Recept na chlebové placky: Skvelá náhrada za chlieb a bez droždia!

Recept na chlebové placky: Skvelá náhrada za chlieb a bez droždia!

Mnohí z nás si nedokážu bez chleba predstaviť život. Veď chlieb je základom našej stravy a základom našich raňajok. Teda, vo väčšine prípadov to tak je! Ale z času na čas sa oplatí vymeniť chlieb za niečo iné. Za nejakú náhradu, ktorá je rovnako chutná a dokáže zasýtiť. Ak máte čas a chuť skúšať nové recepty, tak za nás vrelo odporúčame práve chlebové placky, ktoré vám budú deti kradnúť z taniera.

Tajomstvo ich úspechu sa ukrýva nielen v samotnej príprave, ale aj v konečnom výsledku. Sú chutné a navyše na ich prípravu nepotrebujete veľké množstvo ingrediencií. Základom je múka, olej a voda. Tieto chlebové placky sú niečo ako pita chlieb, ale o niečo lepšie. Tak ich vyskúšajte – určite si ich zamilujete aj vy!

Pozri aj: RECEPT: Chutné slimáky z lístkového cesta so slaninou a kukuricou

recept na chlebové placky

Zdroj: Shutterstock®

Na chlebové placky budete potrebovať:

  • 350 g hladkej múky
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 200 ml horúcej vody
  • soľ

Ako prvé si dajte prevariť vodu a pridajte do nej soľ. Následne si do misy preosejte múku a primiešajte do nej horúcu vodu. Nakoniec pridajte aj rastlinný olej a všetko poriadne vymiešajte. Najskôr si vystačíte s varechou, no napokon si trošku zašpiníte aj ruky, aby ste mali dobre vyhnetené cesto.

Cesto vytvarujte do bochníka a vložte ho do mikroténového vrecúška. Takto cesto nechajte odležať približne 20 minút. Cesto potom následne rozdeľte na 8 častí a z každej vyformujte guľôčku. Cesto môžete rozdeliť aj na viac časti – v závislosti od toho, aké veľké placky chcete. Cesto zakryte a nechajte ešte aspoň 5 minút odpočívať.

Následne každý vytvarovaný bochník vyformujte do placky a pečte na suchej rozohriatej panvici z každej strany do zlatista. Nezľaknite sa, placky sa počas pečenia môžu nafúknuť, čo vám dáva priestor na ďalšie experimentovanie. Môžete ich naplniť mäskom, poprípade šalátom alebo si ch vychutnajte namiesto chleba. Uvidíte, že vám budú miznúť z taniera rýchlosťou blesku.

Vyskúšaj: Recept na zdravé zemiakové placky: Pripravené na plechu a bez oleja!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Mária Chromíková 02.04.20 15:32

MC
karma
109.00

Dala by som si...

  • 1
Odpovedať

Katarína Šmidová 24.03.21 09:20

karma
-1.00

Vyzerá to jednoducho, skôr sa bojím či to cesto nebude príliš tvrdé a bude sa s ním dať pracovať.

  • 0
Odpovedať

Janka Komadova 21.01.23 20:16

karma
-1.00

Takúto placku som nerobila dávam aj zemiaky

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní