Program na svadbu: A možno príde aj kúzelník...

Program na svadbu: A možno príde aj kúzelník...
  • 09.06.2019
  • Mika Polohová a Zuzana Kmecová

Naše slovenské tradície sa točia skôr okolo začepčenia nevesty, fľaškového tanca, redového tanca, klobúkového tanca... no jednoducho radi tancujeme. Svet je ale oveľa väčší ako naše Slovensko a stále častejšie sa stretávame so zmiešanými pármi. Vtedy je zaujímavé sledovať kombináciu tradícií, ale aj pohľadov na samotnú svadbu.

Kam chodí kúzelník?

Pri organizácii „miešaných“ svadieb sa často stretávame s tým, že najmä zahraniční hostia očakávajú na svadbe bohatý program. S tancom sa začína až niekedy okolo desiatej hodiny večer alebo až tesne pred polnocou. V podstate čím ďalej na západ ideme, tým menej sa tancuje a čím viac smerujeme na východ, tým viac prevažuje tanečná zábava pred programom.

Kúzelník teda chodí najmä na svadby, kde sa hovorí po nemecky. Tradície sa tu trošku miešajú a hostia presedia väčšiu časť svadby tesne po obrade. Našinca to preto môže na chvíľu prekvapiť, keď si na stole okrem menovky a nápojového lístka nájde aj pomerne presný rozpis programu.

Pozri tiež: Foto búdka na svadbe: Ozvláštni svoju svadbu niečím originálnym!

kúzelník

Zdroj: pinterest.com

Prečo kúzelník?

Nevieme presne povedať, či je to tým, že si niekto môže myslieť, že sa svadobčania budú nudiť alebo je to naozaj preto, aby sa hostia lepšie bavili. Naša skúsenosť je ale taká, že presný svadobný harmonogram je viac-menej automatickou súčasťou nemeckých a rakúskych svadieb, najmä ak je zahraničná nevesta (alebo ak má prsty v organizovaní nemecká svadobná mama).

kúzelný kútik na svadbe

Zdroj: pinterest.com

Koho kúzelník zabaví najviac?

Vedeli ste, že prvýkrát bola žena prepílená na polovicu v roku 1921? Odvtedy sa iluzionisti ujali a veselo si pílili ženy, unikali zo zamknutých kufrov a sem-tam sa stali aj slávnymi. Určite vám niečo hovorí meno Harry Houdini alebo z tých živných napríklad Penn a Teller alebo David Copperfield.

triky na svadbe

Zdroj: pinterest.com

Podľa toho, aký máte svadobný rozpočet, si môžete vybrať kúzelníka, ktorý zabaví deti alebo aj dospelých. Kúzelnícke predstavenie je o niečo zábavnejšie pre tých skôr narodených. Nepochybujú o tom, že sa pred nimi odohrávajú skutočné kúzla a nesnažia sa kúzelníka odhaliť.

Odporúčame: Predsvadobná odobierka: Nutná tradícia, bez ktorej sa nezaobídeš?

kúzelnícka svadobná výzdoba

Zdroj: pinterest.com

Ak teda chcete svojich hostí zabaviť, pokojne si na svadbu zavolajte kúzelníka. Deti poteší, dospelých zabaví a vaša svadba bude o niečo čarovnejšia. A prečo vlastne nie? Smiechu predsa nikdy nie je dosť.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní