Ako sa pripraviť na rolu družičky, aby ste to nepokazili?

Ako sa pripraviť na rolu družičky, aby ste to nepokazili?

Družičky k svadbe patria rovnako ako torta. Ich úloha je nezameniteľná – byť oporou neveste a pomáhať jej so všetkým, s čím je možné pomôcť. Na túto rolu je ale potreba byť pripravená. Na čo nezabudnúť a čo všetko pripraviť, aby ste to zvládli v pohode?

Družičky naprieč históriou

Družičky sú súčasťou svadieb už od dôb starovekého Ríma, keď sa obliekali rovnako ako nevesta. To aby zmiatli pomstychtivých duchov. Zmienku o družičkách ale nájdete aj v Biblii, a to na svadbe Jacoba s Leou aj neskôr s Ráchel. Dnešný obraz družičky sa však sformoval až vo viktoriánskej dobe, keď mladé dievčatá pomáhali s aranžovaním kvetín a sprevádzali nevestu uličkou k oltáru. V rukách niesli bylinky, obilie a cesnak na odohnanie zlých duchov.

Družička súčasnosti

V súčasnosti je družička skôr kamarátka a psychická opora nevesty. Bylinky a cesnak vymenili za kvetiny, ale uličkou s nevestou idú aj dnes. Ich úloha sa začína ale už pri samotných prípravách svadby. Vybrať šaty bez družičky je takmer hriech, pomáhajú tiež tvoriť zoznam hostí a v neposlednom rade usporadúvajú neveste rozlúčku so slobodou. A pred obradom je na družičkách, alebo aspoň na tej hlavnej, aby skontrolovali, že sú hostia na svojich miestach a všetko je tak, ako má byť.

Odporúčame: Zlaté šaty pre družičky: Hlási sa jeden z trendov pre rok 2023

Pripravte sa na úlohu družičky

Byť družičkou nie je len o tom, že si oblečiete pekné šaty, necháte urobiť účes a líčenie a budete vedľa nevesty pózovať na fotkách. Treba sa dostatočne pripraviť.

Pred svadbou:

  • Buďte neveste emocionálnou oporou.
  • Poskytnite úprimný názor.
  • Pomôžte s predsvadobnými udalosťami.

Počas svadby:

  • Buďte v kontakte s plánovačom svadby.
  • Musíte poznať priebeh svadby.
  • Nesťažujte si. Na to tu dnes naozaj nie ste.
  • Dbajte, aby bola nevesta najedená a uvoľnená (ale nie príliš, chcete, aby došla k oltáru bez úhony).
  • Pomôžte neveste so šatami.

Čo sa týka toho, čo si pripraviť, nikdy nezabúdajte na šaty. Ak má nevesta stanovenú farbu šiat pre družičky, chce rovnaké šaty pre každú, alebo nechá výber na vás, vždy si ich dostatočne dopredu nechajte upraviť na mieru a pred svadbou si ich vyskúšajte, aby vám skutočne dobre padli. Rovnako tak topánky. V prípade, že ste si kúpili nové ihličky, pred svadbou ich trochu rozchoďte, stačí, keď v nich budete chodiť po dome. Poistíte si tak, že vás nebudú bolieť nohy a najmä nebudete mať otlaky po minúte ich nosenia.

Čo mať pri sebe?

Nikdy nezaškodí mať ako družička pri sebe niečo na zahryznutie, stačí napríklad čokoládová tyčinka alebo možno radšej dajte prednosť sušienkam, pri ktorých nehrozí, že zašpinia šaty vám alebo neveste. Vždy je fajn mať po ruke tiež zoznam kontaktov na hostí aj na všetkých, čo svadbu pripravujú. Vždy majte pri sebe vreckovky, nikdy neviete, kedy ich budete potrebovať vy, alebo niekto iný. A dobré je zobrať si do kabelky aj pilník na nechty a lieky na bolesť.

Neprehliadni: Hry a aktivity na rozlúčku so slobodou: Ako sa odviazať a zabaviť?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní