Zelený a biely minimalizmus: Necháš sa inšpirovať týmto trendom?

Zelený a biely minimalizmus: Necháš sa inšpirovať týmto trendom?
  • 09.03.2023
  • Michaela Kožáková

Minimalistický dizajn a ekologická šetrnosť patria medzi hlavné trendy v roku 2020. Nie je preto prekvapením, že kombinácia živých zelených vetvičiek rastlín a jednoduchej bielej svadobnej výzdoby je veľmi populárna a obľúbená. Mimoriadne trendovými a modernými sú farby vaječných škrupín a alabastrovej bielej skombinovanej so zelenou farbou lesa a paprade. Harmónia týchto odtieňov dodá vašej svadbe dokonalý štýl a eleganciu.

Zelený a biely minimalizmus je univerzálnou voľbou pre rôzne druhy svadieb, ako napríklad svadbu v bohémskom štýle, letnú svadbu v stodole, malú svadbu v reštaurácií, modernú svadbu v kaštieli. Pre dosiahnutie tohto štýlu nepotrebujete zložité doplnky, gýčové dekorácie ani prezdobené kytice. Ľahký, prírodný a nekomplikovaný vzhľad prispeje k príjemnej atmosfére vašej svadby. 

Poďte sa s nami pozrieť na niekoľko nápadov, ako tento štýl využiť.

Pozri aj: vadobná výzdoba DUSTY BLUE: Farba, ktorá poteší každé oko!

Dekorácia

Zdroj: pinterest.com

Oku lahodiace dekorácie

Naturálna krása je to, čo vašej svadbe dodá nedbalý šarm a neskutočný pôvab. Nehľadajte po internete žiadne zložité ikebany, ktorými omotáte zábradlie kostola alebo kytice s množstvom druhov kvetov. Vsaďte napríklad na biele ruže, ktoré doplníte vkusným eukalyptom, ťahavým brečtanom, ruscusom alebo palmovými listami. Takýmito aranžmánmi môžete ozdobiť vstup do miestnosti, kde sa koná svadobná hostina, tabuľu s uvítaním, so zasadacím poriadkom či priestory sály. 

Svadobný stôl

Zdroj: pinterest.com

Svadobný stôl v centre pozornosti

Svadobný stôl je miestom, kde si hostia pochutnávajú na jedle, pripíjajú si na zdravie mladomanželov, debatujú, naväzujú nové priateľstvá. Pri výzdobe stola si treba dať pozor, aby ste to neprehnali. Nezabúdajte na to, že prvotná funkcia stola je určená na jedlo a všetko s ním spojené. Nechajte na ňom dostatok priestoru na taniere, poháre, servírovanie. Neprezdobte ho, ale starostlivo vyberte vhodné dekorácie a povedzte svoju predstavu kvetinárke či spoločnosti, ktorá sa vám stará o výzdobu.

Práve na svadobnom stole krásne vyznejú minimalistické prvky ako zelené vetvičky ťahajúce sa stredom stola s pár sviečkami v jednoduchom sklenom svietniku na bielom obruse. Nič menej, nič viac. Stôl mladomanželov môžete odlíšiť kombináciou živej zelene, bielych ruží a svetelnej reťaze. Taniere, obrúsky, príbory – zvoľte si znova bielu farbu, žiadne farebné či mramorové zdobenia. 

Svadobná kytica

Zdroj: pinterest.com

Škoda ju hádzať

Svadobná kytica je neoddeliteľnou súčasťou nevestinho vzhľadu. Vkusné sušené, lúčne, živé kvety, s pampovou trávou, exotická kytica – každá z nás má inú predstavu. Nám sa veľmi páčia živé kytice s množstvom zelene, oživené bielymi kvetmi, previazané stuhou alebo prírodným špagátom. Zaujímavo vyzerajú i sukulenty, ktoré sa hodia najmä na svadbu v bohémskom štýle. Či si zvolíte padavú, malú alebo bohatú kyticu, určite ňou nič nepokazíte. Môžete ju skombinovať i s čelenkou alebo tiarou. 

Svadobná torta

Zdroj: pinterest.com

Minimalizmus na zahryznutie

Kým nahé svadobné torty sú populárnym trendom minimalistických svadieb, nie je nič klasickejšie ako biele torty. Povedzte svojej cukrárke vašu predstavu, ukážte jej obrázok torty s textúrou bielej polevy bez akýchkoľvek aplikácií či dekorácií a nechajte vašu aranžérku vyzdobiť ju niekoľkými zelenými vetvičkami. Samozrejme, je na vás akú veľkú si tortu zvolíte a koľko korpusov (poschodí) chcete mať. Nádherná elegantná torta, ktorá uchváti každého. Čo poviete?

Svadobné šaty

Zdroj: pinterest.com

V jednoduchosti je krása

I pri výbere svadobných šiat a účesu buďte striedme. Žiadne veľké sukne a dlhokánske čipkované závoje. Čisto biele svadobné šaty s moderným strihom sú všetko, čo potrebujete pre svadbu v minimalistickom štýle. 

Ani s účesom vaša kaderníčka nemusí mať veľa námahy. Jednoduché drdoly, voľný zapletený cop či dokonca i rozpustené vlasy sú úplne v poriadku a pritom vyzerajú veľmi vkusne. Staviť môžete i na jemnú vetvičku či kvet, ktorým dozdobíte svoj účes. 

Neprehliadni: Svadobné líčenie krok za krokom: Buď najkrajšou verziou samej seba

Ďaľšie inšpirácie, ktoré sa ti určite zapáčia

bielo-zelená svadba

Zdroj: pinterest/elegantweddinginvites.com

bielo-zelená svadba

Zdroj: pinterest/stylemepretty.com

bielo-zelená svadba

Zdroj: pinterest/gatherdesigncompany.com

bielo-zelená svadba

Zdroj: pinterest/lingsmoment.com

bielo-zelená svadba

Zdroj: pinterest/lingsmoment.com

bielo-zelená svadba

Zdroj: pinterest/wednova.com

bielo-zelená svadba

Zdroj: pinterest/willowcreekfarmga.com

bielo-zelená svadba

Zdroj: pinterest/fixthephoto.com

bielo-zelená svadba

Zdroj: pinterest/The Celebrant Directory

bielo-zelená svadba

Zdroj: pinterest/rachelaclingen.com

bielo-zelená svadba

Zdroj: pinterest/helloproductions.com

bielo-zelená svadba

Zdroj: pinterest/enchantedfloristtn.com

bielo-zelená svadba

Zdroj: pinterest/tylerspeier.com

bielo-zelená svadba

Zdroj: pinterest/ruffledblog.com

bielo-zelená svadba

Zdroj: pinterest/pentneyabbey.com

bielo-zelená svadba

Zdroj: pinterest/wedluxe.com

bielo-zelená svadba

Zdroj: pinterest/bellethemagazine.com


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Svadba
zelená svadba

Čo čítajú ostatní