Originálny svadobný program: Ako vyrobiť video pre nevestu a ženícha?

Originálny svadobný program: Ako vyrobiť video pre nevestu a ženícha?

Svadobné video je v posledných rokoch neodmysliteľnou súčasťou svadobného dňa. Je to milé pripomenutie spomienok na detstvo a na predmanželský život za slobodna. Video by malo byť milé, úsmevné a dojemné. Ako na svadobné video? V nasledujúcich riadkoch vám prezradíme pár tipov.

Ak teda chcete takéto video zaradiť do svadobného programu dňa, musíte ho vytvoriť alebo si ho nechať vytvoriť na mieru.

1. Výber fotiek z detstva

Video sa skladá z fotiek a tie idú postupne za sebou tak, ako išiel i čas. Najprv teda vyberte niekoľko fotiek, kedy ste boli vy a váš partner ešte batoľatá. Postupne môžete pridávať fotky zo škôlky, základnej školy, zo strednej školy a nakoniec napríklad aj z vysokoškolského štúdia. K fotkám odporúčame napísať nejaké vtipné komentáre, poprípade rok zhotovenia fotografie alebo miesto, odkiaľ je fotka zhotovená.

Pozri aj: Ako vybrať svadobného kameramana? Na toto musíš myslieť!

svadobné video

Zdroj: Shutterstock®

2. Fotky z dospelosti

Po fotkách z detstva prichádzajú fotografie z obdobia dospelosti – teda nástup do práce, fotky z výletov s partnerom a vaše spoločné fotografie. Určite vám ale môžeme zaručiť, že fotografie s ex-partnermi alebo vaše intímne fotografie s terajším partnerom nie sú vhodnou voľbou, a to aj keby vám to na nich akokoľvek pristalo. Opäť zase odporúčame priradiť nejaký ten komentár či žartík.

3. Hudba

Vyberte tiež jednu či dve pesničky ako podklad k videu. Pesničky by mali byť pre vás príjemné, obľúbené či nejako by mali vystihovať vás a vášho partnera. Buď si zvoľte jednu dlhšiu pesničku, alebo dve pesničky, ktoré možno vhodne namixovať. Samozrejme, môžete voliť aj vašu obľúbenú pieseň či pieseň, ktorá je pre vás nejakým spôsobom výnimočná. 

video na svadbu

Zdroj: Shutterstock®

4. Dĺžka videa

Ohľadom toho, ako má byť svadobné video dlhé, môžeme viesť diskusiu. Avšak náš tip je maximálna dĺžka 5 minút. Dlhšie videá začínajú byť nudné a publikum prestane dávať pozor. Kratšie videá, okolo 1 – 2 minút, potom niekedy neobsahujú všetky etapy vášho života až do svadby. Ku každej etape života skúste vybrať 2 – 3 fotky seba a partnera a uvidíte, na koľko času video vyjde. Podľa výsledného času ho môžete ešte upraviť, skrátiť či predĺžiť, to už je na vás.

Kedy video pustiť?

Video odporúčame pustiť až po obrade, ideálne pri hostine. Napríklad pred jedlom, keď sa novomanželia fotia, alebo po jedle, kedy každý potrebuje stráviť svadobný obed a oddýchnuť si. Poprípade môžete svadobné video zaradiť do programu medzi zábavu, aby si svadobní hostia mohli oddýchnuť. 

Video tiež môžete zdieľať na svojich sociálnych sieťach a označiť tu svojich svadobčanov ako poďakovanie za ich účasť na vašom veľkom dni.

Prajeme vám, aby bolo video čo najdojemnejšie, splnilo svoj účel a vyčarilo úsmevy na tvárach svadobčanov.

Tip redakcie: Nechajte svoje družičky, aby vám video vytvorili ony. Nechajte sa prekvapiť, aké video vám vytvoria – možno bude vtipné, dojemné či ohromujúce a prinúti vás vyroniť aspoň jednu slzičku. 

Neprehliadni: Svadobné video: Dá sa na ňom vôbec ušetriť?

Aktualizovaný článok: 23.3.2023


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Erika Semanová 20.02.20 16:53

ES
karma
-1.00

Každá svadba by podľa mňa mala mať originálny svadobný program.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní