Najkrajšie inšpirácie na podnos na svadobné obrúčky: Inšpiruj sa!

Najkrajšie inšpirácie na podnos na svadobné obrúčky: Inšpiruj sa!

Okamih, kedy si novomanželia navzájom nasadzujú snubné prstienky, patrí pri obrade k tým najdojemnejším. Na čom priniesť obrúčky k oltáru? Inšpirujte sa nápadmi na podložky a podnosy, ktoré vyzerajú nielen veľmi fotogenicky, ale hlavne predstavujú dôstojný doplnok k tak dôležitému šperku.

Tradičná mištička, tácka alebo tanierik

Nerezová alebo porcelánová mištička, tanierik alebo iný podnos je najčastejším spôsobom, ktorým sa svadobné obrúčky servírujú na civilných svadbách na radnici alebo počas cirkevných obradov v kostole. Mištička je veľmi praktická, prstienky z nej nevypadnú a veľmi ľahko ich vyberiete, dokonca aj s prstami roztrasenými nervozitou.

Čo tak si ale inak strohú tácku trochu spestriť? Skúste do mištičky nasypať prírodný alebo farebný piesok, soľ alebo jemné kamienky a prstienky do nich zaboriť. Alebo dovnútra pekne naaranžujte živé kvety, ktoré farebne ladia s kyticou nevesty a prstene vložte na ne. Máte svadbu ladenú do prírodného alebo boho štýlu? Skvele bude vyzerať tanierik vystlaný machom.

O niečo teplejším dojmom bude pôsobiť mištička vyrobená z dreva, luxusnejšie zase keramický alebo sklenený podnos pod prstienky. Ak sa vám dovnútra nechce sypať piesok, mach ste nezohnali a živé kvety sa vám nepáčia, položte na spodok farebný papier s vašimi iniciálami a dátumom svadby alebo si tieto údaje nechajte na tácku priamo vyryť, vybrúsiť alebo natlačiť. Podnos pod prstienky môže mať rôznorodý tvar. Okrúhly alebo podlhovastý tvar sa hodí skôr pre plytkejšie tanieriky. Hlbšej mištičke zase pristane tvar srdca. Myslite hlavne na to, aby farby a prevedenie podnosu pod snubné prstene ladilo k celkovému štýlu vašej svadby.

Neprehliadni: Svadba na úrade: Ako prebieha a koľko ťa bude stáť?

podnos na obrúčky

Zdroj: Shutterstock®

Romantický látkový vankúšik

Vankúšik pod prstienky je na obradoch veľmi obľúbený. Prstene na ňom držia buď pomocou zapichnutých špendlíkov, na ktoré sa navlečú, alebo sú schované vo všitej kapsičke či priviazané stužkou.

Vankúšik si tí šikovnejší zvládnu vyrobiť sami, ale samozrejme si ho môžete kúpiť, či už hotový alebo ušitý na mieru. Z materiálov, ktoré sa na výrobu vankúšikov pod prstienky používajú najčastejšie, odporúčame lesklý satén, luxusnejší hodváb alebo romantickú čipku. Pre rustikálnu svadbu sa viac hodí vankúšik z juty (vrecoviny).

Prevedení vankúšikov existuje nespočetné množstvo. Môžete si do neho nechať vyšiť iniciály alebo napríklad symbol srdca, obviazať ho stužkou, čipkou či organzou, pripevniť k nemu živé, látkové aj umelé kvety i ozdobnú brošňu, osadiť ho korálkami, perličkami a kamienkami.

Krabička a truhlička na prstienky

Snubné prstene sa dajú veľmi dobre schovať aj do slávnostnej krabičky alebo malej truhly. Jej otvorenie navyše dodá okamihu patričnú ​​dramatickosť. Truhlička a krabička na prstienky môže byť z dreva, z bambusu ale aj z plechu, plastu alebo tvrdého kartónu. Veľmi efektne vyzerajú aj sklenené škatuľky na obrúčky. Dovnútra odporúčame vložiť zamatovú výplň, na ktorej budú prstene dobre držať.

na čo uložiť obrúčky

Zdroj: Shutterstock®

Živé kvety a ďalšie podnosy

Naozaj romanticky a nežne vyzerajú podnosy na snubné prstene zo živých kvetov. Kvety môžete naaranžovať napríklad do malého košíčka alebo len pekne zviazať stužkou. Prstienky sa na ne pripevňujú aj pomocou špendlíka, aby sa cestou náhodou nestratili.

Čo ďalšie použiť ako podnos pod prstene? Trebárs krásnu mušľu z vašej spoločnej dovolenky, kus kôry alebo zviazané šišky (vhodné hlavne pre lesnú alebo boho svadbu) alebo drevenú tácku z narezaného kmeňa stromu.

Buďte originálni a prstienky naaranžujte napríklad do vašej obľúbenej knihy otvorenej zhruba v polovici, na kameň, vinylovú platňu, do pohára alebo len prevlečte zväzkom lúčnych kvetov. Veľkým hitom sú tiež vankúšiky pod snubné prstienky z trávy, ktoré vám na mieru vyrobia vo vybraných kvetinárstvach.

Máte doma psíka? Čo keby namiesto hlavnej družičky alebo svedka prstienky priniesol on? Môžete ich umiestniť do motýlika s vreckom alebo do truhličky, ktorú mu navlečiete na krk podobne ako obojok. Keď potom štvornohý miláčik uháňa k oltáru, postará sa o naozaj čarovný a vtipný okamih, ktorý zaručene všetkých svadobčanov uvoľní a rozosmeje.

Prečítajte si: Ako zostaviť zoznam hostí na svadbu? Čo robiť, ak sa neviete zhodnúť?

- Podnos na snubné prstene - 25 inšpirácií
1 z 25

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

svadobné doplnky

Čo čítajú ostatní