Dokonalý ženích: Máš ho vysnívaného? Takto sa stane realitou!

Dokonalý ženích: Máš ho vysnívaného? Takto sa stane realitou!

Nosíte svoj zásnubný prsteň pyšne na ruke? Gratulujeme a prajeme veľa radosti pri plánovaní dňa D. Plánovanie svadby dá občas zabrať a nejeden pár sa pri tom poháda. Či už chystáte malú alebo veľkú svadbu, civilný alebo cirkevný sobáš, sú veci, ktorým sa nevyhnete – a to napríklad výberu obleku a doplnkov pre svojho nastávajúceho. Prečítajte si pár tipov, ako si celé prípravy uľahčiť!

1. Prvé plánovanie

Prvé dni od zasnúbenia si lietate na obláčiku a hovoríte si, že plány na svadbu majú čas? Nič netreba uponáhľať, ale pamätajte, že rok má čosi vyše 50 sobôt, z toho sú polovica sviatky a zima... a zrazu sú všetky lokácie fuč. Sadnite si so svojím budúcim manželom a porozprávajte sa o predstavách svadby čo najskôr! Jednoduchá vec, ako rešerš a rezervácia priestorov, spísanie rámcového zoznamu hostí a približný rozpočet, sú kľúčové a stihnete to pri jednej fľaši oslavného prosecca. Následne zistite, čo by rád vybavil váš nastávajúci – vie zalomiť pozvánky, chce naprogramovať web, má vyhliadnutú kapelu alebo ošetrí úradné veci okolo sobášu? Zapojte ho, bude to robiť radšej, ako výber kytice, kde o polovici kvetov ani nepočul a rozdiel medzi broskyňovou a púdrovou fakt nevidí.

Pozri aj: Ako si vybrať svadobnú vôňu? Toto ocení ženích aj nevesta! ​

svadobný balíček lepremier

Zdroj: Shutterstock®

Máte už teraz triašku z toho, čo si oblečiete vo svoj veľký deň D?  Nechajte si poradiť od nášho personálu, ktorý vám pomôže s výberom toho pravého svadobného obleku... Ešte stále môžete využiť výhodnú ponuku svadobných balíčkov, ktorá trvá až do 30.7.2018

2. Miesto

Alfa omega svadby – okrem nevesty a ženícha, samozrejme, je miesto slávnosti. Lokácia limituje váš počet hostí a, naopak, ovplyvňuje, či budete potrebovať dopravu a ubytovanie a v neposlednom rade je základom rozpočtu. Ak si chcete uľahčiť život, vyberajte miesto, dostupné pre vás i hostí, kde nebudete potrebovať ubytovanie a ak chcete postrážiť rozpočet, zistite, či si môžete nápoje a alkohol doviezť. Verte nám, za tú sumu by vám vyšla aj svadobná cesta na druhý koniec sveta.

3. Hostia

Aj pri výbere hostí nezabúdajte, že svadba je o vás dvoch – pripomienky a sťažnosti zahoďte za hlavu (nie, nemusí byť na každej svadbe rezeň, áno, kvetová výzdoba je dostačujúca, nie, nebudeme mať dychovku, ďakujem za opýtanie...). Potenciál hostí sa však dá skvele využiť! Zapojte ich do príprav – nech vám na pozvánku odpovedia aj pesničkou, ktorú by chceli dať zahrať, spravte si pred svadbou v užšom kruhu „krúžok šikovných rúk“ a pripravte časť výzdoby, zistite, ktorá z babičiek a tetičiek rada pečie pagáče a suché pečivo, s láskou vám pomôžu. Teambuilding hostí pred svadbou pomôže atmosfére na mieste činu!

4. Ženích (v obleku) nadovšetko

Dobre padnúca košeľa, vkusné manžetové gombíčky a perfektný oblek - táto svätá trojica tvorí gro ženíchovho outfitu. Napriek námietkam vášho vyvoleného si výber obleku nenechávajte na poslednú chvíľu. Veľmi ľahko sa môže stať, že konfekčné veľkosti nebudú sedieť, farby nebudú spĺňať vaše očakávania alebo to ženích vzdá po návšteve tretej predajne. Pánsky oblek je komplexný odev – aby mužovi sedela dĺžka nohavíc i rukávov, obvod pása, šírka nohavíc a necítil sa v obleku ako kozmonaut, s najväčšou pravdepodobnosťou vyhľadáte predajne, kde vedia veľkosť upraviť. Ak dopredu viete, že máte doma odporcu nákupov, vyšportovaného svalovca alebo urasteného mládenca, netrápte seba ani jeho a využite služby made-to-measure, napríklad u značky Le Premier. Pri kávičke vám oblek vyskladajú, vyberiete si látku – váš budúci manžel stihne večerný futbal a vy si odškrtnete položku na zozname.

5. Odkaz vo fľaši, teda na košeli

Oblek máte v suchu a čo košeľa? Stavte na prírodné materiály, budú pre ženícha ďaleko pohodlnejšie, ako umelina. Kvalitnú košeľu, ktorá mu naozaj sedí, využije aj v bežnom živote, tak neváhajte využiť možnosti šitia na mieru. Môžete ho prekvapiť iniciálami na manžetách, špeciálnym odkazom alebo básničkou (áno, aj to sa dá :-)).

6. Do štartu ostáva XY dní

Do svadby ostáva 30 dní a vy sa budíte so zimomriavkami na tele? Hlavne to chce pokoj, spíšte si harmonogram dňa D – pekná tabuľka kto-kedy-čo má na starosti, kedy vás majú priviezť na vizáž, so všetkými kontaktmi na dodávateľov, vám ušetrí zopár vrások na čele. Zoznam pokojne rozdajte aj družičkám, sestre, bratovi, mame, svokre – vyhnete sa otázkam. Pre plynulosť večera rozdajte program aj na stoly. Hostia budú vedieť, čo sa bude diať.

Malá rada na záver – pripravte sa na svadbu ako na maratón. Dajte si so snúbencom záležať, aby si posledné týždne pred dňom D pili dostatok vody, pravidelne jedli, neexperimentovali so stravou (kožná alergia vám na radosti nepridá, ani žalúdočné problémy nepomôžu) a v oblasti športu nasaďte ľahkú aeróbnu činnosť. Odev si nachystajte dopredu, otestujte, či vás nič netlačí a neomína. Choďte skoro spať a udržujte si úsmev na tvári! :-)

Neprehliadni: Príprava na deň D: Ktoré procedúry musí nevesta absolvovať?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní