Svadba pri mori alebo v zahraničí: Ako ju zariadiť a aké sú TOP destinácie?

Svadba pri mori alebo v zahraničí: Ako ju zariadiť a aké sú TOP destinácie?

Hrejivý biely piesok, šumenie mora či oceánu plne nahradí klasický svadobný pochod. Potvrdiť vašu lásku ďaleko od stresu, ako to býva vďaka svadobným prípravám doma, je dokonalé riešenie. Vykročte vo voňajúcej exotike do manželstva. Svadba v raji má neskutočné čaro, presvedčte sa o tom.

Ak túžite po zážitkovej svadbe, ktorá vás bude hriať v myšlienkach i na srdci, ste na správnej adrese. Vyhnete sa klebetám ​​z radu tiet z druhého kolena, nemusíte sa obávať o počasie, v exotických destináciách totiž slniečko hreje ostošesť a medové týždne si môžete užívať ihneď na mieste. S takým štartom a spomienkami, ktorými vás zasype svadobný album presýtený plážovými panorámami, vydrží vaše manželstvo naveky vekov.

Svadba v raji vás nemusí stáť majland. Stačí si spočítať, na koľko by vás vyšla bežná svadba na Slovensku s hostinou, živou hudbou a navyše aj s ubytovaním pre rodinných členov, ktorí sú zďaleka. Výsledná cena za takúto tuctovú svadbu v porovnaní s tou exotickou nebude horibilná. Finančná náročnosť exotickej svadby sa odvíja tiež v závislosti od výberu kategórie hotela.

Inšpirujte sa: Krabička na obrúčky: Inšpirácie, ktoré ťa skutočne nadchnú!

svadba v exotike

Zdroj: Shutterstock®

Čo všetko je nutné vybaviť?

Trápi vás jazyková bariéra alebo nemáte ani tušenie, čo všetko je potrebné zariadiť, aby váš obrad prebehol bez najmenších komplikácií? Povolenie tamojších úradov a obstaranie na to nadväzujúcich dokumentov za vás vybaví sprostredkovateľská agentúra. Zariaďovanie svadby však nenechávajte na poslednú chvíľu. Najneskôr šesť až osem týždňov pred obradom je nutné agentúre odovzdať vyplnenú žiadosť o svadbu, do jazyka danej krajiny preložené a notárkou overené kópie cestovných pasov (platnosť cestovného pasu musí byť po návrate z destinácie aspoň 6 mesiacov) a rodných listov. V prípade, že ste rozvedení, je nutné ďalej pripojiť sobášny list spolu s rozsudkom o rozvode. Ak ste ovdovení, pamätajte na doloženie úmrtného listu. Došlo u vás k zmene mena? Aj tento prípad musíte úradom v zahraničí preukázať príslušnými dokumentmi.

Po návrate z destinácie na vás čaká ďalší kolobeh po úradoch, aby bola svadba zlegalizovaná a zmena rodinného stavu zaevidovaná správne. Slovenský sobášny list získate cca do dvoch mesiacov od dodania potrebných dokumentov, ako je notársky overený a do slovenčiny preložený sobášny list. Ďalej sa v mieste trvalého bydliska zastavte na matrike, kde spíšete dokument o uzavretí manželstva.

exotická svadba

Zdroj: Shutterstock®

Svadobný šatník na plážový spôsob

Čo sa týka svadobného šatníka pre nevestu, s pokojnou dušou môžete zvoliť jednoduché splývavé šaty s čipkou oproti tým zdobeným a naberaným. Lodičky oceníte pri fotení v tropickej záhrade hotela alebo na móle s výhľadom na oceán. Snúbenci, ktorí majú v pláne obrad na pláži, najčastejšie vkročia do manželstva naboso. Outfit pre nastávajúceho ženícha sa spravidla skladá z ľanových svetlých nohavíc a košele krémovej či béžovej farby. V rámci fotenia väčšinou páni volia hnedé či krémové poltopánky.

Odporúčame: Cudzinec ako svedok: Čo všetko je potrebné vybaviť?

- Z akých destinácií môžete vyberať?
1 z 3

Romantika na maldivský spôsob

Krásu a rozprávkové prostredie maledivských koralových atolov rozhádzaných v Indickom oceáne iste nemusíme siahodlho predstavovať. Poznáme ich snáď všetci z rajských fotografií s niekoľkými odtieňmi modrej, tyrkysovej a zelenej farby. Ktorý ostrovček si vyberiete, je len na vás, avšak musíte počítať s tým, že obrad na Maledivách je len symbolický. To teda znamená, že nie je právne platný. Na Slovensku sa môžete vziať na radnici iba so svedkami a svadobnú veselicu si užiť až na maldivskej pôde, kde namiesto hádzania svadobnej kytice skryjete sľub lásky do škrupiny kokosu a vhodíte do oceánu. Cena závisí od rozsahu svadobného balíčka a tiež od rezortu, ktorý bude mať symbolický obrad bude na starosti.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Ivana Šurániová 16.02.20 08:24

karma
100.00

niet nad klasiku

  • 0
Odpovedať

Alžbeta Neuschlová 16.02.20 10:11

AN
karma
109.00

Neviem si to predstaviť, možno mať svadbu v zahraničí, ale potom ešte doma klasickú svadbu

  • 0
Odpovedať

Mária Chromíková 16.02.20 11:44

MC
karma
109.00

Mladým sa otvárajú možnosti,ale klasika je naj...

  • 0
Odpovedať

Erika Semanová 17.02.20 12:32

ES
karma
-1.00

Krásny a inšpiratívny článok. Začínam naozaj rozmýšľať o svadbe pri mori.

  • 0
Odpovedať

Natália Lobodášová 22.02.20 08:55

NL
karma
105.00

Keby si to mám zopakovať tak jedine už sami dvaja na ostrove :-)

  • 0
Odpovedať

Mária Reibergerová 23.02.20 21:05

MR
karma
114.00

príde mi to dosť komplikované

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní