Alternatívne svadobné torty: Takú musíš mať aj ty!

Alternatívne svadobné torty: Takú musíš mať aj ty!
  • 20.03.2020
  • Michaela Kožáková

Postupom času sa svadby stávajú akýmsi personalizovaným prejavom. Každý z nás chce, aby tá NAŠA svadba bola jedinečná, dokonalá a presne taká, akú sme si ju vysnívali. Tá doba, kedy si všetky nevesty dávali robiť rovnaké kytice u miestnej kvetinárky, vyberali z troch kapiel a objednávali zákusky v mestskej cukrárni, je už dávno za nami. Dnes je možností naozaj veľa. Inšpirácii na internete ešte viac. Stačí si len vybrať, to čo sa vám najviac páči, čo vás vystihuje a čo vám povolí váš rozpočet. 

Čo tak vzdať sa klasickej svadobnej torty a prekvapiť svojich hostí s trochu netradičnou, modernou alternatívou? Neviete o čom hovoríme? 

Estetika, fantázia a chuť

Existuje veľa spôsobov, ako očariť a ohúriť nie len svojich svadobčanov. Jedným z nich je zvoliť si tortu, ktorá je kombináciou tradície, módnych trendov a vašich predstáv. A možno ani nebudete potrebovať nôž na krájanie. Svadobná torta už nemusí byť zákonite tvorená usporiadanými korpusmi naplnenými krémom, poliatými čokoládou, ozdobená kvetmi či inými doplnkami. Svadobná torta je sladkým spestrením celej svadby a očakáva sa, že bude naozaj výnimočná. Chystáte aj vy svadbu? Aká bude tá vaša torta? Možno vás inšpirujeme.

Pozri aj: Ako vybrať svadobnú tortu a koľko ťa bude stáť?

Makrónky

Zdroj: pinterest.com

Makrónky? Áno, prosím!

Získajte to najlepšie z oboch sladkých svetov – zákusky a torty. Makrónová veža v pekných pastelových farbách bude pre vašich hostí ľahkou pochúťkou, ktorá je nielen pastvou pre oči, ale i pohladením pre zmyslové poháriky. Farbu torty môžete prispôsobiť celkovej atmosfére vašej svadby. Makrónky vyzerajú skvele len tak samé, ale i dozdobené živými kvetmi. Nádherné a vkusné riešenie svadobnej torty, čo poviete?

Oreo torta

Zdroj: pinterest.com

Pre všetkých milovníkov keksíkov

Čo tak poskladať vaše obľúbené sušienky či keksíky do tvaru svadobnej torty? Skvelý nápad! Vaši hostia budú prekvapení, ako z obyčajných sušienok môže vzniknúť chutná a neobyčajná alternatíva.

Donut

Zdroj: pinterest.com

Všade samé donuty

Ak je ešte jedna vec, ktorá nám chýba po dlhom prejave, tlačiacich topánkach, niekoľkých pohárikoch domáceho, tak je to vynikajúca sladučká šiška plnená lahodným džemom a poliata čokoládou. Nič nás v tej chvíli nepoteší viac ako veža plná voňavých šišiek.

Neprehliadni: Svadobná torta s jedlými kvetmi: Najzaujímavejší trend, ktorý ťa uchváti

Čokoládové lízatka

Zdroj: pinterest.com

Čokoládové lízanky? Prečo nie!

Prebuďte v sebe vaše vnútorne dieťa a vychutnajte si chutné koláčové lízanky. A zjedzte ich aj päť! Nielenže takto pripravená svadobná torta vyzerá a chutí naozaj výnimočne, bude určite jednou z top atrakcií vašej svadobnej hostiny.

Odporúčame: Svadba vo vinohrade: Spoznaj 5 slovenských viníc ideálnych na svadbu

Palacinky

Zdroj: pinterest.com

V jednoduchosti je krása

Musíme sa priznať, že nás celkom zaskočila myšlienka spojenia palaciniek a svadobnej torty. Ale pozrite sa na to sami! Dokonalé majstrovské diela, ktorých základom sú jednoducho obľúbené palacinky. Najlepšie na tom celom je, že táto svadobná torta ponúka viacero variácií – čokoládové, vanilkové, s ovocím a so šľahačkou, plnené chutným tvarohom, nutelou, babkiným domácim džemom, ozdobené živými kvetmi. A čo tak na slano? Už aj vám sa zbiehajú slinky?

Cheesecake

Zdroj: pinterest.com

Držte ma!

Chladný, jemný, mäkký cheesecake. Skoro ako koláč, ale ešte lepší. Aj tu sú možnosti nekonečné. Či zvolíte ľahký, svieži s citrónovou príchuťou, delikátny čokoládový alebo neodolateľný vanilkový s lesným ovocím, cheesecakom nič nepokazíte. Len sa obávame toho, že budete musieť objednať aspoň za vlečku nákladného auta tohto vynikajúceho koláča, pretože pôjde určite na dračku. 

Syrová torta

Zdroj: pinterest.com

Povedzte syr!

Torta z lahodných syrov je výbornou netradičnou voľbou. Tá kombinácia chutí, prekvapivý vzhľad doplnený figami, sušienkami, guľôčkami hrozna, kvetmi, sušenými vetvičkami rozmarínu – na to budú vaši svadobní hostia spomínať ešte dlhé roky.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní