Ako mraziť svadobnú tortu? Aké kroky pri mrazení dodržať?

Ako mraziť svadobnú tortu? Aké kroky pri mrazení dodržať?

Budete mať malú alebo veľkú svadobnú tortu? Poprípade ich budete mať o niečo viac, ako len jednu? V mnohých rodinách totižto býva zvykom, že okrem hlavnej svadobnej torty sú na stoloch ďalšie, a to hlavne od krstných rodičov. Nuž, všade to majú zaužívané inak. Každopádne, čo s toľkými tortami po svadbe? Poprípade čo s tortou, ktorú nedokážete na svadbe všetku zjesť? V tom prípade je tu jedno riešenie – mrazenie torty.

Ako teda na mrazenie svadobnej torty? Vyžaduje si to len niekoľko krokov, vďaka ktorým bude torta dokonalo chutná ako v deň svadby, a to aj po niekoľkých týždňoch v mrazničke. Nižšie nájdete tipy a triky, ako zmraziť tortu.

Pozri aj: Zasadací poriadok na svadobnej hostine: Kto sedí za vrchom stola?

Mrazenie svadobnej torty krok za krokom

Vedeli ste, že sa v zahraničí dodržuje tradícia mrazenia vrchného poschodia svadobnej torty? Je to akási symbolika pre mladomanželov, ktorí tortu po roku (na svoje prvé výročie) rozmrazia a zaspomínajú si na deň, keď spečatili svoju lásku. Nie je nič lepšie, ako po roku zapichnúť vidličku do svadobnej torty, ktorú ste krájali v deň D a vychutnať si ju plnými dúškami.

V prvom rade je dôležité vedieť, či vašu tortu je možné zamraziť. Totižto, niektoré torty sa mrazia jednoduchšie. Napríklad také krémové plnky sú na mrazenie vhodné. Naopak, torty so šľahačkou či čerstvými ovocnými náplňami sa nemusia mraziť tak jednoducho.

Pri mrazení je však najdôležitejšie, aby sa k torte nedostal žiaden vzduch. Nikto totižto nechce konzumovať tortu, ktorá naťahá pachy z mrazničky!

  1. Tortu zamrazte čo najskôr! Ak viete, že ju neskonzumujete ani nasledujúci deň po svadbe, tak ju hneď zamrazte. Ideálne je nechať si mrazenie hneď na ráno po svadbe. Z torty však odstráňte všetky ozdoby – živé kvety, cukrové ozdoby, zápichy či iné dekoračné prvky, ktoré ste na torte mali.
  2. Nechajte tortu stuhnúť! Je pravdepodobné, že svadobná torta bola dlhý čas mimo chladu – minimálne po celý čas svadobnej hostiny bola vystavená v sále. Preto nechajte tortu stuhnúť predtým, ako ju zamrazíte. To znamená, že by ste ju mali dať na pár hodín do chladničky, aby všetky mäkké polevy stuhli.
  3. Tortu následne zabaľte a zamrazte. Tortu zabaľte do potravinovej fólie, pokojne ju nakrájajte na menšie kúsky a následne vložte do vzduchotesnej nádoby. Poprípade ju môžete vložiť aj do sáčka, avšak ten poriadne uzatvorte, aby sa k torte nedostal vzduch.

Takto pripravenú tortu na mrazenie vložte do mrazničky – do zadnej časti a pochutnajte si na nej kedykoľvek dostanete chuť! Samozrejme, slovenské cukrárky neodporúčajú nechať tortu a ani iné druhy zákuskov v mrazničke až rok! Pokiaľ ide o torty a piškótové korpusy, tak odporúčajú mať ich zamrazené maximálne 2 až 3 mesiace. Drobné pečivo v mrazničke uchovajte maximálne 6 mesiacov a kysnuté cesto maximálne 4 mesiace (aj keď, toto je na zvážení každého, nakoľko kysnuté cesto po rozmrazení nemusí mať tú najlepšiu chuť). 

Neprehliadni: Ombré svadobná manikúra pre každú nevestu: Inšpiruj sa TOP nápadmi

Ako svadobnú tortu rozmraziť?

Dôležité je nielen jej mrazenie, ale aj rozmrazovanie. Ak na tortu dostanete chuť a budete sa ju snažiť rozmrazovať, choďte na to pomaly. Dôležité je pomalé rozmrazovanie v chladničke. Tortu vytiahnite z mrazničky a dajte ju hneď do chladničky. Pomalým rozmrazovaním predídete pokazeniu svadobnej torty.

Odporúčame: Kto platí za svadbu: Aké sú zvyky a s čím všetkým počítať?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní