Svadba s nádychom magickej rozmarnosti: Necháš sa inšpirovať?

Svadba s nádychom magickej rozmarnosti: Necháš sa inšpirovať?
  • 01.09.2020
  • Michaela Kožáková

Whimsical wedding – tento pojem definuje svadobnú tému s prívlastkami náladový, extravagantný, fantazijný a hravý. Práve ona prevláda v tohtoročných svadobných blogoch a je jedným z trendov a inšpirácií pre rok 2020. Aká je vlastne tá pravá „rozmarná" svadba?

Myšlienka tejto svadobnej témy nebola celkom zjednotená do konkrétnej vízie, takže je ťažké ju s presnosťou definovať, tak ako napríklad svadbu v štýle vintage alebo s námorníckou tematikou, ktoré sa riadia veľmi jasnou estetikou. Ako sme už vyššie spomenuli, „rozmarná" svadba sa pohráva s extravaganciou, fantáziou, rozprávkami, farbami, humorom a náladovosťou. Táto široko definovaná svadobná téma prináša pestrú a veľkú škálu interpretácií. Ide vlastne o akési prepojenie prírodnej a bohémskej svadby s rozprávkou témou.

Pozri aj: Aké svadobné šaty sa kedysi nosili? Pozri sa s nami na ich vývoj

Farebnosť a rozprávková téma

Zdroj: pinterest.com

Svadobnú tému whimsical môžeme rozdeliť do dvoch línií:

1. Živé farby 

Mnoho svadieb klasifikovaných ako „rozmarná" svadba používa svetlé farebné palety, ktoré prechádzajú celou šírkou farebného spektra. S podtémami, ako sú karnevalové a dúhové motívy, predstavujú svadby predovšetkým veselé udalosti so živými a pulzujúcimi farbami.

2. Rozprávková tematika

Čokoľvek od bláznivej čajovej párty z fantazijnej rozprávky o Alici v ríši divov až po krásne lesné víly z gréckej mytológie, je skvelou inšpiráciou pre tieto svadby. S podmanivým radom svetiel a správnym dekorom je táto línia ideálnou voľbou pre „rozmarnú" svadbu. 

Pozrite sa s nami na niekoľko nápadov, ako by taká svadba mala vyzerať. 

Osvetlenie

Zdroj: pinterest.com

Kúzlo svetiel

Rozžiarte priestor svetelnými reťazami, visiacimi lampami alebo dlhými svietnikmi a vaši hostia sa budú skutočne cítiť ako v rozprávke. Správne umiestené osvetlenie dodá vášmu svadobnému dňu romantickú atmosféru, ale i príjemný pocit tepla. Takéto lampy, sviečky i lampáše vyzerajú krásne nielen po zotmení, ale i za denného svetla. 

Kvetinové dekorácie

Samozrejme, kvety sú neoddeliteľnou súčasťou každej svadby. Vďaka závesným dekoráciám vo forme drevených lampášov alebo starých vtáčích klietok zdobených živými ťahavými rastlinami, padavými kyticami či korálkovými retiazkami premeníte váš svadobný priestor na magické miesto. Zaveste ich nad stôl, na stromy alebo pri vstupe. 

Svadobná torta

Zdroj: pinterest.com

Fantastická svadobná torta

Nádherné farebné svadobné torty s niekoľkými korpusmi rôznych tvarov a veľkostí, detailne a hravo zdobené, sú vrcholom fantázie pretavenej do umeleckého diela. Ak sa vám takéto torty s rozprávkovou tematikou zdajú trošku prehnané, vsaďte na tie s prírodným alebo lesným motívom. Biely fondán alebo krém s jemnou textúrou, zelenými vetvičkami a kvetmi v pastelových farbách sú elegantným a vkusným riešením. 

Výzdoba stola

Zdroj: pinterest.com

Svadobný stôl

Farby a ešte raz farby, nádherne rozkvitnuté kvety, mach, keramické šálky, plávajúce sviečky, rôznofarebné poháre a taniere – toto by nemalo na vašom svadobnom stole chýbať. Stredom môžete potiahnuť zelený brečtan, dlhú štólu, položiť vázy s kvetmi, niekoľko ramenné alebo jednoduché svietniky s dlhými sviečkami. Rozmarná, extravagantná a veselá súhra farieb a dekorácií. 

Neprehliadni: Ružová svadobná kytica pre všetky nevesty aj pre každý svadobný štýl!

Rozmarná svadba

Zdroj: pinterest.com

Aj vás zaujala „rozmarná" svadba s rozprávkovým alebo lesným motívom? Pozrite si našu galériu nižšie a nechajte sa inšpirovať.

- Svadba s nádychom magickej rozmarnosti
1 z 16

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Svadba
organizovanie svadby
svadobná výzdoba

Čo čítajú ostatní