Prečo si naplánovať svadobnú cestu na neskôr? TOTO sú dôvody, prečo neisť hneď!

Prečo si naplánovať svadobnú cestu na neskôr? TOTO sú dôvody, prečo neisť hneď!

Každý romantický film, kde sa koná svadba končí medovými týždňami. Nech si pozriete akýkoľvek film, mladomanželia zo svadobnej hostiny odchádzajú priamo na medové týždne, kde si užívajú a oslavujú už len vo dvojici nový spoločný život. 

Dnes však počas svadobnej cesty nemusíte len relaxovať na pláži, môžete zvoliť adrenalín a dobrodružné cestovanie. Spoločné objavovanie novej destinácie naberie rázom nový rozmer. Objavovať budete totižto už ako manželia. 

Spoznávať môžete nové romantické miesta, a to v prípade, že vás zlákala romantická dovolenka. V prípade, že vás láka dobrodružná cesta, poobzerajte sa po špecifickej destinácii, ktorá naplní vaše túžby a očakávania. Či už svadobná cesta do zahraničia, medové týždne na Madagaskare, svadobná cesta v Rusku, svadobná cesta na Bora Bora, svadobná cesta v Európe či inom kúte sveta, ak chcete zažiť nezabudnuteľnú svadobnú cestu, naplánujte si ju na neskôr.

Prečo naplánovať svadobnú cestu na neskôr?

Plánovanie svadobnej cesty na neskôr, teda pár týždňov alebo aj mesiacov po svadbe, môže mať množstvo výhod. Hlavne pre váš rozpočet, časový rozvrh a úroveň stresu. 

Už plánovanie samotnej svadby je stresujúce, nehovoriac o tom, že jej realizácia rapídne nabúra váš rodinný rozpočet. Každá svadba niečo stojí a rovnako aj samotné medové týždne. Preto je lepšie nechať si niekoľko mesiacov po svadbe na stabilizáciu vášho už rodinného rozpočtu a až následne sa vrhnúť do výberu destinácie na medové týždne. 

Odporúčame: Knihy ako dekorácia na svadbe: Milovníci literatúry si prídu na svoje

Svadobná cesta snov?

Ak si skutočne chcete medové týždne užiť naplno, naplánujte si ich na neskôr. Toto sú dôvody, pre ktoré odborníci odporúčajú naplánovať si svadobnú cestu do zahraničia pár týždňov či mesiacov po svadbe.

Menej stresu - niektoré páry potrebujú dovolenku hneď, aby si po plánovaní samotnej svadby konečne oddýchli. Avšak, práve z toho dôvodu je lepšie naplánovať medové týždne na neskôr. To preto, aby ste nič neprehliadli, na nič nezabudli a miesto na svadobnú cestu poriadne zvážili. Nenechajte sa zlákať a nechoďte na lacné medové týždne len preto, aby ste nemuseli hľadaním ideálnej destinácie stráviť hodiny. Odložte dovolenku na neskôr čím získate viac času na jej plánovanie.

Väčší rozpočet - každý si chce počas medových týždňov oddýchnuť a načerpať novú energiu. Chcete to aj vy? Tak v tom prípade sa rozhodnite pre odklad svadobnej cesty a nenaplánujte si ju hneď po svadbe. Budete mať tak pár mesiacov na to, aby ste si na dovolenku našetrili. Budete tak môcť stráviť svadobnú cestu vo väčšom luxuse alebo si ju budete môcť užiť dlhšiu dobu.

Výber destinácie na medové týždne - výber destinácie na nezabudnuteľnú svadobnú cestu môže byť obmedzujúci. Aj to je dôvod, prečo si odložiť svadobnú cestu. Vyberte si obdobie, počas ktorého bude vo vašej zvolenej destinácii najpríjemnejšie počasie.

Môžete čerpať viac dovolenky - naplánujte si odchod na cestu na dní, kedy sú počas roka rôzne sviatky a voľné dní. Takto si budete môcť užiť viac dovolenky a oddýchnuť si aj od práce a pracovných povinností. Tiež, ak vás tesne po svadbe čaká veľký pracovný projekt alebo každoročné náročné obdobie, odloženie svadobnej cesty vám umožní vyriešiť ich skôr, ako si vychutnáte čas voľna. 

Čo treba vedieť o plánovaní „oneskorených medových týždňov"

Odborníci tvrdia, že to, kedy si naplánujete medové týždne, je vecou osobných preferencií - neexistuje správny alebo nesprávny dátum. Ak chcete ušetriť na svadobnej ceste a uvažujete o jej odložení, majte na pamäti tieto body:

  • Dostupnosť - s rezerváciou hotelov a výletov by ste nemali čakať do poslednej chvíle. Stále je dôležité naplánovať cestu dopredu. Krásne a špeciálne hotely sa rýchlo vypredajú. Dokonca mnohé sú plne rezervované na rok dopredu.

  • Výhody - využiť môžete špeciálne ponuky hotelov i rezortov na medové týždne. Tu však sledujte aj drobné písmo, pretože rezort môže požadovať doklad o uzavretí manželstva.

  • Pasy - nezabudnite si po svadbe vybaviť nový pas, aby ste sa na letisku nedostali do problémov. 

Pozri aj: Výročie svadby: Vieš, ako sa jednotlivé výročia nazývajú a čo symbolizujú?

Tipy na medové týždne:

Existuje ideálna destinácia pre romantickú svadobnú cestu? Myslime, že každá destinácia, každý kút sveta má čo ponúknuť. Záleží teda len od vás, čo od medových týždňov očakávate. Ak ste dobrodružné tipy a ležanie na pláži nie je pre vás, vyberte si destináciu, ktorá je známa množstvom pamiatok.

Naopak, ak radšej medové týždne strávite v hotelovej izbe alebo na pláži, voľte romantické miesta s krásnymi piesočnatými plážami a hotel s luxusnými izbami. Aké miesto na svadobnú cestu si vybrať? Ak neviete, kam na svadobnú cestu, nechajte sa inšpirovať.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní