho potrebujete.

Neprehliadni: VIDEO: Ako si vybrať správny make-up? Vďaka týmto radám nešliapneš vedľa!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

11 komentárov

Ľubica Šťastná 23.02.20 07:31

ĽŠ
karma
100.00

Výborné rady!

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 23.02.20 08:50

SK
karma
114.00

Dobré rady a keby niečo, kozmetický salón to istí.

  • 0
Odpovedať

Libuše Šumná 23.02.20 12:34

karma
113.00

obočí jsem si nechala odborně vytetovat a jsem spokojená

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 23.02.20 18:54

MM
karma
100.00

rokmi mi akosi obočie zredlo, aj by som si dala vytetovať, ale bojím sa výsledku

  • 0
Odpovedať

Helena Kravcová 24.02.20 12:01

HK
karma
100.00

obočie mám vytetované,no trebalo by mi mi íšt po pár rokov znova pretetovat

  • 0
Odpovedať

Anna Tlachova 24.02.20 14:45

AT
karma
118.00

Skúsim sa inšpir3

  • 0
Odpovedať

Katarína Konečná 25.02.20 07:32

KK
karma
105.00

páčia sa mi prirodzené jemne dofarbené

  • 0
Odpovedať

Simona Káčerová 25.02.20 10:51

SK
karma
107.00

Dobre rady sa zídu, robím aj ja tu chybu ze si ho maľujem hneď prvé, asi to zmením!

  • 0
Odpovedať

Žofia Mažáriová 01.03.20 19:37

ŽM
karma
115.00

som často prekvapená, aké hrozné obočie ženy majú - aj zo salóna - hrubé, otrasný tvar, dobre, že sa im v strede nespája

  • 0
Odpovedať

Soňa Kollárová 04.05.20 22:25

SK
karma
113.00

Obočie je problematická časť pre mňa v líčení, takže ďakujem za tento článoček :)

  • 0
Odpovedať

Miriama Lešňovská 03.05.22 19:13

ML
karma
-1.00

škoda, že keď som mala 15rokov tak nebol internet :-) mama mi trhala obočie štýl ,,ABBA,, - taký oblúk že hrôza.... Dodnes si musím dokresľovať.... Skvelé rady!

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní