Svadobné šperky pre nevestu: Ako si vybrať tie pravé?

Svadobné šperky pre nevestu: Ako si vybrať tie pravé?
  • 21.06.2019
  • Mika Polohová a Zuzana Kmecová

Každá nevesta túži po čarovných svadobných šatách. Na svojej svadbe sa chce cítiť ako kráľovná alebo ako romantická víla. Svadobné šperky pre nevestu sú však rovnako dôležité ako šaty. Dopĺňajú ich a podčiarkujú celkovú vizáž. Vybrať si tie pravé, ale nie je vždy jednoduché. Ako nato? Pozrime sa spoločne na zopár inšpirácií. Možno si z nich vyberiete.

Zaujme ťa: Svadobné ponožky pre neho: Aj muži môžu mať svoj deň

šperky pre nevestu

Zdroj: pinterest.com

Ako na to?

Najväčšou výhodou správne vybranej bižutérie a svadobných šperkov je to, že ich môžete nosiť aj na ďalšie výnimočné príležitosti. Všetky ozdoby by mali vaše šaty dopĺňať, nie sa s nimi pretekať o to, ktorá bude výraznejšia. V zásade platí, že menej je viac. Je totiž veľmi jednoduché to s veľkosťou alebo množstvom šperkov prehnať.

náušnice pre nevestu

Zdroj: pinterest.com

Vezmite si niečo, čo doplní váš dekolt

Šaty s hlbokým výstrihom, bez ramienok alebo s tenučkými ramienkami vytvárajú fantastický priestor, do ktorého si môžete dopriať väčší náhrdelník. Ten by mal pritiahnuť pozornosť, no zase ju neodviesť od šiat alebo od nevesty.

svadobné náušnice

Zdroj: pinterest.com

Samotný náhrdelník nemusí byť veľký. Môže to byť aj jemnejšia retiazka s jedným výraznejším pendantom. Nezaťaží vám to krk a ak nie ste zvyknutá na masívnejšie šperky, budete sa cítiť pohodlnejšie.

náhrdelník pre nevestu

Zdroj: pinterest.com

náhrdelník na svadbu pre nevestu

Zdroj: pinterest.com

Šaty ku krku

Ak majú vaše vysnívané šaty rolákový top alebo vám zakrývajú väčšiu časť dekoltu, na visiace náušnice a veľké náhrdelníky úplne zabudnite. Stavte skôr na jednoduché perličky. Drobné bodky z diamantov alebo bižutérie.

Do sady k drobným náušniciam si vyberte tiež jemný šperk na krk na takmer neviditeľnej retiazke. Doplní váš „modest“ look a podčiarkne krásu šiat, ktoré ste si vybrali.

visiace náušnice pre nevestu

Zdroj: pinterest.com

náhrdelník pre nevestu s kamienkami

Zdroj: pinterest.com

Dlhšie náušnice

Visiace náušnice svedčia najmä dlhším krkom. Ak teda máte dlhšiu šiju, pokojne si ich doprajte. Zdôrazníte svoje „kleopatrie“ črty a k nim sa vám bude hodiť dlhý náhrdelník.

Ak máte kratší krk, zbytočne by ste naň upozorňovali veľkými náušnicami. Stavte skôr na drobnejšie bodky, ktoré vás ozdobia jemne a elegantne.

náušnice s kamienkami

Zdroj: pinterest.com

šperky s diamantmi

Zdroj: pinterest.com

Ďalšou možnosťou, ako si správne vybrať šperky na svadbu, je použiť rodinný šperk. Môžete si ho požičať alebo ste možno nejaký zdedili. Vaše mamky alebo staré mamy vám určite rady pomôžu, veď želanie nevesty je na prvom mieste.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Ivana Hlôšková 23.02.20 23:47

IH
karma
-1.00

Osobne som zástancom pravidlá, že buď zvolím výrazné náušnice, alebo náhrdelník atď. Nie všetko a vo veľkom množstve. Ja som mala náušnice Swarovski a náramok. Mám ich odložené, možno ich ešte niekedy využijem. Šaty by mali byť hlavným bodom, ktory záujme. Šperk už je len doplnok. Menej je niekedy viac

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 07.04.21 09:35

KS
karma
133.00

Tak pri tomto sa rozhodne riadim heslom: ,,menej je niekedy viac,, :-) Osobne by som brala iba náušnice, aj to nie veľmi výrazné, nejakú peknú ozdobu do vlasov a samozrejme zásnubný prsteň a obrúčku :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní