Svadobná cesta na Bora Bora: Koľko bude stáť a čo treba vedieť pred odletom?

Svadobná cesta na Bora Bora: Koľko bude stáť a čo treba vedieť pred odletom?
  • 27.08.2019
  • Mika Polohová a Zuzana Kmecová

Bora Bora je poloatol, ktorý patrí do Spoločenských ostrovov Francúzskej Polynézie. Nachádza sa 280 kilometrov severozápadne od Tahiti. Ostrov je vulkanického pôvodu a v miestnom jazyku znamená „prvorodený“. Vďaka jednej z najkrajších lagún na svete ju ľudia označujú aj za perlu Polynézie. Nájdete tu koralové ostrovy, útesy a jasne tyrkysovú vodu. Svadobná cesta na Bora Bora je určite romantickou predstavou a cestovateľským snom. No je zopár vecí, ktoré by ste pred odcestovaním mali vedieť.

Inšpirácia pre teba: Svadba na ostrove: Objav spolu s nami čarovné Santorini

medové týždne na Bora Bora

Zdroj: pinterest.com

1. Ceny sú astronomické

V luxusnejších hoteloch môže stáť jedna noc aj 1000 €, za predjedlo zaplatíte v lepšej reštaurácii 50 € a šalátik vás vyjde asi na dvacku. Za štyri noci v bungalove nad vodou zaplatíte 6000 € a drahé budú aj letenky. Neklesajte však na duchu. Nájdu sa tu aj miesta na ubytovanie, ktoré nestoja celý majetok a variť si môžete sami. Veď láska ide cez žalúdok. Pravdou ale je, že táto „cenová ochrana“ sa stará o to, aby bol počet turistov skutočne minimálny.

dovolenka na Bora Bora

Zdroj: pinterest.com

2. Všetky lety prechádzajú cez Tahiti

Podľa toho odkiaľ odchádzate, bude cesta veľmi dlhá. Napríklad pri ceste cez Londýn môže vaše dobrodružstvo začať 20 až 37-hodinovou cestou. Posledná časť cesty prechádza ale cez letisko na Tahiti. Dobrou správou ale je, že odtiaľ je to už len 45 minút lietadlom na letisko na Bora Bora, kde si vás vyzdvihnú hotelové lode alebo sa preveziete loďou, ktorá na hlavný ostrov premáva zadarmo.

luxusná svadobná cesta na Bora Bora

Zdroj: pinterest.com

3. Hovoríme po anglicky

Oficiálny jazyk Bora Bora je francúzština, ktorá sa používa na smerovacích tabuliach aj v menu reštaurácií. Hotely ale, samozrejme, majú anglicky hovoriacich zamestnancov a v obchode sa tiež dohovoríte po anglicky. Počuť budete aj domáci jazyk – tahitčinu. Ak by ste sa chceli prihovoriť, ia ora znamená ahoj a mauruuru je ďakujem.

koľko stojí dovolenka na Bora Bora

Zdroj: pinterest.com

4. Oficiálna mena je francúzsky pacifický frank

Aj keď Francúzsko fičí na eure, na ceste do Polynézie je najlepšie zmeniť si peniaze v miestnych bankách alebo na Tahiti. Vo väčšine hotelov, reštaurácií aj v malých obchodíkoch viete zaplatiť za suveníry kartou.

koľko vyjde dovolenka na Bora Bora

Zdroj: pinterest.com

5. Letná sezóna je na Bora Bora zhodná s tou našou

Najlacnejšie vás dovolenka na Bora Bora vyjde medzi decembrom a marcom, v týchto mesiacoch je počasie nepredvídateľné. Často vtedy prší a teploty nie sú veľmi vysoké. V hlavnej sezóne je zase počasie suché a teploty sú príjemné. V tomto čase sú ale lety drahšie a lacnejšie ubytovanie sa hľadá ťažšie.

6. Aktivity na Bora Bora

V prvom rade je to more, potápanie, spoznávanie koralového útesu, kajakovanie, šnorchlovanie, plávanie. Ale je mnoho aktivít, ktoré môžete robiť aj bez toho, aby ste sa namočili. Napríklad si požičať auto a užiť si jazdu po okolí a nádherné výhľady, ktoré atol ponúka. V hlavnom meste Vaitape si zase môžete nakúpiť suveníry. Ostrov je známy pre svoje perly, ale tiež pre historické zaujímavosti.

kam na svadobnú cestu

Zdroj: pinterest.com

Bora Bora je splnený sen všetkých cestovateľov. A kedy je lepšie plniť si cestovateľský sen, keď sa vám splnil ten o večnej láske?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Alžbeta Neuschlová 20.09.19 20:36

AN
karma
109.00

No to by bolo niečo :)

  • 0
Odpovedať

Mária Chromíková 23.09.19 08:49

MC
karma
109.00

Bora Bora nádherné vysnívané miesto.

  • 0
Odpovedať

Alexandra Semanová 28.09.19 18:19

AS
karma
-1.00

Krásny ostrov. Raz by som sa rada vybrala na Bora Bora.

  • 0
Odpovedať

Marika Michálková 09.10.19 22:06

MM
karma
107.00

Ceny sú poriadne. Ale prostredie je nádherné, rozprávkové

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 08.04.21 11:20

KS
karma
133.00

Tak v takom prípade sa človek musí rozhodnúť či chce veľkú svadbu alebo luxusnú svadobnú cestu, lebo len málokto môže mať oboje :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní