Chryzantémy na svadbu: Neboj sa ich, sú nádherné!

Chryzantémy na svadbu: Neboj sa ich, sú nádherné!
  • 12.06.2019
  • Mika Polohová a Zuzana Kmecová

Keď sa povie chryzantéma, skôr si predstavíte novembrové dušičkové ikebany a záhrady našich babičiek. Chryzantémy na svadbu sú ale šľachtené a moderné kvety. Majú krásne okrúhle lupene, nevesty si ich často mýlia s gerberami a pomôžu vašej kvetinovej dekorácii, aby vyzerala bohato a ich cena je veľmi prijateľná.

Odporúčame: Svadobné poháre pre mladomanželov: Inšpiruj sa ich výzdobou!

Chryzantémy v bielej farbe

Zdroj: pinterest.com

Sezóna

Ak si chcete chryzantémy na svadbu dopestovať v záhradke a ušetriť za svadobnú výzdobu, rezervujte si termín na koniec leta alebo začiatok jesene. Začínajú totiž kvitnúť práve vtedy, keď všetky ostatné kvety dokvitli, zvädli a viac ich niet. Vtedy môžete veselo strihať kvety na svoju svadobnú výzdobu.

Chryzantémy v bordovej farbe

Zdroj: pinterest.com

Chryzantémy v kombinácii so zelenými kvetmi

Zdroj: pinterest.com

Farby chryzantém

Okrem skvelej ceny a možnosti si kvety ľahko dopestovať aj doma, je ďalšou výhodou veľká ponuka farieb. Biele sú, samozrejme, najsvadobnejšie a hodia sa do bielej, bielo-zlatej, greenery aj do bielo-striebornej výzdoby. Sú naozaj biele, a to je tiež obrovská výhoda oproti ružiam či pivóniám. Tie totiž nie sú naozaj biele. Naproti tomu, chryzantémy si môžete dopriať aj do svadobnej kytice, ak máte naozaj biele šaty.

Neprehliadni: Svadobné stoličky pre nevestu a ženích: Ako ich vyzdobiť?

Chryzantémy vo svadobnej kytici

Zdroj: pinterest.com

Farebnosť je úžasná aj v tom, že chryzantémy môžete použiť aj do jesennej výzdoby, ak sa pre ňu rozhodnete. Dostanete ich aj v oranžovo-červenej kombinácii (teda vo farbe jesenných listov), ale aj v rôznych iných. Romanticky ružovej, jemne fialkovej, tmavej bordovej aj žltej, ktorá je veselá, aj keď trošku menej svadobná.

Chryzantémy v marhuľovej farbe

Zdroj: pinterest.com

svadobné pierko s chryzantémami

Zdroj: pinterest.com

Svadobná výzdoba

Chryzantémy rastú tak, že je na jednej stonke viac kvietkov. Sú to teda také „kríčkové“ kvety, ktoré krásne vyplnia vaše ikebany a zakryjú v nich diery. Skvele sa kombinujú s rôznymi inými kvetmi, dobre sa s nimi znášajú a dokonale dotvárajú vašu kvetinovú výzdobu. Hodia sa aj na výzdobu kostola a ak ich ponecháte v celej dĺžke, môžete z nich vyrobiť vysokú ikebanu k dverám, resp. k vstupu do svadobného priestoru.

Chryzantémy vo svadobnej výzdobe

Zdroj: pinterest.com

kytička s chryzantémami

Zdroj: pinterest.com

Chryzantémy majú povesť novembrových kvetov. Ale to si predstavujete tie, ktoré sa predávajú hotové v črepníkoch. Tie, o ktorých sme hovorili dnes, sú šľachtené, krásne a najmä dostupné. Netreba sa ich báť. Určite vám prinesú šťastie.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní