Ako vytvoriť svadobné oznámenie: Čo doň zahrnúť?

Ako vytvoriť svadobné oznámenie: Čo doň zahrnúť?

Konečne ste sa dočkali aj vy! Všetky vaše kamarátky už majú tento deň dávno za sebou, na nejednej svadbe ste chytili kyticu, no doposiaľ sa nenašiel žiaden chlap, ktorý by si pokľakol a vydal zo seba tie tri čarovné slovíčka – VEZMEŠ SI MA? To sa však zmenilo s príchodom čarovného princa na bielom koni, ktorý vás vyslobodil z kliatby. Možno to nebol princ a možno ani neprišiel na bielom koni, no je to muž, ktorý sa do vás zamiloval a myslí to s vami úplne vážne a plánuje vašu spoločnú budúcnosť. Ak prvotný ošiaľ zo zásnub máte za sebou, oznámili ste to celej rodine a známym, stanovili ste si termín svadby a rezervovali aj sálu, tak je načase premýšľať nad svadobným oznámením.

Navrhovanie, balenie a odosielanie svadobných oznámení je ďalším významným míľnikom pri plánovaní svadby. No skôr, než sa dostanete až sem, budete si musieť spraviť malý rešerš – potrebujete si zostaviť zoznam hostí (aby ste vedeli, koľko oznámení potrebujete), premyslieť návrh a stanoviť rozpočet. Cena svadobných oznámení sa líši pri mnohých aspektoch. Digitálne oznámenia sú podstatne lacnejšie ako oznámenia s rôznymi rytinami či inými formami tlače. Ich cena sa tiež bude líšiť v závislosti od toho, či si ich budete navrhovať a vytvárať sami (pomocou online programov) alebo svoje predstavy predostriete skúseným grafikom a firmám, ktoré sa venujú tlači oznámení.

Pozri aj: Dlhý, čipkovaný, vintage? Ktorý svadobný závoj si vybrať?

inšpirácia na svadobné oznámenia

Zdroj: pinterest.com

Ako by malo vyzerať svadobné oznámenie?

Myslíte na to, že svadobné oznámenie je vašou prezentáciou a prezentáciou vášho budúceho manžela. Je to prvá vec, s ktorou prídu do kontaktu svadobní hostia. Preto si na svadobnom oznámení dajte poriadne záležať!

  1. Svadobné oznámenie by malo byť ladené ku svadobnej výzdobe. Preto už v tomto čase by ste mali vedieť v akom štýle bude prebiehať vaša svadba a do akých farieb bude ladená svadobná výzdoba. To preneste aj do samotného dizajnu svadobných oznámení.
  2. Pamätajte na to, že svadobným oznámením dávate na vedomie radostnú správu, no nemali by ste zabudnúť ani na dátum a čas svadby, miesto konania svadby a svadobnej hostiny. Na oznámenie môžete priložiť aj svoje vlastné motto alebo citát, ktorý vás a vášho partnera úplne vystihuje. Môžete byť vtipní, originálni, ale zároveň musíte byť struční a výstižní.
  3. Na zadnú stranu oznámenia je vhodné napísať aj svoje telefónne číslo alebo mailovú adresu, aby vám mohli svadobní hostia potvrdiť svoju účasť na svadbe alebo sa vopred ospravedlniť. Poprípade si môžete vytvoriť aj RSVP kartičky, ktoré vám svadobčania pošlú späť – nimi vám potvrdia účasť alebo neúčasť na svadbe, poprípade vám môžu uviesť aj svoje alergie, vďaka ktorým môžete zostaviť svadobné menu.
  4. Keď už sme načrtli účasť / neúčasť na svadbe, tak svadobné oznámenie by malo obsahovať aj pozvanie k svadobnému stolu. Zväčša sú k oznámeniu prikladané extra kartičky, ktoré sú akousi osobitnou pozvánkou.
  5. Svadobné oznámenie alebo pozvánka k svadobnému stolu by mala prezrádzať aj dress code. Pozvánka dokáže napovedať, či ide o nóbl svadbu alebo skromnejšiu svadbu, na ktorej hostia nemusia mať róby.
čo by malo obshovať svadobné oznámenie

Zdroj: pinterest.com

Ak na svadbu pozývate aj rodiny s deťmi, tak po správnosti by mali byť mená deti napísané na obálke hneď pod menami rodičov. Poprípade v niektorých rodinách je zaužívané, že mená deti sa píšu na zadnú stranu svadobného oznámenia. Rovnako tak spravte aj v prípade, že pozývate deti aj s partnermi.

Vhodné je služným spôsobom naznačiť svadobným hosťom, že nechcete žiadne svadobné dary, ale skôr financie na spoločnú budúcnosť. Tiež im môžete naznačiť, že kvety sú zbytočne vyhodenými peniazmi. Vytvoriť si tak môžete milú kartičku, v ktorej im to našepkáte alebo im to povedzte osobne.

Neprehliadni: Metalické doplnky vo svadobnej výzdobe: Stavíš aj ty na tento trend?

Aktualizovaný článok: 18.3.2023

svadobné oznámenie

Zdroj: pinterest.com/chococollection01/

oznámenie

Zdroj: pinterest.com/bodaperfectainfo/

oznámenie na svadbu

Zdroj: pinterest.com/lovelyweddingtemplatesco/

pozvánka na svadbu

Zdroj: pinterest.com/stylemepretty/

pozvánka

Zdroj: pinterest.com/kellydonlin/


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Kristína Sekeráková 07.04.21 20:49

KS
karma
133.00

V dnešnej dobe je už tak široký výber svadobných oznámení, že je naozaj veľmi ťažké vybrať si :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Svadba
svadobné pozvánky
svadobné oznámenia

Čo čítajú ostatní