Svadba v štýle deväťdesiatych rokov: Ideš do toho?

Svadba v štýle deväťdesiatych rokov: Ideš do toho?
  • 24.04.2020
  • Michaela Kožáková

Nie je žiadnym tajomstvom, že deväťdesiate roky sa vracajú späť. A to vo veľkom štýle! Podkolienky,  „vedrové" klobúky, džínsové bundy, ľadvinky, topánky na platformách. Pamätáte si sladké chlapčenské skupiny? Tamagoči, Super Mária či klik-klak? „To boli časy!" Mnohí z nás si možno teraz vzdychli. Krásne spomienky na detstvo, prvé lásky a život bez smartfónov a navigácie.

Chystáte svadbu? Spoznali ste svojho partnera počas strednej školy, keď sa každý večer z rádia ozývalo No, no, no, there´s no limits? Vráťte sa späť a zaspomínajte sa na tie najkrajšie chvíle tak, že svoj svadobný deň naplánujete v duchu deväťdesiatych rokov. Retro nápisy, neónové farby, konfety, kazety, motýlie sponky a ešte viac.

Prosím? Hovoríte áno? Skvele! Nechajte sa inšpirovať nápadmi, ktoré sme pre vás vybrali.

Neprehliadni: Biela svadobná výzdoba: 23 inšpirácií pre elegantnú svadbu

Pozvánky

Zdroj: pinterest.com

Bude sa tancovať i makarena

Vaše svadobné oznámenie je prvá vec, ktorú vaši hostia uvidia, takže ich pripravte na poriadnu zábavu presne ako v deväťdesiatych rokoch. Môžete zvoliť tematické pozvánky, použiť motív kazety alebo vinylovej platne. Veľmi vkusne a zároveň elegantne vyzerajú pozvánky s geometrickými tvarmi. Urobte ich ešte pútavejšími a zvoľte farby ako fuchsiovú v kombinácií so zlatou. Alebo vsaďte na divoké krikľavé farby.

Svadobné šaty

Zdroj: pinterest.com

Ó, šaty

Pre dokonalú svadobnú atmosféru 90. rokov si vyberte minimalistické svadobné šaty, šaty s nafúknutými rukávmi alebo takzvané slips, ktoré vyzerajú skôr ako spodný odev a sú charakteristické špagetovými ramienkami (modelka Kate Moss je známa ako Kráľovná tohto typu šiat). Žiadne tvrdé korzety, zložitá čipka, perly či široké, nafúknuté sukne. Tieto jednoduché, pohodlné šaty doplňte o jemnú bižutériu a živú kyticu. 

Sladkosti

Zdroj: pinterest.com

Gumové cukríky, lízanky zo stánku za domom

Prekvapte svojich hostí candy barom s retro sladkosťami. Pamätáte si na ne? Slamky naplnené malými farebnými guľôčkami rôznych príchutí, gumové žaby, hríbiky, kyslé hady, lízanky v tvare srdiečka, chupa chups. Vaša svadba bude naozaj neskutočná! Plná spomienok, nostalgie a návratu do detstva. 

A čo svadobná torta? Dajte si upiecť divoko farebnú, s korpusom v tvare kazety, rádia, s nápismi ako MTV, nintendovým pac manom, postavičkou šmolka alebo s rubikovou kockou. 

Rifľová bunda

Zdroj: pinterest.com

Bez nej ani na krok

Ako sa zahriať, keď začne jemne mrholiť alebo zavanie studený vietor? No predsa štýlovou džínsovou bundou! Prehoďte si ju cez šaty a ukážte svoj osobitý štýl. Nezabudnite na trendy nažehľovačky. Takúto svadobnú bundu si môžete priamo kúpiť alebo si ju sami urobte z vašej starej obľúbenej, ktorú ste nosili ako tínedžerka.

Darčeky

Zdroj: pinterest.com

Pre každého jeden

Kto z nás nemal aspoň jeden náramok, ktorý sa po udretí prisal na zápästie? Alebo náramky priateľstva? Podarujte jedny z nich vašim hosťom ako spomienku na vašu svadbu. Ak ste maškrtníci a svadobčania tiež, zvoľte ako darčeky pestrofarebné cukríkové náramky či dudlíkové lízankové prstene. Vaši hostia budú nadšení!

Flitre

Zdroj: pinterest.com

Trblietky a flitre

Od trblietavého lesku na pery, trblietavé telové mlieko až po iskrivé očné tiene – pravdepodobne vám nemusíme pripomínať, že 90. roky boli o trblietkach. Ak máte ešte niekde odloženú farebnú paletu s lesknúcimi odtieňmi, neváhajte ju použiť. Výrobky, ako sú dúhové očné tiene s flitrami, tekuté zvýrazňovače i kovové očné linky sa dajú použiť na dosiahnutie žiarivého make-upu.

Čo s manikúrou? Vsaďte na metalické strieborné nechty či siahnite po priesvitnom laku a dozdobte vaše nechty konfetami v tvare hviezd.

Ďalšie nápady

Zdroj: pinterest.com

Nebo, peklo, raj

Čo ešte patrí k 90. rokom? Vyzdobte svadobnú sálu balónmi z fólie. Pridajte niekoľko neónových nápisov. Ponúknite svojim hosťom ešte viac. Prichystajte pre nich kútik s tetovačkami, súťaž o najlepšieho breakdance tanečníka, turnaj v skákaní na gume. Môžete si prenajať nafukovacie hrady a šmýkľavky, ktoré sú horúcim svadobným trendom pre tento rok. 

Prekvapte svadobčanov štýlovými okuliarmi, svietiacimi tyčinkami alebo papierovou hrou nebo, peklo, raj. Buďte originálni a zvoľte svadobnú knihu vo forme veľkého grafity nápisu alebo vinylových platní. 

Nám sa svadba v štýle 90. rokov veľmi páči. A čo vám?

Pozri aj: Výzdoba svadobného stola: Ktorý štýl je ten pre teba?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní