Ako vyzdobiť svadobné auto? Aké voliť dekorácie a materiály?

Ako vyzdobiť svadobné auto? Aké voliť dekorácie a materiály?

Na prvý pohľad banálna otázka. Na druhú stranu však práve také maličkosti, ako je krásna výzdoba konvoja áut svadobčanov a predovšetkým áut ženícha a nevesty, robia svadobný deň nezabudnuteľným. Aké sú súčasné trendy vo výzdobe áut? Ako vyzdobiť svadobné auto? Inšpirujte sa a pozrite sa na pár našich tipov, akú výzdobu vybrať.

Najkrajšiu výzdobu by malo mať auto nevesty a na druhom mieste auto ženícha. Ak sa ale s výzdobou vyhráte, môže byť celý svadobný konvoj nezabudnuteľný a berúci dych.

Prečítaj si: Čo všetko obsahuje svadobný rozpočet? Zostavte si ho!

auto na svadbu

Zdroj: Shutterstock®

Prvá podmienka – výzdoba musí pevne držať. Ako na to?

Pri pripevňovaní svadobných doplnkov na autá sa využívajú klasické aranžérske potreby. Samozrejme, musíme myslieť hlavne na to, aby sme vozidlo alebo jeho povrch nepoškodili. Často sa používajú klasické priehľadné prísavky na sklo alebo prísavky z transparentného silikónu. Pripevnenie je nenápadné a dostatočne stabilné. Ďalšou možnosťou je prilepovanie špeciálnymi samolepkami. Ak chcete využiť klasické šerpy, girlandy a mašle, stačí ich pevne zaviazať na vhodné miesto.

Vyberáme ozdobné materiály – pevné, krásne, kvalitné!

K najčastejším motívom radíme kvety, ktoré sú buď živé, alebo látkové. Živá dekorácia vyžaduje pripevnenie špeciálnej autopodložky s aranžérskou hmotou, ktorá sa necháva nasať vodou. Kvetinová ozdoba vydrží svieža a krásna po celý svadobný deň.

Látkové kvety sú dostupné vo všetkých farbách a v rôznom materiálovom vyhotovení. Používajú sa kvalitné materiály. Dekoračné šerpy a mašle sa dozdobujú lesklými glitrami, trblietkami alebo perličkovými korálkami. Vo farbách dominuje biela, ružová, ale hlavné slovo má, samozrejme, celkový nádych organizovanej svadby a priania nevesty a ženícha. Na kvalite materiálov nešetrite. Práve ich textúra, zaujímavé farby a odlesky budú tou pravou originálnou ozdobou.

svadobné auto

Zdroj: Shutterstock®

Všetky nápady sem!

Ozdoby na auto si môžeme zaobstarať buď ako jednotlivé prvky, ktoré skombinujeme podľa svojho želania, alebo sa predávajú kompletné zostavy. A čo v súčasnosti najčastejšie zdobí svadobné autá? Svadobným bábikám, ktoré sedia na kapote s doširoka roztiahnutými nohami, takmer odzvonilo. Ani sa nie je čomu diviť, pretože sa neraz stalo to, že sa bábikine šatočky vplyvom vetra akosi nafúkli a skončili na hlave bábiky.

  • Na prvom mieste pomyselného rebríčka stoja kvetinové motívy. Kytica farebne i štýlom ladí s kyticou nevesty. Červené, ružové, žlté a biele ruže tak môžu nahradiť slnečnice, margaréty, sedmokrásky, ľalie alebo ďalšie druhy kvetov. Vaša aranžérka vám iste ponúkne mnoho variantov, stačí si len vybrať.
  • Ďalším trendom je tvar srdca, a to buď plné srdce, ktoré tvoria napríklad kvety ruží, alebo kvetinový veniec v tvare srdca s voľným stredom. Srdiečka môžu byť buď jednotnej farby, alebo môže byť každá polovica trochu iná – ako romantický symbol nového spojenia dvoch sŕdc novomanželov. Okrem kvetinových srdiečok si môžeme vybrať tiež srdce z ratanu.
  • Dva prstene sú ďalším symbolom, ktorý s kvetinovou výzdobou zdobí svadobné automobily. Táto symbolika je tradičná.
  • Klobúčiky tvoria vo výzdobe stálicu. Ženíchove auto zdobí najčastejšie čierny cylinder – opäť doplnený kvetinkou. Pozadu však nezostáva ani auto nevesty. Štýlový je svadobný slamený klobúk v bielej farbe s kvetinami alebo venček so závojom.
  • Plyšové zvieratká – pre niekoho možno trochu infantilné, pre niekoho originálne. Na kapotách sa prechádzajú roztomilé plyšové medvedíky so závojom alebo s cylindrom, ozdobené prasiatka alebo iné zvieratká, súvisiace napríklad s priezviskom novomanželského páru.

Kto bude zdobiť?

Autodekoráciou sa zaoberajú profesionálne firmy, ktoré vám naaranžujú auto presne podľa vašich predstáv. Na druhú stranu zo zdobenia môžete urobiť predsvadobnú aktivitu pre pár umelecky zdatných svadobčanov. Je len na vás, či budete mať dosť odvahy túto úlohu niekomu zveriť.

Odporúčame: Svadobné trendy na rok 2020: Pusť sa do štýlového plánovania


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Erika Semanová 20.02.20 16:56

ES
karma
-1.00

Aj svadobné auto musí byť krásne a štýlovo vyzdobené.

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 23.02.20 19:14

MM
karma
100.00

auto stačí len prizdobiť, načo tie gýče

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 07.04.21 20:36

KS
karma
133.00

Určite svadobné ŠPZ a kvety :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní