Svadobná kytica v bohémskom štýle: Nechaj sa uchvátiť!

Svadobná kytica v bohémskom štýle: Nechaj sa uchvátiť!
  • 27.04.2023
  • Michaela Kožáková

Bohémska svadba je už niekoľko rokov jednou z najobľúbenejších svadobných tém. Výrazná romantická atmosféra podmienená zemitými farbami a krásou prírody. 

Vrkoče, zeleň, živé kvety, makramé doplnky, mäkké vlny a dlhé vlasy, jednoduché vzdušné alebo detailne čipkované šaty obopínajúce postavu. Takáto je bohémska svadba. Väčšinou sa odohráva počas teplého dňa niekde v záhrade kaštieľa, v stodole alebo na vidieku. 

Neoddeliteľným detailom svadby a súčasťou vzhľadu nevesty je kytica. Bohémske svadobné kytice sú elegantné, plné rozmarných detailov, divokých kvetov a peria. Zmes viacfarebných kvetín vytvára ohromujúci rustikálny detail. Takéto svadobné kytice sú nádherné a najviac sa hodia pre prirodzenú a uvoľnene vyzerajúcu nevestu. 

Čítajte ďalej a nechajte sa inšpirovať neskutočne peknými bohémskymi kyticami. Nech sa páči.

Neprehliadni: Škoricovo-ružová svadobná výzdoba i doplnky: Zamiluješ sa do nej?

Zelená kytica

Zdroj: pinterest.com

Plná zelene

Trendom tohto roka vo svadobnom priemysle je zeleň – vo výzdobe, v kyticiach, vo vlasoch, na stoloch. Bohaté svadobné kytice so zeleným eukalyptom, s exotickým nádychom s palmovými listami, s rozkošnými sukulentami, s bobkovými či vŕbovými listami, papradím v kombinácií s jemnou gypsomilkou, bielymi i bledo oranžovými ružami alebo výraznými červenými makmi očaria na prvý pohľad. Škoda takú kyticu hádzať!

Žltá farba

Zdroj: pinterest.com

Krásna žltá

Žlté kvety dodajú bohémskej kytici luxus a jas, krásne ju rozžiaria a pridajú vášmu celkovému vzhľadu ten správny šmrnc. Narcis, žlté ruže, gerbery či tulipány sú symbolom jari, energie a slnka. Povedzte svojej kvetinárke, aby pridala niekoľko rozkvitnutých hlavičiek slnečníc a naaranžovala vám vkusnú svadobnú kyticu.

Kytica s pierkami

Zdroj: pinterest.com

Divoká s perím

Ak chcete zvýrazniť váš svadobný look neobyčajným prvok, doplňte svoju svadobnú kyticu o niekoľko dlhých pierok. Či už farba kvetov bude sýta červená, biela alebo použijete sušené kvety, hnedými perami s čiernym vzorovaním nič nepokazíte. Nás takáto kytica úplne dostala. A čo vás?

Láska na prvý pohľad

V bohémskych kyticiach sa často vyskytujú akcenty v citrusových farbách, ako napríklad záhradné či ťahavé ruže, iskerníky. Tie z vás, ktoré majú rady teplé odtiene, môžu staviť na červené alebo ružové pivoňky. A čo také vínové georgíny, tmavo fialové kaly či kosatce? Správnou kombinácií s eukalyptovými listami alebo s inou živou zeleňou vytvoríte úchvatné svadobné kytice v bohémskom štýle. 

Makramé

Zdroj: pinterest.com

Makramé detaily

Ak vás svadba v bohémskom štýle úplne očarila, nezabudnite na makramé doplnky. Môžete ich použiť vo výzdobe stola, na stoličky, lampáše a dokonca i vo svadobnej kytici. Nechajte si vyrobiť (alebo sa pusťte do pletenia uzlov sami – na internete nájdete veľa návodov a inštrukcií) obal na stonky kvetov vašej kytice. Vyzerá to veľmi vkusne a netradične. Makramé detail môžete využiť i v ženíchom pierku a spárovať ho s vašou kyticou. 

Bohémska kytica

Zdroj: pinterest.com

Zachyťte všetky svoje sny

Milé nevesty, tak tieto svadobné kytice nás neskutočne uchvátili! Lapače snov citlivo pretvorené na svadobnú kyticu vyzerajú naozaj ohromne a nezvyčajne. Už ste sa s niečím takým stretli? Drevený alebo kovový kruh ozdobený živými alebo sušenými kvetmi, zelenými vetvičkami, stuhami alebo i makramé dekoráciou vás dostane. S troškou zručnosti a trpezlivosti si takúto netradičnú svadobnú kyticu môžete vyrobiť i samy. Potrebujete na to vaše obľúbené kvety, nožnice, drôt alebo taviacu pištoľ a kruh, ktorý ľahko kúpite na internete. Idete do toho?

Pozri aj: Vintage svadobné dekorácie: Ako vniesť trochu histórie do svadobnej výzdoby?

- Anketa

PÁČIA SA VÁM TAKÉTO BOHÉMSKE SVADOBNÉ KYTICE?

Odpovedal 1 človek  

Áno, vyzerajú naozaj krásne
100%
Niektoré z nich sú pekné
0%
Nie je to môj štýl
0%

Ďalšie inšpirácie na svadobnú kyticu v boho štýle

boho svadobná kytica

Zdroj: pinterest.com/elegantwinvites/

svadobná kytica

Zdroj: pinterest.com/etsy_UK/

makramé vo svadobnej kytici

Zdroj: pinterest.com/selectedvenues/

alternatívna svadobná kytica

Zdroj: pinterest.com/hochzeitskiste/

pampová tráva vo svadobnej kytici

Zdroj: pinterest.com/etsy/

kytica pre nevestu

Zdroj: pinterest.com/tullechantillyweddingblog/

pierka vo svadobnej kytici

Zdroj: pinterest.com/junebugweddings/

boho kytica

Zdroj: pinterest.com/etsy/

bohémska kytica

Zdroj: pinterest.com/wedplanmadison/

Aktualizovaný článok: 27.4.2023


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Svadba
svadobná kytica
svadba v bohémskom štýle

Čo čítajú ostatní