Svadobné cupcakes: Pochutia si oči, ale aj svadobný hostia!

Svadobné cupcakes: Pochutia si oči, ale aj svadobný hostia!
  • 19.06.2019
  • Mika Polohová a Zuzana Kmecová

Aj keď svadobná torta z cupcakes je už menej moderná, malé chutné košíčky so zaujímavými ozdobami nájdeme v candy bare takmer stále. Svadobné cupcakes sú bohato zdobené, ale môžu byť aj celkom jednoduché, potreté krémom a ozdobené čerstvým ovocím.

Pozri tiež: Candy bar na svadbe: Sladké potešenie pre svadobných hostí

cupcakes s polevou

Zdroj: pinterest.com

Aký je rozdiel medzi cupcakes a mafinom?

Pri objednávaní dávajte veľký pozor. Mafiny sú totiž malé tortičky z biskvitového cesta. Nie sú sladké, nemajú polevu ani žiadne zdobenie a sú to také raňajkové pečivká, ktoré môžu byť zo svetlého alebo tmavého cesta. Stretávame sa aj s mafinmi z kukuričnej múky, ktoré sú skvelým variantom pre ľudí s alergiami na pšenicu.

cupcakes s krémom a ovocím

Zdroj: pinterest.com

Cupcakes sú na druhej strane skutočným zákuskom. Sladké, chutné, zdobené krémom, poťahovou hmotou, marcipánom, ovocím alebo osobnými pečaťami.

Môžu byť tiež plnené ovocím, čokoládou alebo môžu mať krémové vnútro. Svadobné cupcakes môžu byť z klasického základného cesta s vanilkou, čokoládového cesta alebo z cesta red velvet.

cupcakes s ozdobami

Zdroj: pinterest.com

cupcakes s jemnou ozdobou

Zdroj: pinterest.com

Cupcakes s kvietkami

V súčasnosti sa nám pomaly, ale isto začínajú vracať kvety ako ozdoba na koláčiky. Nie tie z marcipánu, ktoré kúpite v obchode pre cukrárov už dávno hotové. Dnes si cukrárky dávajú záležať na každom detaile.

Kvietky na cupcakes alebo aj na svadobnú tortu, či tortu do candy baru, sú ručne maľované a na tie živé sa podobajú na nerozoznanie.

cupcakes s ovocím

Zdroj: pinterest.com

cupcakes s kvetinami

Zdroj: pinterest.com

Klasické cupcakes

Sú tu už s nami asi desať rokov. Prišli celkom nenápadne, v krabici. Po pridaní vody ste si mohli doma urobiť vlastnú zmes na „americké cupcakes“ a potom sa už len čakalo na ten zázrak.

fialové cupcakes

Zdroj: pinterest.com

Šikovné gazdinky sa hneď chytili príležitosti a predháňali sa v tom, ktorá ich ozdobí krajšie. Dnešné kreácie sú už skutočne prepracované. Aj keď ide o pomerne jednoduché zdobenie, ktoré zvládnete aj doma.

Odporúčame: Originálne svadobné menu, ktorým potešíš každého hosťa

cupcakes s monogramom

Zdroj: pinterest.com

Kráľovské cupcakes

Cukrárky dnes už cupcakes s poťahovou hmotou alebo nastriekaným krémom znudili. Potrebujú novú výzvu a my sa vždy tešíme, ako si prácu skomplikujú. Výsledkom sú skutočne originálne kúsky.

cupcakes so srdiečkami

Zdroj: pinterest.com

My milujeme najmä tie, ktoré sú plné ovocia. Napríklad malinové cupcakes môžete prezradiť tým, že ovocie kraľuje aj ako ozdoba na kréme. Hostia si tak ľahšie vyberú a identifikujú tie svoje obľúbené.

malinové cupcakes

Zdroj: pinterest.com

Zlaté doplnky do zlatej výzdoby

Jedlé zlato je tiež v posledných rokoch veľmi in. Používa sa pri dotváraní hlavných chodov, ale aj ako ozdoba na zákusky a svadobné torty. Skvele vyzerá aj ako detail na malých tortičkách v candy bare.

cupcakes s jedlými brošňami

Zdroj: pinterest.com

Ak teda chcete, aby váš sladký stôl zažiaril zlatom, požiadajte cukrárku, aby vám vyrobila jedlé zlaté brošničky alebo pečate s vaším menom. Za žiadnych okolností nepožívajte nejedlé prvky, umelé ozdoby alebo kovové či štrasové doplnky. Všetko, čo je na sladkom stole, musí byť jedlé. Predídete tak prípadným komplikáciám.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Kristína Sekeráková 06.04.21 20:03

KS
karma
133.00

Jedna z možností ako darček pre svadobných hostí alebo ako poďakovanie po redovom tanci :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní