Letná svadba: Na čo treba myslieť, aby bola nezabudnuteľná?

Letná svadba: Na čo treba myslieť, aby bola nezabudnuteľná?
  • 08.04.2019
  • Mika Polohová a Zuzana Kmecová

Romantické obdobie horúcich nocí a rán v letnom opare sa začína s prvými júnovými dňami a končí, keď sa prvé listy začnú farbiť na žlto. Letná svadba má svoje výhody i nevýhody, no sú veci, na ktoré by ste určite mali myslieť pri jej plánovaní.

Pozri aj: Svadba v bohémskom štýle: Objav eleganciu minulého storočia

svadba pod holým nebom

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com  

Vonkajšie sedenie a plán B

Svadba v prírode je v lete krásne romantická. Kto by nechcel mať ako výzdobu hviezdnaté nebo a pod nohami koberec zo zelenej trávy? No aj keď je na fotografiách vždy jasno, nevýhodou letných mesiacov je nestálosť počasia. Aj keď pršať nemusí celý víkend, stačí, že sa preženie silnejšia letná búrka a je po paráde. Preto vždy plánujte alternatívu pod strechou. No aj tu upozorňujeme stále, že je leto! A keď vám letná búrka prekazí svadbu vonku, určite si buďte istý, že vo vnútorných priestoroch na vás čaká klimatizácia. Či už ide o obrad v prírode, alebo celú svadobnú hostinu pod holým nebom.

svadba v prirode

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com  

Letná svadba je najmä o prírode. Preto sa v nej využívajú najmä farby a materiály, ktoré sú prírodné. Kraľuje jej zelená a hnedá, drevo a juta a ako kontrast svadobná biela, čipka a mušelín, ktorý pripomína osviežujúci letný vánok.

svadobný obrad

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com  

Niečo na osvieženie

V lete nie je núdza o čerstvé ovocie, ktoré je vítaným osviežením v horúcom počasí. Požiadajte svoju cateringovú spoločnosť alebo svadobnú agentúru o zabezpečenie ovocného stola a o limonádový bar. Pekne a zaujímavo aranžované ovocie dodá svadobnej hostine čosi navyše. Kombinovať ho môžete aj s čokoládovou fontánou. Tú majú radi najmä najmenší hostia. Samozrejme, pri nich treba rátať s tým, že si čokoládu budú užívať plnými hrsťami. A to doslova. Nezabudnite teda na stôl doplniť aj vlhčené utierky. Dajú sa pekne schovať do špeciálneho krytu alebo ich môžete položiť na stôl, kde budú sedieť detičky, a to spolu s darčekmi pre ne.

Neprehliadni: Jarná svadba: Zisti, na čo všetko sa musíš pripraviť

ovocný bar

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com  

limonádový bar

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com  

Svadobné cukrovinky v teple

Koláčiky sú citlivé na teplo. Najmä ak máte svadbu v prírode, nevyhnete sa tomu, aby sa vám nejaké krémy roztopili. Pokiaľ je svadba v hoteli, zvyčajne tam už majú klimatizáciu, no s teplom treba rátať vždy. Vyhnite sa teda maslovým plnkám a skôr stavte na tie želatínové. Namiesto koláčov, po ktorých si treba oblízať prsty, stavte na malé mištičky. Do nich si môžete vybrať rôzne zaujímavé náplne. Tiramisu, ovocné koláčiky s mascarpone, panna cottu alebo želatínové tégliky.

svadobná torta

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com  

Vejáre a slnečníky

Vejár ocenia ženy v každom ročnom období. Ak majú dobrých tanečných partnerov, tak sa celkom určite na parkete zapotia. Navyše, leto sa nedobre znáša s make-upom a vejárik pomôže pri jeho topení. Myslite na to pri príprave svadobných balíčkov pre hostí. Vejáriky môžete položiť aj priamo na stôl k svadobným menovkám. Bude to ideálny darček. Pekný a zároveň praktický.

svadobné vejáre

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com  

K letnej svadbe patrí slnko a všetky radosti i starosti s ním spojené. Nezabúdajte teda na ochranný faktor, slnečník na obrad v prírode a vejáriky pre dámy k stolom alebo k tanečnému parketu. Skvelo sa bavte a užívajte si ten najkrajší deň vo vašom živote.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Kristína Sekeráková 06.04.21 09:24

KS
karma
133.00

Nad letnou svadbou by som zrejme nikdy neuvažovala už len kvôli tomu teplu :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

letná svadba

Čo čítajú ostatní