Ako ochrániť pokožku na brušku pred tvorbou strií počas tehotenstva?

Ako ochrániť pokožku na brušku pred tvorbou strií počas tehotenstva?

Strie – všetky ženy ich nenávidia, hoci sú neškodné a pomerne bežné. Je potrebné uvedomiť si, že nič v živote nie je dokonalé a každá jedná žena s týmto problémom bojuje. Ak nie práve so striami, tak s celulitídou určite. Netreba si lámať hlavu zo žien na sociálnych sieťach – retuš fotiek je celkom bežná a aj ony častokrát bojujú s týmito problémami. Dokonca sa strie či celulitída nevyhýba ani celebritám.

Strie sú dokonca bežné aj v období tehotenstva. A zatiaľ, čo niektoré ženy tieto jazvy nosia s hrdosťou, iné sa kvôli ním cítia menej sebavedomo. Treba si však spomenúť na to, čo naše telo dokázalo. 9 mesiacov sme pod srdcom nosili uzlíček šťastia, ktorý v nás rástol a formoval sa.

Avšak, ak ste na začiatku tehotenstva a chcete sa striám vyhnúť, mali by ste vedieť, ako na to. Pokožka sa totižto počas tohto obdobia naťahuje a prispôsobuje rastúcemu človiečikovi v maternici. Ako teda predísť jej praskaniu, a teda tvorbe strií?

Pozri aj: Nádej pre mnohé ženy? V liečbe rakoviny prsníka nastal posun

strie

Zdroj: Shutterstock®

Prečo vznikajú strie?

Strie sa tvoria vtedy, keď naše telo rastie príliš rýchlo na to, aby to pokožka zvládla. To spôsobuje prasknutie elastických vlákien tesne pod povrchom kože. Dôjde tak k narušeniu kožených vlákien, no keďže kožu tvorí z veľkej časti kolagén, ten sa bude snažiť tieto poškodené časti nahradiť.

Platí však, že novovzniknuté vlákna nie sú až také pevné a sú menej elastické. Tento nový kolagén dokonca môže mať inú štruktúru, čo vedie k vyvýšeným alebo vrúbkovaným jazvám. Jazvy, teda strie, môžu mať dokonca aj inú farbu.

Ako sme teda písali, strie sú v období tehotenstva celkom bežné, nakoľko dochádza k pomerne rýchlemu prírastku na váhe za krátke obdobie. A keďže strie sú v podstate jazvy, nedajú sa následne úplne odstrániť. Preto je potrebné predchádzať ich vzniku, a to dôkladnou hydratáciou pokožky.

Aká je pravdepodobnosť, že sa žene vytvoria strie počas tehotenstva?

Nedá sa povedať, že strie musí mať a bude mať zákonite každá žena. Všetko totižto závisí od genetiky, veku a od tela každej ženy. Je však pravdepodobnejšie, že ak mala strie vaša matka, tak ich budete mať aj vy. Tiež mladšie ženy majú tendenciu mať viac strií, nakoľko je ich pokožka pevnejšia.

Strie sa objavujú najčastejšie v období na konci druhého trimestra, u niektorých aj skôr. Samozrejme, to závisí od priberania na váhe a od tela každej ženy.

Aj ich farba sa líši v závislosti od tónu vašej pokožky. Ak máte svetlejšiu pokožku, vzniknuté strie majú zväčša jemnú ružovkastú farbu. V prípade, že máte tmavší pigment pokožky, strie môžu mať výraznejšiu bordovú alebo červenú farbu.

Odporúčame: Baktéria Gardnerella vaginalis – aké zdravotné problémy spôsobuje ženám?

Melem Mama telový krém pre tehotné

Zdroj: pretelo.sk

Dá sa tvorbe strií predísť?

Veru, dá sa! Hydratácia je v tomto prípade najlepším priateľom vašej pokožky. Ak chcete predísť ich vzniku alebo ich obmedziť na minimum, mali by ste udržiavať vašu pokožku hydratovanú zvnútra i zvonku.

Pite veľké množstvo vody pre vnútornú hydratáciu. Pre tú vonkajšiu si zase zaobstarajte dostatočne hydratačný krém alebo olej, ktorý pokožke dodá vlahu. Pokožka tak bude pružnejšia čím je menšia pravdepodobnosť, že sa vám vytvoria strie. Pri starostlivosti zvonku sa zamerajte na najproblematickejšie oblasti, ako je bruško, dekolt a prsia, zadok a stehná.

Pri hľadaní toho správneho prípravku na tehotenské bruško nahliadnite do MELEM ponuky dostupnej na pretelo.sk. Melem Mama telový krém pre tehotné obsahuje kombináciu mandľového, ryžového a avokádového oleja, ktoré v kombinácii s bambuckým maslom, panthenolom a kyselinou hyalurónovou udržujú pokožku hydratovanú a chránia ju pred tvorbou strií. Krém pokožku vyživuje, dodáva jej pružnosť a poskytuje úľavu od prípadného pnutia.

Melem Mama dvojfázový telový olej je obohatený o slnečnicový, nechtíkový, ryžový, avokádový a jojobový olej, rovnako aj o extrakt z kvetov mimózy. Tieto zložky spoločne s kyselinou hyalurónovou a panthenolom udržujú prirodzenú hydrolipidovú rovnováhu pokožky.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní