Mama a zároveň nevesta? Ako zvládnuť dve úlohy v jeden deň

Mama a zároveň nevesta? Ako zvládnuť dve úlohy v jeden deň
  • 03.04.2019
  • Mika Polohová a Zuzana Kmecová

My ženy sme úchvatné stvorenia. Zvládame desať vecí naraz, dokážeme telefonovať, rozdávať deťom príkazy a popritom vyplňovať excelovskú tabuľku. Nič nás nezastaví. Ale je jeden deň, kedy by sme sa mali sústrediť najmä na seba. Na svoje pocity. Aj keď naše deti milujeme a sú s nami fyzicky alebo v myšlienkach v každom momente. Mama nevesta má právo na svoj deň rovnako ako nevesty, ktorých tento dôležitý moment v živote len čaká. Ako zvládnuť tieto dve úlohy a nezblázniť sa?

Neprehliadni: Transparentné svadobné doplnky: Kde ich môžeš využiť?

novomanželia rodičia

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Svadba po pôrode?

Obdobie „bondingu“ je v živote vás oboch (či všetkých troch, štyroch, piatich...) veľmi dôležité. Svadbu by ste teda v čase tesne po pôrode plánovať nemali. Pred ním budete mať kopec iných povinností a starostí a po ňom celkom iné radosti. V čase, kedy je bábätko už ustálené, lepšie spinká a vy ho postupne odstavujete od dojčenia, sa vám svadba bude plánovať jednoduchšie.

mamka nevesta

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Dieťa do jedného roka

Detičky do jedného roka sú ľahšie zvládnuteľné. Ak bábätko netrápia koliky alebo iné zdravotné problémy, zvyknú väčšinu dňa prespať. Okolo prvého rôčika už začínajú chodiť. Vtedy im pomáhame najviac a dávame extra pozor na „lezúňov“ objaviteľov. Ak máte bábätko, ktoré ešte nechodí a rado spinká, svadbu si užijete najviac.

Pozri aj: Jarná svadba: Zisti, na čo všetko sa musíš pripraviť

ako byť matkou na svadbe

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Deti ako súčasť svadby

Ak máte väčšie deti, svadba bude pre nich skvelým zážitkom. Mamka v krásnych šatách a ocko v obleku, celkom nanovo zaľúbení a toľko ľudí a nových zaujímavých vecí pokope. Samozrejme, aj oni budú chcieť k svadbe nejako prispieť. Okrem usmievania sa na spoločných fotografiách im môžete zveriť malé úlohy. Rozhadzovanie kvietkov pre dievčatá či nosenie obrúčok pre chlapcov sú už pomerne zaužívané.

deti a svadba

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Detičky však môžu mať za úlohu aj niečo väčšie. Napríklad vybrať tie najlepšie svadobné koláče či vlastnoručne vypísať menovky. A čo tak zveriť deťom pozývanie na svadbu? Ako? Stačí oskenovať ich podpis a vložiť ho na neobyčajnú svadobnú pozvánku. „Ja Filip, Vás pozývam na svadbu mojich rodičov...“ alebo „Janka a Danka s radosťou oznamujú, že ich mamka a tatík sa berú...“.

vlastné deti na svadbe

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Kde usadiť vlastné deti na svadbe

Vždy sú dve možnosti. Detičky môžu sedieť pri hlavnom stole s vami alebo ich môžete usadiť k babkám, prípadne k tetám alebo krstným mamám, na ktoré sú zvyknuté. Závisí to tiež od veku dieťaťa. Tie väčšie možno s vami ani nebudú chcieť sedieť a byť stredobodom pozornosti. Jednoducho sa ich opýtajte ;). Menšie detičky, ktoré sú na vás naviazané viac, si pokojne nechajte pri vašom stole. Vyhnete sa tak prípadnému plaču alebo nástojčivému „mama-mama“ od iného stola.

deti na svadbe

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Opatrovanie a výčitky z opatrovania

Babysitting na svadbe dnes nie je ničím neobvyklým. Najmä ak máte svoje deti, ktoré majú v rodine bratrancov, sesternice a iných kamarátov. Pokiaľ priestor, kde sa svadba bude konať, nemá detský kútik, profesionálne opatrovateľky vám ho jednoducho zhotovia. Prinesú všetko potrebné a vám bude stačiť užívať si svoj deň. Na svoje deti budete vidieť počas celého dňa, nemusíte sa báť o ich bezpečnosť a už vôbec nemusíte mať výčitky, že sa im chvíľku nevenujete.

malé deti na svadbe

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Veľký deň pre všetkých

Svadobný deň bude mať vďaka prítomnosti vašich detí čosi navyše. Viac tých dôležitých ľudí, viac bielych šiat, viac manžetových gombíkov, viac zábavy. Bude to skutočne rodinná oslava, kde sú všetci jej členovia dôležití a majú špeciálne poslanie. Nevadí, že ste svadbu nestihli skôr. Váš deň je stále vaším, len teraz budete mať fantastickú možnosť zdieľať ho s oveľa väčšou dávkou lásky.

Odporúčame: Poďakovanie rodičom na svadbe: Slová vďaky alebo darčeky?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Kristína Sekeráková 06.04.21 09:17

KS
karma
133.00

Svadobné fotografie s detičkami sú krásne :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní